ULTIMELE ŞTIRI

REZULTATE EXAMEN DE LICENȚĂ - 09-10 iulie 2019 [detalii]

REZULTATE EXAMEN DE DISERTAȚIE [detalii]

Școala de vară de programare #WeSpeakCode [detalii]

Web design:
Ovidiu Crista

Administrare web:
Webmaster

Despre site


Trafic:

Vizitator:

decanFUNDAŢIA VIITORULUI TĂU SE CLĂDEŞTE ÎNCEPÂND DE AZI

Ziua de 3 octombrie 2016 este o zi pe care o trecem cu multă speranţă în suflete. Este ziua în care începem împreună să clădim fundaţia viitorului tău, care se poate schimba în bine, ori din bine în „mai bine”. Este ziua care ar putea fi începutul unei vieţi mai bune - prin efort şi muncă intensă, prin acumulare de informaţie nouă, prin dezvoltare de aptitudini, prin învăţare şi prin aplicare în practică a cunoştinţelor noi.

Pentru noi, această zi înseamnă intrarea la studii universitare de licenţă sau de master, la o facultate cu peste 15 ani în peisajul universitar timişorean, cu trei programe de studii, toate acreditate, cu o bază materială în continuă dezvoltare, cu profesori dintre cei mai buni.

În 2000 viitorul s-a schimbat şi pentru facultatea noastră. Între „meandrele concretului” acestui început ne regăsim şi noi, astăzi, în primele zile de şcoală. După ce vom trece de ziua deschiderii, care ne va aduce în faţa unei provocări noi şi interesante – noi colegi, dornici să înveţe ceva nou; noi profesori – bucuroşi că o nouă generaţie este gata să înveţe de la ei. Acum, facultatea noastră are un corp profesoral foarte bine pregătit, atent în relaţia cu studenţii; o bază materială cu săli de curs dotate cu videoproiector şi tablă inteligentă, laboratoare ultramoderne bazate pe tehnologie cloud, cu cea mai nouă dotare din anul 2015, cu acces la Internet 24x7 cu wi-fi inclus, cu spaţii deschise studenţilor de luni până sâmbătă pe toată durata zilei, cu software pentru descărcare şi instalare, cu acces la cursuri de specializare ale partenerilor noştri. Plus programe de schimburi internaţionale cu universităţi şi firme din mai multe state europene, acolo unde puteţi efectua mobilităţi de studiu sau de practică. Şi tot un plus - posibilitatea de a fi angajaţi, chiar din anul I, la parteneri ai facultăţii noastre, mari companii multinaţionale în domeniul IT.

De ce student la informatică la Tibiscus? Cifrele ultimilor ani pot fi o explicaţie: toate locurile ocupate la admiterea la studii de licenţă, circa 90% din studenţii anului III au promovat examenul de licenţă, posibilitatea de a urma două programe de master, procent de angajabilitate de circa 80-90%, colaborări cu multinaţionale care organizează periodic sesiuni de recrutare dintre studenţii doritori.

Dar ziua deschiderii unui nou an universitar nu duce automat la schimbarea în bine. Câteodată drumul deschis de această primă zi de şcoală duce pe un drum presărat cu lucruri bune. Altădată însă ne vom împiedica şi de cele rele, care ţin de realitatea dificilă a unui an tot mai agitat, cu tot mai multe provocări şi tot mai multe incertitudini. Viaţa e plină de lucruri frumoase dar şi de lucruri grele, care sufocă omul cu o avalanşă de informaţii şi de descoperiri, care ne transformă viaţa de zi cu zi. În această avalanşă se mixează arta, ştiinţa, tehnica, religia, viaţa, sufletul, pasiunea, dorinţa. Iar avalanşa noului, mai ales în domeniul IT, pare a rostogoli bulgărul cunoaşterii la vale cu viteză tot mai mare şi mai dificil de controlat.

Fiind într-o zi cu o semnificaţie aparte, atât pentru voi bobocii facultăţii cât şi pentru studenţii „cu state vechi”, ar şi colegilor din corpul profesoral sau serviciile suport, vă urez ca toate dorinţele să ni se împlinească, să avem parte de sănătate şi bucurie, de succes şi note mari. Noul an universitar să ne aducă tuturor numai veşti bune pe orice plan: de la mare la mic, de la politică la economie, de la capitală la provincie, de la viaţa noastră personală până la cea profesională.

Mult mult succes împreună!

Conf.univ.dr.ing. Tiberiu Marius Karnyanszky
Decan al Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată - 03.10.2016