Orare sem II - an universitar 2023-2024
- Orar Licență FCIA sem.II [Vezi]
- Orar Master FCIA sem.II [Vezi]
- Orar Sport sem.II [Vezi]
❕❕❕ Planificarea sesiunii de restanțe
Februarie 2024


Licență Info.
Master ASD


Web design:
FCIA

Administrare web:
FCIA

Despre site


Deschiderea anului universitar 2023-2024

📍📍

Cardul International Student Identity Card (ISIC)

📍📍 Cardul european de student (European Student Card) permite instituțiilor de învățământ superior să verifice statutul unui student la nivel european. Verificarea statutului de student înseamnă confirmarea faptului că un student este înscris la o universitate sau la o altă instituție de învățământ superior.
Orice elev sau student – la liceu sau facultate – cu vârsta minimă de 12 ani, care urmează cursuri la zi este eligibil pentru un card ISIC. Documente necesare pentru emiterea cardului ISIC:
- carnetul de student sau elev, vizat pentru anul universitar în curs sau adeverinţă de student
- carnetul de identitate, copie
- o poză
- 40 RON, plata se poate face si prin BRD
Valabilitatea cardului este de 16 luni, începând din luna septembrie până în luna decembrie, inclusiv, a anului următor. Vă precizăm ca valabilitatea legitimaţiei ISIC este în conformitate cu ultima ştampilă de pe carnetul de student – anul de studiu menţionat pe adeverinţa prezentată.

Beneficiile deţinătorului cardului ISIC

Fiind deţinătorul unui card ISIC (International Student Identity Card), deveniţi membru al unei comunităţi la nivel mondial cu peste 4.5 milioane studenţi care au în comun pasiunea pentru călătorie, aventură şi descoperire. ISIC este singurul card cu care statutul de student la zi poate fi dovedit la scară internaţională şi care oferă acces la peste 42.000 de reduceri şi beneficii în mai mult de 130 ţări.

Având cardul ISIC, puteţi călători mai departe, puteţi sta mai mult şi puteţi avea mai multe experienţe reuşind să economisiţi bani. Deţinătorii ISIC de peste tot în lume au economisit împreună 500 milioane USD anual.

Mai multe informații [aici]

Prezentare Virtual Workforce Solution SRL (24 Martie 2023, ora 18:00)

📍📍 Vineri - 24.03.2023, ora 18:00 , sunteti invitați la o întâlnire cu un absolvent FCIA și acum reprezentant al firmei Virtual Workforce Solutions SRL, împreună cu dl. Colhon Alexandru, administrator. Lorant Alexandru KURAZS va prezenta oportunități de internship/practică/workshop/angajare, precum și Planificarea unei activități interactive cu studenții Facultății de Calculatoare și Informatică Aplicată, Universitatea Tibiscus din Timișoara. Întâlnirea va avea loc la FCIA, etaj.II, sala 201 sau dacă suntem mai mulți, în sala 104 la etajul I, Facultatea de Psihologie.

Mobilități Erasmus+ Barcelona (24-28 Aprilie 2023)📍📍 Biroul Erasmus+ din cadrul Universității ”Tibiscus” din Timișoara, anunţă concursul de selecţie pentru mobilităţi de formare/practică SMT (Student mobility for traineeships) destinat studenților pentru anul universitar 2022-2023, la DAE ASSOCIATION, School of specialized studies in conflictive environments, Barcelona, Spania, în perioada 24-29 Aprilie 2023, conform Acord bilateral interinstituțional.
Vezi [Anunt selectie studenți]

"Orientare în Carieră: How to Get from point 0 to expertise", 16 noiembrie 2022📍📍 "Dragi studenți, Pe data de 16 noiembrie 2022, Universitatea "Tibiscus" din Timișoara prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră va participa la conferința "Orientare în Carieră: How to Get from point 0 to expertise". Conferința se va organiza împreună cu partenerii de la BuzzCamp ce se ocupă de recrutare și de internship-uri pentru studenții care au nevoie de ajutor în găsirea unui job. Evenimentul va începe de la ora 09:30 (înscrieri) și va dura până la ora 17:15, deoarece vor fi mai multe workshop-uri la care puteți să participați: "From Day Job to Dream Job", "Come as You Are and Meet Your Future Employer".
Colegii care sunteți la început de drum, dar și cei care doriți să aflați informații noi de la recrutori cu experiență puteți participa la acest eveniment. Participarea este fizică și ne vom vedea la Hotel Timișoara. Pentru a putea participa vă rog să intrați pe pagina BUZZCamp Timisoara și să selectați butonul de înscriere unde trebuie să oferiți mai multe informații legate de specializarea pe care o faceți, facultatea din care faceți parte etc. La sfârșitul zilei se va organiza o tombolă unde puteți să câștigați 500 RON.
Aștept cu drag să ne vedem și contez pe ajutorul vostru pentru a putea fi cât mai multe persoane la acest eveniment.
Vă mulțumesc mult pentru ajutor și implicare.
Ioana Cădariu
Director la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră de la Universitatea "Tibiscus" din Timișoara

Deschiderea anului universitar 2022-2023

📍📍 Deschiderea anului universitar 2022-2023 are loc luni, 3 octombrie ora 11.00 la Hotel Boavista - Aleea F. C. Ripensia 7/A, Timișoara (deschiderea anului universitar pentru toate facultățile Universității Tibiscus din Timișoara).

📍📍 Tot luni 3 octombrie 2022 ora 18.00, la sediul UTT (str. Lascăr Catargiu nr.6), etaj 2, are loc deschiderea anului universitar la Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată (întâlnire cu cadrele didactice și studenții anului I).

📍📍 Tot luni 3 octombrie 2022 ora 19.00, la sediul UTT (str. Lascăr Catargiu nr.6), etaj 2, are loc deschiderea anului universitar la Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată (întâlnire cu studenții anului II și III).

Inteligența artificială aplicată în descifrarea scrierilor vechi românești, septembrie 2022

📍📍 În perioada 16 septembrie - 1 octombrie, colectivele reunite ale grupurilor de limbaj natural din cadrul Institutului de Informatică Teoretică al Academiei Române, Filiala Iași, Facultății de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, alături de comunitatea OSC-Hackathons.ro, lansează o provocare adresată studenților de profil tehnic (informatică, automatizări și calculatoare): Hack-venture de inteligență artificială (IA) pentru digitizarea automată a scrierilor vechi românești.

 • Participarea la competiție este gratuită și se concretizează prin completarea formularului de înregistrare de aici. Înscrierile se pot face până la data de 14 Septembrie.
 • Activitatea se va desfășura exclusiv online în perioada 16 septembrie-1 octombrie, cu program fix în zilele de 16, 17, 23, 30 septembrie și 1 octombrie. Mai multe detalii despre competiție precum și programul din zilele fixe regăsiți pe pagina destinată competiției, aici!
 • RO | Front-End Masterclass | Codecool

  📍📍Intră în lumea programării și învață primele noțiuni de front-end după metoda Codecool, în cadrul unui masterclass gratuit. Rezervă un loc!

  Te gândești la o carieră sigură în industria IT? Felicitări! Sigur faci o alegere bună cu un skill tehnic în era digitală, dar de unde știi dacă programarea e pentru tine?

  Masterclass-ul gratuit se va desfășura pe o perioadă de 2 săptămâni, timp în care vei interacționa LIVE cu mentorii Codecool. Poți lua parte la 6 sesiuni de câte o oră jumătate unde vei deprinde bazele HTML, CSS, dar unde vei învăța și despre soft-skill-urile necesare pentru o carieră de succes ca jr. front-end developer.

  Pentru mai multe detalii vezi aici
  Workshop Online 15.12.2021 - IoT. Beyond Imagination. Jobs & Opportunities

  📍📍Centrul de Cercetare în Informatica Multidisciplinară (CCIM), împreună cu Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată din cadrul Universității ”Tibiscus” din Timișoara, Organizează pentru sudenții universității un workshop pe tema IoT. Beyond Imagination. Jobs & Opportunities.
  Workshopul va avea loc în data de 15.12.2021 ora 16:00 Online.
  Vă puteți conecta accesând linkul
  https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/...

  Workshop Online 28.10.2021 - Step into RPA by UiPath

  📍📍Universitatea Tibiscus din Timișoara și Centrul de Cercetare MediaMorphosis - CCMM, invită studenții și profesorii universității la Worksop-ul Online Step into RPA by UiPath, in data de 28.10.2021
  Eveniment realizat de Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată
  Join Zoom Meeting
  https://us02web.zoom.us/j/82775048572...
  Meeting ID: 827 7504 8572

  Workshop Online 21.10.2021 - RPC by UiPath

  📍📍Universitatea Tibiscus din Timișoara și Centrul de Cercetare MediaMorphosis - CCMM, invită studenții și profesorii universității la Worksop-ul Online RPC by UiPath, in data de 21.10.2021
  Eveniment realizat de Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată
  Join Zoom Meeting
  https://us02web.zoom.us/j/87434265914...
  Meeting ID: 874 3426 5914 | Passcode: 661310

  Workshop_Online_14.10.2021 - RPC by UiPath

  📍📍Universitatea Tibiscus din Timișoara și Centrul de Cercetare MediaMorphosis - CCMM, invită studenții și profesorii universității la Worksop-ul Online RPC by UiPath, in data de 14.10.2021
  Eveniment realizat de Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată
  Join Zoom Meeting
  https://us02web.zoom.us/j/89865494798...
  Meeting ID: 898 6549 4798 | Passcode: 178639

  VIRTUAL COFFE WORKSHOP

  📍📍Universitatea Tibiscus din Timișoara și Centrele de cercetare invită studenții și profesorii universității la Virtual Coffee Workshop!
  Eveniment realizat de Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată și Facultatea de Psihologie în parteneriat cu:
  - Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră - CCOC
  - Centru Cercetare Informatica Multidisciplinara - CCIM
  - Centru Cercetare MediaMorphosis - CCMM
  - USAMVBT - partener invitat
  EXMATRICULĂRI
  A fost emisă Decizia Rectorului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara nr. 239/1/17.09.2021 de exmatriculare a studenţilor care nu și-au plătit taxele și nu au obţinut numărul minim de credite necesar promovării (decizie | listă studenți).
  PREZENTARE ATOS IT SOLUTIONS AND SERVICES
  Marti 6 aprilie 2021 de la ora 17.00 în sala 201 a avut loc o întâlnire cu cu absolventi de ai nostri, angajati la la ATOS IT SOLUTIONS AND SERVICES pentru o discuție despre software, baze de date, oferte de muncă și multe altele...
  A prezentat Nechita Viorel - absolvent al facultății noastre, promoția 2016 (specialist IT cu vechime de 5 ani).
  Completare HC taxe scolarizare 2021-2022
  Art. 1. Termenul limită de achitare a ratei I din taxa de școlarizare pentru anul I de studiu (studii universitare de licență), an universitar 2021-2022 se prelungește, până în data de 29.09.2021.

  Art. II. La achitarea integrală a taxei de școlarizare pentru anul universitar 2021-2022 până la data de 29.09.2021 (anul I - studii universitare de licență) și până la data de 15.10.2021 (anii II și III – studii universitare de licență) se acordă o reducere de 5%.

  Art. III. La achitarea integrală a taxei de școlarizare pentru anul universitar 2021-2022 - anul I studii universitare de masterat – până la data de 15.10.2021 se acordă o reducere de 25% pentru absolvenții de studii universitare de licență ai UTT și o reducere de 20% pentru absolvenții de studii universitare de licență ai altor instituții de învătământ superior.
  EXAMEN DE LICENȚĂ FEBRUARIE 2021
  Vineri 05 februarie 2021, Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată organizează examen de licență Online pentru absolvenți ai programului de studii universitare de licență INFORMATICĂ.

  CALENDARUL examenului de licență februarie 2021

  01.02.2021
  09:00-10:30 / Depunerea Dosarului complet de licență
      - depunerea lucrării de licență, cu referatul cadrului didactic și cu declarația privind originalitatea conținutului lucrării
  11:00 - Examen de competență lingvistică

  05.02.2021
  14:00 – 15:00 / Susținerea probelor examenului de licență online pe aplicația Zoom
  17:00 - Afișarea rezultatelor examenului de licență

  08.02.2021
  10:00 - 16:00 / Absolvenții care au promovat examenul de licență pot ridica de la secretariatul facultății Adeverința care ține loc de Diplomă de licență, până la eliberarea acesteia
  SESIUNE DE COLOCVII ȘI EXAMENE DE IARNĂ Ianuarie-Februarie 2021
  În perioada 19.11.2020 - 08.01.2021 se poate platii Rata II, 800 de lei.
  SESIUNE DE COLOCVII ȘI EXAMENE DE IARNĂ Ianuarie-Februarie 2021
  În perioada 18.01.2021 - 14.02.2021 se desfășoară sesiunea de colocvii și examene de iarnă.
  Planificarea acestora este disponibilă pe linkurile de mai jos:
 • Planificarea sesiunii de colocvii si examene de iarna (licență) 18.01-14.02.2020 [descarcă]
 • Planificarea sesiunii de examene de iarna (master) 25.01-14.02.2021[descarcă]
 • CONCURS PENTRU FUNCȚIA DE DECAN AL FACULTĂȚII
  METODOLOGIA de concurs pentru mandatul universitar 2020-2024 Vezi

  CALENDAR
  - Depunerea candidaturilor: 23 -24 septembrie 2020, orele 10:00-16:00, la Rectoratul Universității Tibiscus din Timișoara
  - Avizul de legalitate a dosarelor candidaților: 24 septembrie 2020
  - Avizarea candidaților de către consiliile facultăților: 25 septembrie 2020
  - Concursul pentru funcția de decan: 28 septembrie 2020
  Alegeri structuri de conducere 2020
  METODOLOGIA DE ALEGERI la nivelul departamentelor şi a consiliilor facultăţilor pentru mandatul universitar 2020-2024 Vezi

  CALENDAR alegeri Vezi
  PRELUNGIRE SUSPENDARE CURSURI 01-14.04.2020
  Având în vedere Decretul Prezidențial nr. 195 publicat in monitorul oficial al României nr. 212/16.03.2020, cu privire la instaurarea stării de urgență pe teritoriul României, pe 30 de zile, începând cu data de 16.03.2020,
  Conducerea operativă a Universității "Tibiscus" din Timișoara, reprezentată de Președinte al Consiliului de Administrație, conf. univ. dr. Aurel ANCA și Rector interimar, prof. univ. dr. Dumitru POPOVICI

  DISPUNE:

  1. Prelungirea suspendării cursurilor pe perioada 01-14.04.2020, cu posibilități de prelungire a perioadei, în condițiile în care fenomenul contaminării se amplifică;
  2. Decanii au sarcina de a informa bisăptămânal studenții cu privire la menținerea obligativității predării cursurilor prin sistem informatic, asigurându-i totodată de întreaga disponibilitate a corpului profesoral de a le sta la dispoziție cu privire la toate problemele, nelămuririle și întrebările cu privire la asimilarea cât mai corespunzător-eficientă a materialului didactic pus la dispoziția acestora.
  SUSPENDARE CURSURI 11-22.03.2020
  Având în vedere cazurile de CORONAVIRUS confirmate în municipiul Timișoara, precum și măsurile inițiate la nivel central de către Guvernul României, pentru prevenirea unor cazuri de contaminare cu virusul existent la unii cetățeni din Timișoara, cu toate că anchetele epidemiologice își fac prezența, cu minusuile de rigoare,
  Conducerea operativă a Universității "Tibiscus" din Timișoara, reprezentată de Președinte al Consiliului de Administrație, conf. univ. dr. Aurel ANCA și Rector interimar, prof. univ. dr. Dumitru POPOVICI și prin consultarea cadrelor didactice conducătoare la nivel de facultăți: decani, șefi departament,

  DISPUNE:

  Suspendarea cursurilor pe perioada 11-22.o3.2o2o, cu posibilități de prelungire a perioadei, în condițiile în care fenomenul contaminării se amplifică.
  INDEXAREA VOLUMULUI "ANALE. SERIA INFORMATICĂ" ÎN BAZA DE DATE INDEX COPERNICUS

  Revista "Anale. Seria Informatică" / "Annals. Computer Science Series" editată de Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată a obţinut, în urma procesului de evaluare pentru includerea în ICI Journals Master List 2018, scorul ICV = 95,95 (detalii).

  DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2019/2020
  Deschiderea anului universitar 2019/2020 va avea loc LUNI 30 SEPTEMBRIE 2019 de la ora 11:00 la CENTRUL REGIONAL DE AFACERI TIMIȘOARA (Bd. Eroilor de la Tisa Nr. 22) sala BEGA.

  EXAMEN DE LICENȚĂ 2019
  Marți și miercuri (9-10 iulie 2019), Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată a fost gazda examenului de licență susținut de absolvenții promoției 2019 ai programului de studii universitare de licență INFORMATICĂ.

  EXAMEN DE DISERTAȚIE 2019
  Vineri 5 iulie 2019, de la ora 17.00, sala 201 a Facultății de Calculatoare și Informatică Aplicată a fost gazda examenului de disertație susținut de absolvenții promoției 2019 ai programelor de studii universitare de master ADMINISTRAREA SISTEMELOR DISTRIBUITE și WEB-DESIGN.

  ȘCOALA DE VARĂ DE PROGRAMARE (ediția a V-a) - #WE SPEAK CODE 2019
  Școala de vară de programare #WeSpeakCode este un proiect organizat de Centrul de Informare EuropeDirect Timișoara – Fundația Student Plus, CoderDojo Timișoara – Asociația Banat IT, Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată – Universitatea ”Tibiscus” din Timișoara, Instituția Prefectului Județul Timiș. Acest proiect își propune să promoveze colaborarea între diverse organizații locale în vederea sprijinirii educației în domeniul programării, pentru a desluși împreună tainele codării prin intermediul unor metode inovative!
  #WeSpeakCode 2019 | Școala de vară de programare – ediția a cincea – va avea loc în perioada 24-28 iunie și este deschisă elevilor din clasele I-XII, care doresc să se apropie de un nou limbaj de programare, indiferent de nivelul de cunoștințe în domeniu.
  În programul Școlii de vară sunt incluse ateliere diverse – scratch, java, tehnologii web, C# și C++, editare video și imagini, algoritmica, gaming & mobile, robotica etc., precum și vizite la companii de profil din Timișoara.
  La confluența artei comunicării cu tehnologia se află atelierul de ”tech-blogging”, deschis atât elevilor, cât și studenților care doresc să învețe să comunice pe tematica IT.
  Atelierele se vor derula la Universitatea ”Tibiscus” din Timișoara, iar evenimentul de încheiere va avea loc la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Metodele folosite sunt cele ale educației non-formale, iar participarea este gratuită.
  Aceste acțiuni sunt posibile datorită implicării partenerilor și a numeroșilor mentori voluntari de toate vârstele.
  Puteti consulta mai jos orarul atelierelor Școlii de Vară 2019:

  Atelier Orar (L-V) Locatie
  Scratch 17-20 Universitatea ”Tibiscus”, etaj II (str. Lascăr Catargiu, nr. 6, Timișoara)
  Tehnologii Web (HTML+CSS+JS) 17-20 Universitatea ”Tibiscus”, etaj II (str. Lascăr Catargiu, nr. 6, Timișoara)
  Java 17-20 Universitatea ”Tibiscus”, etaj II (str. Lascăr Catargiu, nr. 6, Timișoara)
  Gaming & mobile 17-20 Universitatea ”Tibiscus”, etaj II (str. Lascăr Catargiu, nr. 6, Timișoara)
  Robotică+IoT 17-20 Universitatea ”Tibiscus”, etaj II (str. Lascăr Catargiu, nr. 6, Timișoara)
  Algoritmică (C, C++) 17-20 Universitatea ”Tibiscus”, etaj II (str. Lascăr Catargiu, nr. 6, Timișoara)
  Sketchup 17-20 Universitatea ”Tibiscus”, etaj II (str. Lascăr Catargiu, nr. 6, Timișoara)

  Evenimentul de încheiere și de acordare a diplomelor va avea loc în data de luni 01 iulie, 2019, la Sala Multifuncțională a CJ Timiș.
  Organizatori: Centrul de Informare Europe Direct Timișoara | Fundația Student Plus Timisoara, CoderDojo Timișoara – Asociația Banat IT, Instituția Prefectului Județul Timiș, Universitatea ”Tibiscus” din Timișoara – Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată.
  Parteneri: Consiliul Județean Timiș, Microsoft România, Continental Automotive SA.
  Parteneri media: TVR Timișoara, Radio Romania Timișoara.

  CURSUL FESTIV DE ABSOLVIRE AL PROMOŢIEI 2016-2019
  Joi 23 mai 2019, de la ora 13.00, sala festivă a Casei ADAM MULLER GUTTENBRUNN a fost gazda cursului festiv de absolvire al celei de-a 17-a promoţii (2016-2019) a specializării Informatică din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată.
  Au fost invitaţi studenţii anului III şi membrii familiilor acestora, cadre didactice, studenţi din alţi ani ai facultăţii.
  Festivitatea a început cu intonarea imnului studenţesc GAUDEAMUS IGITUR, a urmat un discurs al Preşedintelui Consiliului de Administrație al Universității "Tibiscus" din Timişoara, conf.univ.dr.ec. Aurel Anca, apoi un discurs al Rectorului Universității "Tibiscus" din Timişoara, prof.univ.dr.ec. Dumitru Popovici, un discurs al Preşedintelui Senatului Universității "Tibiscus" din Timişoara, prof.univ.dr. Loredana Vâșcu şi un discurs al Decanului Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, lect.univ.dr. Florentina Anica Pintea.
  Ultima oră de curs a fost susţinută de către conf.univ.dr.ing. Tiberiu Marius Karnyanszky.
  A urmat discursul reprezentantului absolvenţilor - Florina-Andreea Condruz, apoi reprezentanţii absolvenţilor - Florina-Andreea Codruz, Andrei Ionuț Stana și Simona Suzzana Ionașcu - au predat cheia facultăţii către reprezentanţii studenților anului II - Darko Cristian Turian, Alexandra Maria Burta și Teddi-Mihai Zăvadă - după care s-a strigat pentru ultima dată catalogul anului şi s-au înmânat absolvenţilor o diplomă onorifică, un sonet şi un trandafir.
  Festivitatea s-a încheiat cu imnul studenţesc, cu pozele de grup şi cu un pahar de şampanie.
  ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR (LICENȚĂ) AN III 2018-2019
  Finalizarea studiilor la programul de licenţă Informatică se realizează în vara anului 2019 prin examen de licenţă. Acesta se compune din probă teoretică (verificarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate) respectiv probă practică (elaborarea şi susţinerea lucrării de licenţă).
  Pentru desfăşurarea ritmică a acestei activităţi, în orarul semestrului II al anului universitar 2018/2019 este prevăzută disciplina Elaborarea lucrării de licenţă, cu 1 oră/săptămână. Participarea la această disciplină (şi promovarea colocviului din sesiunea de vară 2019) presupun:
  a) Participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de licenţă în sesiunea de vară 2019. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de vară 2019 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  b) Prezentarea la examenul de finalizare a studiilor este condiţionată, printre altele, de promovarea colocviilor Elaborarea lucrării de licenţă din ambele semestre ale anului III.
  ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR (MASTER) AN II 2018-2019
  Finalizarea studiilor la programele de master Administrarea Sistemelor Distribuite / Web-design se realizează în vara anului 2019 prin examen de disertație. Acesta se compune din proba practică (elaborarea şi susţinerea lucrării de disertație).
  Pentru desfăşurarea ritmică a acestei activităţi, în orarul semestrului II al anului universitar 2018/2019 este prevăzută disciplina Elaborarea lucrării de disertație, cu 1 oră/săptămână. Participarea la această disciplină (şi promovarea colocviului din sesiunea de vară 2019) presupun:
  a) Participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de disertație în sesiunea de vară 2019. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de vară 2019 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  b) Prezentarea la examenul de finalizare a studiilor este condiţionată, printre altele, de promovarea colocviilor Elaborarea lucrării de disertație din ambele semestre ale anului II.
  IT CONGRESS 2019
  Cadre didactice din Departamentul de Informatică al Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată:
 • Lect.univ.drd. Lucian Ciorba
 • Conf.univ.dr.ing. Tiberiu Karnyanszky
 • Lect.univ.dr. Florentina Pintea
 • Lect.univ. Virgiliu Streian
 • participă, în perioada 15-16 mai 2019, la evenimentul IT CONGRESS 2019 organizat de către compania ETA 2u, cel mai mare eveniment IT multibrand organizat în România, care pentru a unsprezecea oară reunește oameni care împărtășesc pasiuni și interese profesionale comune.
  SESIUNEA DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A STUDENŢILOR 2019

  Marți 14 mai 2019 de la ora 17.00, sala 202 din corpul Lascăr Catargiu al Universităţii "Tibiscus" din Timişoara va fi gazda ediţiei 2019 a SESIUNII DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A STUDENŢILOR, organizată în acest an de Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată, Centrul de Cercetare în Informatică Interdiscipinară, Centrul de Cercetare MediaMorphosis și Liga Studenţilor din Universitatea "Tibiscus" în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara.

  COMITETUL ŞTIINŢIFIC
  Președinte: Lect.univ.dr. Florentina Anica PINTEA
  Facultatea de Calculatoare și Informatică Aplicată: Lect.univ.dr. Olivia Anne Marie VALE
  Facultatea de Drept şi Administraţie Publică: Prof.univ.dr. Ciprian VALCAN
  Facultatea de Psihologie: Lect.univ.dr. Amalia MARINCA
  Facultatea de Ştiinţe Economice: Conf.univ.dr. Cristina Mihaela NAGY
  Universitatea Politehnica Timișoara: Conf. univ.dr. Alina-Crisanta MAZILESCU
  Liga Studenţilor din Universitatea “Tibiscus”: Stud. Cosmina SENCU

  COMITETUL ORGANIZATORIC
  Lect.univ.dr. Florentina Anica Pintea - președinte
  Conf.univ.dr. Tiberiu Marius Karnyanszky – membru
  Conf.univ.dr. Laurenţiu Dan Lacrămă – membru
  Lect.univ.drd. Valentin Lucian Ciorba - membru

  Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

  ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR (LICENȚĂ) AN III 2018-2019
  Finalizarea studiilor la programul de licenţă Informatică se realizează în vara anului 2019 prin examen de licenţă. Acesta se compune din probă teoretică (verificarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate) respectiv probă practică (elaborarea şi susţinerea lucrării de licenţă).
  Pentru desfăşurarea ritmică a acestei activităţi, în orarul semestrului I al anului universitar 2018/2019 este prevăzută disciplina Elaborarea lucrării de licenţă, cu 1 oră/săptămână. Participarea la această disciplină (şi promovarea colocviului din sesiunea de iarnă 2019) presupun:
  a) alegerea coordonatorului lucrării de licenţă şi a temei, până la data de 21.12.2018. Pentru aceasta vă rugăm consultaţi lista cu temele de licenţă propuse (afişată la avizierul facultăţii sau pe pagina web a facultății) şi contactaţi profesorul coordonator. Completaţi şi depuneţi la cadrul didactic sau la secretariat o cerere cu denumirea temei. Studenţii care nu aleg coordonatorul respectiv tema până la 31.12.2018 vor fi repartizaţi pe locurile şi temele rămase la alte cadre didactice.
  b) după alegerea temei, participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de licenţă în sesiunea de iarnă 2019. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de iarnă 2019 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  c) activitatea de elaborare a lucrării de licenţă va continua şi în semestrul II. Participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de licenţă în sesiunea de vară 2019. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de vară 2019 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  d) Prezentarea la examenul de finalizare a studiilor este condiţionată, printre altele, de promovarea colocviilor Elaborarea lucrării de licenţă din ambele semestre ale anului III.
  ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR (MASTER) AN II 2018-2019
  Finalizarea studiilor la programele de master Administrarea Sistemelor Distribuite / Web-design se realizează în vara anului 2019 prin examen de disertație. Acesta se compune din proba practică (elaborarea şi susţinerea lucrării de disertație).
  Pentru desfăşurarea ritmică a acestei activităţi, în orarul semestrului I al anului universitar 2018/2019 este prevăzută disciplina Elaborarea lucrării de disertație, cu 1 oră/săptămână. Participarea la această disciplină (şi promovarea colocviului din sesiunea de iarnă 2019) presupun:
  a) alegerea coordonatorului lucrării de disertație şi a temei, până la data de 21.12.2018. Pentru aceasta vă rugăm consultaţi lista cu temele de disertație propuse (afişată la avizierul facultăţii) şi contactaţi profesorul coordonator. Completaţi şi depuneţi la cadrul didactic sau la secretariat o cerere cu denumirea temei. Studenţii care nu aleg coordonatorul respectiv tema până la 31.12.2018 vor fi repartizaţi pe locurile şi temele rămase la alte cadre didactice.
  b) după alegerea temei, participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de disertație în sesiunea de iarnă 2019. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de iarnă 2019 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  c) activitatea de elaborare a lucrării de disertație va continua şi în semestrul II. Participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de disertație în sesiunea de vară 2019. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de vară 2019 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  d) Prezentarea la examenul de finalizare a studiilor este condiţionată, printre altele, de promovarea colocviilor Elaborarea lucrării de disertație din ambele semestre ale anului II.
  ÎN ATENŢIA TUTUROR STUDENŢILOR
  Studenții care au discipline nepromovate din anul/anii anterior/i trebuie să depună la secretariatul facultăţii o Cerere de recontractare, cel târziu până la 15.10.2018.
  Taxa pentru recontractarea fiecărei discipline nepromovate se calculează după formula (taxă anuală/60) x nr. de credite pe disciplină. Această taxă include parcurgerea activităţii de curs, seminar sau laborator şi prezentarea gratuită la examen. Dacă materia este prevăzută în semestrul I, taxa poate fi achitată, fără penalizare, cel târziu până la data de 17.10.2018 inclusiv. Dacă materia este prevăzută în semestrul II, taxa poate fi achitată, fără penalizare, cel târziu până la data de 19.03.2019 inclusiv. Nepromovarea în sesiunea de examinare conduce la obligativitatea achitării taxelor de restanţe şi reexaminare prevăzute de Regulamentul privind taxele de studii pentru anul universitar 2018/2019.
  ÎN ATENŢIA TUTUROR STUDENŢILOR
  Studenții din toți anii de studiu, care au un loc de muncă, sunt rugați să depună în cel mai scurt timp la secretariatul facultății o adeverință de la locul de muncă, valabilă pentru anul universitar 2018/2019. Adeverințele vor fi luate în considerare de la data depunerii lor.

  ALEGERE DISCIPLINE OPŢIONALE ŞI FACULTATIVE
  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI II

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului II de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului II, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Pachet 1: Sisteme de operare distribuite + Programare concurentă şi distribuită
  Pachet 2: Proiectare asistată de calculator + Inginerie software

  Semestrul II:
  Pachet 1: Sisteme informatice de contabilitate + Modelare şi simulare
  Pachet 2: Prelucrarea imaginilor + Aplicaţii multimedia

  Studenţii trebuie să aleagă câte un pachet în fiecare semestru prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii / pe grupul de Facebook, dar nu mai târziu de 05.10.2018 ora 23:59.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Departamentul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului II de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului II, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Cultură şi civilizaţie I – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Cultură şi civilizaţie II – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 13.10.2017.


  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI III

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului III de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului III, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Pachet 1: Grafică digitală + Aplicaţii e-society
  Pachet 2: Tehnici de optimizare + Conducerea proceselor tehnologice

  Semestrul II:
  Pachet 1: Informatică medicală + Informatică juridică
  Pachet 2: Reţele neuronale + Administrarea reţelelor locale

  Studenţii trebuie să aleagă câte un pachet în fiecare semestru prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii / pe grupul de Facebook, dar nu mai târziu de 05.10.2018 ora 23:59.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Departamentul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului III de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului III, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Mass media şi publicitate – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Istoria informaticii – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 13.10.2017.

  EXMATRICULĂRI
  A fost emisă Decizia Rectorului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara nr. 280/2/25.09.2018 de exmatriculare a studenţilor care nu au obţinut numărul minim de credite necesar promovării (decizie | listă studenți).

  † Prof. Karl Hayo Siemsen (1944 - 2018)
  Cu adâncă durere în suflet, conducerea Facultății de Calculatoare şi Informatică Aplicată a Universității Tibiscus din Timișoara anunță plecarea spre alte zări a Prof. Dr. phil. Dipl.-Ing. Karl Hayo Siemsen, cadru didactic la University of Applied Sciences Emden-Leer, Faculty of Engineering și Profesor Honoris Causa al Universității noastre.
  Dumnezeu să-l odihnească în pace și să aibă grijă de sufletul său minunat!

  EXMATRICULĂRI
  A fost emisă Decizia Rectorului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara nr. 243/2/20.07.2018 de exmatriculare a studenţilor care nu au achitat taxele de studii şi/sau nu au obţinut numărul minim de credite necesar promovării (decizie | listă studenți).
  SESIUNE DE REEXAMINĂRI
  În perioada 01.09.2018 - 15.09.2018 se desfășoară sesiunea de reexaminări.
  Planificarea acestora este disponibilă pe paginile INFO STUDENȚI și INFO MASTERANZI, dar și mai jos:
 • Planificarea sesiunii de reexaminări (licență) [descarcă]
 • Planificarea sesiunii de reexaminări (master) [descarcă]

 • CURSUL FESTIV DE ABSOLVIRE AL PROMOŢIEI 2015-2018
  Joi 24 mai 2018, de la ora 14.00, sala festivă a Casei ADAM MULLER GUTTENBRUNN a fost gazda cursului festiv de absolvire al celei de-a 16-a promoţii (2015-2018) a specializării Informatică din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată.
  Au fost invitaţi studenţii anului III şi membrii familiilor acestora, cadre didactice, studenţi din alţi ani ai facultăţii.
  Festivitatea a început cu intonarea imnului studenţesc GAUDEAMUS IGITUR, urmată de un discurs al Preşedintelui Senatului Universității "Tibiscus" din Timişoara, conf.univ.dr.ing. Laurenţiu Dan Lacrămă şi al Decanului Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, conf.univ.dr.ing. Tiberiu Marius Karnyanszky.
  Ultima oră de curs a fost susţinută de către conf.univ.dr. Laurențiu Dan Lacrămă.
  A urmat discursul reprezentantului absolvenţilor - Dumitru Marian Sergiu, apoi reprezentanţii absolvenţilor - Dumitru Marian Sergiu, Dolhăscu Adina și Colceru Andi-Alexandru - au predat cheia facultăţii către reprezentanţii studenților anului II - Condruz Florina-Andreea, Bota Iulia și Stana Andrei Ionuț - după care s-a strigat pentru ultima dată catalogul anului şi s-au înmânat absolvenţilor o diplomă onorifică, un sonet şi un trandafir.
  Festivitatea s-a încheiat cu imnul studenţesc, cu pozele de grup şi cu un pahar de şampanie.
  SESIUNE DE COLOCVII ȘI EXAMENE DE VARĂ
  În perioada 07.05.2018 - 22.05.2018 se desfășoară sesiunea de colocvii și examene de vară.
  Planificarea acestora este disponibilă pe paginile INFO STUDENȚI și INFO MASTERANZI, dar și mai jos:
 • Planificarea sesiunii de vară (licență) [descarcă]
 • Planificarea sesiunii de vară (master) [descarcă]

 • IT CONGRESS 2018
  Cadre didactice din Departamentul de Informatică al Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată:
 • Lect.univ.dr. Simona Apostol
 • Lect.univ.drd. Lucian Ciorba
 • Conf.univ.dr.ing. Tiberiu Karnyanszky
 • Lect.univ.dr. Florentina Pintea
 • Lect.univ. Virgiliu Streian
 • participă, în perioada 16-17 mai 2018, la evenimentul IT CONGRESS 2018 organizat de către compania ETA 2u, cel mai mare eveniment IT multibrand organizat în România, care pentru a zecea oară reunește oameni care împărtășesc pasiuni și interese profesionale comune.


  PROGRAM ERASMUS ÎN SPANIA
  În perioada mai - iulie 2018, patru studenţi din anii I-II ai specializării Informatică din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată:
  • Florian Beniamin-Daniel
  • Zăvadă Teddi-Mihai
  • Ciolacu Alexandru-Daniel
  • Hațegan Raul-Valentin
  • efectuează un stagiu de practică de trei luni la San Carles dela Respita (Tarragona, Spania), în cadrul unui grant ERASMUS de practică.


  PROGRAM ERASMUS ÎN GRECIA
  În perioada 23-27 mai 2018, cadre didactice ale Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată participă la un program Erasmis în Grecia, în cadrul Proiectului DREAM - Descovery Real Everywhere Applications of Maths (project ID: 2016-1-RO01-KA201-024518) finanțat de către Uniunea Europeană.  SESIUNE DE RESTANȚE DE IARNĂ
  În perioada 19.02.2018 - 25.02.2018 se desfășoară sesiunea de colocvii și examene de iarnă.
  Planificarea acestora este disponibilă pe paginile INFO STUDENȚI și INFO MASTERANZI, dar și mai jos:
 • Planificarea sesiunii de restanțe de iarnă (licență) [descarcă]
 • Planificarea sesiunii de restanțe de iarnă (master) [descarcă]

 • VACANŢĂ INTERSEMESTRIALĂ
  În perioada 10.02.2018 - 18.02.2018 suntem în vacanţa intersemestrială. Găsiţi deschis doar la secretariatul facultăţii. Cadrele didactice sunt în concediu de odihnă iar studenţii sunt în vacanţă. Odihnă binemeritată şi distracţie plăcută tuturor !

  VALEO INNOVATION CHALLENGE 2018
  Valeo Innovation Challenge este o competiție lansată la nivel de Grup Valeo ce a ajuns la cea de-a cincea ediție. Aceasta presupune formarea unor echipe din 2 până la 5 studenți (la alegere includ un profesor, fără a depăși numărul maxim) care să propună soluții inovatoare legate de cele trei teme de mai jos:
  a) electrificarea autovehiculului;
  b) autovehicule autonome;
  c) mobilitate digitală.
  Competiția este structurată pe 3 etape. Prima fază presupune înscrierea la competiție, prezentarea proiectului sub formă de video mp4 (maxim 3 minute), o prezentare Power Point alcătuită din 5 slide-uri care cuprind alcătuirea echipei, problema identificată, soluțiile deja existente și propunerea inovației tehnice, termenul limită de înscriere pentru prima etapă fiind 30 martie 2018.
  Pentru cea de-a doua fază vor fi alese 9 echipe din cele înscrise care vor avea la dispoziție 8 săptămâni să lucreze la proiectele lor. Echipele se vor bucura de sprijinul Valeo care este recunoscut pentru experiența și expertiza profesională a oamenilor de știință, designerilor, sociologilor și arhitecților săi.
  În ultima fază echipele finaliste vor avea la dispoziție 5 minute pentru prezentarea proiectul final în fața juriului, după care va urma o sesiune de întrebări Q&A; de 10 minute. La final juriul va selecta cele trei echipe câștigătoare și va acorda marele premiu, în valoare de 200.000 de Euro, pentru toate cele trei categorii.
  Decernarea premiilor pentru cele 3 echipe câștigătoare va fi în data de 12 octombrie 2018, la Paris.
  Cei care se înscriu în această competiție au ocazia de a-și pune în practică ideile legate de mașina viitorului, de a primi sprijin pentru implementarea lor și de a concura alături de alți studenți din peste 80 de țări și 1000 de universități.
  Mai multe informații despre competiție pot fi găsite pe site-ul următor: https://valeoinnovationchallenge.valeo.com.
  Mult success!  SESIUNE DE COLOCVII ȘI EXAMENE DE IARNĂ
  În perioada 15.01.2018 - 09.02.2018 se desfășoară sesiunea de colocvii și examene de iarnă.
  Planificarea acestora este disponibilă pe paginile INFO STUDENȚI și INFO MASTERANZI, dar și mai jos:
 • Planificarea sesiunii de iarnă (licență) [descarcă]
 • Planificarea sesiunii de iarnă (master) [descarcă]

 • STAGII DE PRACTICĂ LA COMPANIA WATERFORD
  Dragi studenti,
  Compania WATERFORD, dezvoltator de software pentru învățarea limbii engleze, a matematicii și științelor, caută studenți doritori a efectua practică la sediul său din Timișoara.
  Detalii pe fluturașul atașat / la decanat.  STARTUP SURVIVOR - EDUCATION


  De ce să încep o afacere? De ce nu?
  Totul depinde de tine. Vrei să înveţi de la antreprenori cu experienţă, să pui bazele viitoarei afaceri?
  Dacă răspunsul este DA, înscrie-te acum la #StartupSurvivor şi vino să faci parte din următoarea generaţie de antreprenori. Vineri 27.10.2017, de la ora 18:00, sala 201 a facultăţii noastre a găzduit o scurtă prezentare a programului şi o invitaţie pentru toţi cei prezenţi de a se alătura programului educaţional de antreprenoriat.


  Startup Survivor este un program educaţional de antreprenoriat ce se desfăşoară pe parcursul a două săptămâni. Principalul scop este de a educa tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, pasionaţi de ideea de a avea propria afacere.
  Activităţile Startup Survivor se desfăşoară într-un cadru informal, prin interacţiunea participanţilor cu antreprenori, lideri din domeniul IT şi profesionişti cu experienţă şi cunoştiinţe avansate.
  ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI III
  Finalizarea studiilor la programul de licenţă Informatică se realizează în vara anului 2018 prin examen de licenţă. Acesta se compune din probă teoretică (verificarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate) respectiv probă practică (elaborarea şi susţinerea lucrării de licenţă).

  Pentru desfăşurarea ritmică a acestei activităţi, în orarul semestrului I al anului universitar 2017/2018 este prevăzută disciplina Elaborarea lucrării de licenţă, cu 1 oră/săptămână. Participarea la această disciplină (şi promovarea colocviului din sesiunea de iarnă 2018) presupun:
  a) alegerea coordonatorului lucrării de licenţă şi a temei, până la data de 31.10.2017. Pentru aceasta vă rugăm consultaţi lista cu temele de licenţă propuse (afişată la avizierul facultăţii) şi contactaţi profesorul coordonator. Completaţi şi depuneţi la cadrul didactic sau la secretariat o cerere cu denumirea temei. Studenţii care nu aleg coordonatorul respectiv tema până la 31.10.2017 vor fi repartizaţi pe locurile şi temele rămase la alte cadre didactice.
  b) după alegerea temei, participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de licenţă în sesiunea de iarnă 2018. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de iarnă 2018 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  c) activitatea de elaborare a lucrării de licenţă va continua şi în semestrul II. Participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de licenţă în sesiunea de vară 2018. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de vară 2018 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  d) Prezentarea la examenul de finalizare a studiilor este condiţionată, printre altele, de promovarea colocviilor Elaborarea lucrării de licenţă din ambele semestre ale anului III.
  ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR DIN ANUL II - REGULAMENT PRACTICĂ DE SPECIALITATE
  CAPITOLUL I. OBIECTIVE
  Art.1. Practica de specialitate face parte din planul de învăţământ, ca disciplină obligatorie şi se efectuează de către toţi studenţii anului II din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, specializarea Informatică, fiind cotată cu un număr de 4 credite.
  Art.2. Atragerea studenţilor în aplicarea practică a informaţiei profesionale reprezintă o componentă esenţială a pregătirii universitare.
  Art.3. Practica de specialitate a studenţilor are drept obiectiv aplicarea în practică, la un loc de muncă real, a cunoştinţelor dobândite de-a lungul primelor patru semestre de activitate didactică.
  Art.4. Activităţile de practică urmăresc:
  -familiarizarea studenţilor cu activităţile desfăşurate la nivelul unui agent economic,
  -aprofundarea aspectelor activităţii ce impun aplicarea cunoştinţelor de specialitate,
  -lucrul în echipă pentru realizarea şi implementarea de proiecte de specialitate.

  CAPITOLUL II. LOCUL ŞI DURATA
  Art.5. Practica se desfăşoară pe perioada anului II de studiu cu un program de 4 ore/zi (total 112 ore), eşalonat de-a lungul întregului an sau condensat pe perioade mai scurte.
  Art.6. Practica se desfăşoară:
  a) la parteneri ai facultăţii cum sunt: agenţi economici, instituţii, asociaţii, ONG-uri sau orice altă entitate care include activităţi din sfera IT,
  b) în cadrul întreprinderii simulate care funcţionează în cadrul facultăţii,
  c) în cadrul institutelor de cercetare care funcţionează pe lângă facultate,
  d) în cadrul cercurilor studenţeşti din cadrul facultăţii,
  e) împreună cu disciplinele de Voluntariat, la programe de cooperare şi colaborare ale facultăţii,
  în toate aceste cazuri pe baza unui contract încheiat între universitate, partener şi student.

  CAPITOLUL III. ORGANIZAREA
  Art.7. Studenţii vor fi organizaţi la locul de practică pe baza organigramei proprii a partenerului.
  Art.8. Pe parcursul perioadei de practică, studentul va realiza diferite proiecte specifice tematicii abordate, pentru care va fi notat.
  Art.9. La finele perioadei de practică studentul va întocmi un dosar de practică ce va conţine toate proiectele întocmite şi susţinute, pentru care va primi nota aferentă practicii. Acesta va cuprinde:
  -un raport sintetic al activităţilor realizate (maxim două pagini), în care se prezintă tema de practică, obiectivele activităţii de practică, modalitatea de lucru, planificarea activităţilor pe zile, echipa în care s-a lucrat;
  -proiectele de practică întocmite;
  -un raport detaliat care prezintă rezultatele activităţii desfăşurate. Se vor anexa orice documente ilustrative (dosare de presă, fişe bibliografice, chestionare sau alte instrumente de cercetare, concluzii cu privire la rezultatele obţinute etc.).

  CAPITOLUL IV. OBLIGAŢIILE STUDENŢILOR
  Art.10. Fiecare student are obligaţia de a frecventa orele de practică conform orarului convenit.
  Art.11. Fiecare student va trebui să întocmească, pe parcursul perioadei de practică, dosarul cu proiectele solicitate. La sfârşitul perioadei de practică, studentul va preda dosarul de practică.

  CAPITOLUL V. COORDONAREA PRACTICII
  Art.12. Practica se va desfăşura sub îndrumarea unei persoane desemnate de către partenerul unde se desfăşoară activitatea.
  Art.13. Activitatea de practică va fi supervizată de cadrul didactic responsabil cu practica.
  Art.14. Persoanele care îndrumă activitatea practicii au obligaţia de a orienta studenţii în desfăşurarea activităţii lor, a le acorda îndrumarea necesară în vederea întocmirii dosarului de practică şi însuşirii cunoştinţelor de către student.
  Art.15. Calificativul acordat pentru modul în care studentul şi-a îndeplinit sarcinile va fi comunicat acestuia.
  Art.16. Cadrul didactic responsabil de practică va fi informat de fiecare student la sfârşitul perioadei de practică de rezultatele obţinute şi va preda dosarul de practică.

  CAPITOLUL VI. MODUL DE EVALUARE
  Art.17. La sfârşitul perioadei de practică studentului i se va acorda o notă finală ce va fi consemnată în procesul verbal, notă ce va fi bazată pe calificativul acordat de către partenerul unde a efectuat practica.

  CAPITOUL VII. DISPOZIŢII FINALE
  Art.18. În cazul în care studentul, la finele perioadei de practică, nu obţine notă de promovare (minim 5) va fi considerat ca având restanţă la această disciplină.
  Art.19. În cazul în care, la încheierea sesiunii de restanţe şi reexaminări, studentul nu a promovat disciplina de practică, aceasta se va putea recontracta în anul următor de studii.
  Art.20. Activitatea de practică de specialitate se poate desfăşura şi prin proiecte sau granturi de studii (Erasmus sau de alt tip).
  Art.21. Activitatea de practică de specialitate se poate desfăşura şi în cadrul facultăţii, în cursul semestrului sau al sesiunilor de examene, sub îndrumarea câte unui cadru didactic titular de disciplină de curs. În acest caz, dosarul de practică va cuprinde activitatea desfăşurată în cadrul facultăţii iar îndrumarea practicii respectiv calificativul vor fi realizate/acordate de cadrul didactic în cauză.
  Art.22. Prezentul Regulament va fi comunicat celor implicaţi în această activitate prin postare pe pagina web a facultăţii şi afişare la avizier.

  JOBURI, CEI MAI TARI SPEAKERI SI UN CITY BREAK PE MASURA. TOATE LA BUZZCamp!
  Cel mai longeviv eveniment de dezvoltare personală și recrutare specializată își așteaptă participanții !
  Pe 8 noiembrie, BUZZCamp invită studenții și proaspeții absolvenți din Timișoara, la cea mai noua ediție, cu tema Your Career Travel Guide, pentru o întâlnire cu angajatorii lor preferați, la Hotel Timisoara. Tinerii au șansa să participe la cea de-a 18-a serie de conferințe și workshop-uri menite să le ofere un preview al viitorului lor profesional și chiar să le aducă jobul mult visat. Mai mult, ei vor primi sfaturi de dezvoltare personală de la speakerii BUZZCamp și vor afla informații despre cum este mediul de lucru în companiile participante la eveniment.
  Ediția cu numarul 18 a BUZZCamp va fi punctul de start în carieră pentru mii de studenți și proaspeți absolvenți din toată țara. Evenimentul își propune să pună participanții în contact direct cu cei mai doriți angajatori, de la care să afle informații prețioase pentru cariera lor, iar la final, pot pleca de la BUZZCamp cu un job, cu premii și excursii în Europa. Obiectivul nostru este comun cu cel al tinerilor – de a-i ajuta pe aceștia din urmă să pornească la drum alături de cele mai bune companii și să îi motivăm să ajungă la performanțe cu ajutorul conferințelor ținute de oameni de succes, care ne inspiră.
  La ediția din Timișoara, vor fi prezente companii precum BAT sau ACI World Wide pentru a cunoaște tineri cu potențial pe care vor să îi formeze în cadrul departamentelor lor.
  Mai mult, participanții vor primi, în cadrul conferinței The Republic of Personal Development, sfaturi de dezvoltare personală de la speakeri de top. Cadrul celei de-a doua conferințe, The Federation of Your Dream Career, vor primi informații prețioase de orientare în carieră de la reprezentanți ai companiilor participante, iar la workshopuri vor avea ocazia să se facă remarcați și să plece cu un job.
  Evenimentul se va desfășura la nivel național, în principalele opt mari orașe din țară: București, Iași, Cluj Napoca, Timișoara, Sibiu, Brașov, Craiova și Constanța.
  Participarea la BuzzCamp este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită o înscriere prealabilă pe https://goo.gl/AuzEjR.

  MCDONALD'S RECRUTEAZĂ
  În copilărie, erai obișnuit să descoperi o nouă jucărie la fiecare Happy Meal. Acum, poți descoperi un nou job, care să te facă Happy. Te întrebi cum?
  Aplică pentru una dintre pozițiile de crew și hostess, respectiv manager trainee, pe pagina www.mcdonalds.ro – Secțiunea McDonald's/Cariere/Aplică sau cu CV-ul într-unul din restaurantele McDonald's!

  ÎN ATENŢIA TUTUROR STUDENŢILOR
  Studenţii admiși în vara anului 2017 sunt rugaţi să completeze dosarele de admitere cu actele în original, la secretariatul facultăţii, până la 16.10.2017.
  Studenții din toți anii de studiu sunt rugați să completeze și să depună la secretariatul facultății contractele de școlarizare pentru anul universitar 2017/2018, până la 17.10.2017.
  Studenții din toți anii de studiu, care au un loc de muncă, sunt rugați să depună la secretariatul facultății o adeverință de la locul de muncă, pentru anul universitar 2017/2018, până la 31.10.2017.

  ALEGERE DISCIPLINE OPŢIONALE ŞI FACULTATIVE
  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI I

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului I de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului I, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Disciplina 1: Proiectarea algoritmilor
  Disciplina 2: Programare interactivă

  Semestrul II:
  Pachet 1: Comunicare şi documentare ştiinţifică
  Pachet 2: Concepte de afaceri în IT

  Studenţii trebuie să aleagă o disciplină în semestrul I respectiv o disciplină în semestrul II prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii, dar nu mai târziu de 13.10.2017.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Departamentul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului I de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului I, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Arte vizuale I – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Arte vizuale II – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 13.10.2017.


  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI II

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului II de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului II, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Pachet 1: Sisteme de operare distribuite + Programare concurentă şi distribuită
  Pachet 2: Proiectare asistată de calculator + Modelare şi simulare

  Semestrul II:
  Pachet 1: Sisteme informatice de contabilitate + Inginerie software
  Pachet 2: Prelucrarea imaginilor + Aplicaţii multimedia

  Studenţii trebuie să aleagă câte un pachet în fiecare semestru prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii, dar nu mai târziu de 13.10.2017.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Departamentul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului II de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului II, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Cultură şi civilizaţie I – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Cultură şi civilizaţie II – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 13.10.2017.


  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI III

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului III de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului III, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Pachet 1: Grafică digitală + Aplicaţii e-society
  Pachet 2: Tehnici de optimizare + Conducerea proceselor tehnologice

  Semestrul II:
  Pachet 1: Informatică medicală + Informatică juridică
  Pachet 2: Reţele neuronale + Administrarea reţelelor locale

  Studenţii trebuie să aleagă câte un pachet în fiecare semestru prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii, dar nu mai târziu de 13.10.2017.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Departamentul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului III de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului III, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Mass media şi publicitate – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Istoria informaticii – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 13.10.2017.

  ÎN ATENŢIA TUTUROR STUDENŢILOR
  Studenţii care au restanţe din anii anteriori sau diferenţe în urma echivalării planurilor de învăţământ sunt rugaţi:
 • să completeze şi să depună la secretariatul facultăţii cererile de recontractare a disciplinelor în cauză, până la 16.10.2017
 • să achite taxele de recontractare/diferenţă până la 17.10.2017, pentru disciplinele planificate în semestrul I al anului universitar
 • să achite taxele de recontractare/diferenţă până la 19.03.2018, pentru disciplinele planificate în semestrul II al anului universitar

 • EXMATRICULĂRI
  A fost emisă Decizia Rectorului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara de exmatriculare a studenţilor care nu au obţinut numărul minim de credite necesar promovării (decizie | listă studenţi).
  EXMATRICULĂRI
  A fost emisă Decizia Rectorului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara nr. 291/1/17.07.2017 de exmatriculare a studenţilor care nu au achitat taxele de studii şi/sau nu au obţinut numărul minim de credite necesar promovării (decizie | listă studenți).
  WE SPEAK CODE 2017
  Școala de vară de programare #WeSpeakCode este un proiect inițiat în anul 2015 de Centrul de Informare EuropeDirect Timișoara – Fundația Student Plus ce își propune să conștientizeze comunitatea locală cu privire la nevoia de instruire a tuturor categoriilor de cetățeni pentru a face față cerințelor unei societăți din ce în ce mai informatizate, precum și să promoveze colaborarea între organizațiile locale pentru sprijinirea educației digitale pentru tineri, în mod special.
  #WeSpeakCode 2017 | Școala de vară de programare – ediția a treia – va avea loc în perioada 3-10 iulie și este deschisă elevilor din clasele I-XII, care doresc să se apropie de un nou limbaj de programare, indiferent de nivelul de cunoștințe în domeniu.
  În programul Școlii de vară sunt incluse ateliere diverse – scratch, java, tehnologii web, C# și C++, editare video si imagini, algoritmica, gaming & mobile, robotica etc., precum și vizite la companii de profil din Timișoara.
  La confluența artei comunicării cu tehnologia se află atelierul de ”tech-blogging”, deschis atât elevilor, cât și studenților care doresc să învețe să comunice pe tematica IT.
  Atelierele se vor derula în trei locații: Liceul de Informatică Grigore Moisil, Continental Automotive și Universitatea Tibiscus, iar evenimentul de încheiere va avea loc la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Metodele folosite sunt cele ale educației non-formale, iar participarea este gratuită.
  Aceste acțiuni sunt posibile datorită implicării partenerilor și a numeroșilor mentori voluntari de toate vârstele.
  Puteti consulta mai jos orarul atelierelor Școlii de Vară 2017:

  Atelier Orar Luni-Vineri Locatie
  Scratch 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil (Zona Bălcescu – Str. Ghirlandei, nr. 4, Timișoara)
  HTML+CSS+JS 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
  Java 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
  C++ 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
  Gaming & mobile 17-20 Liceul de Informatica Grigore Moisil
  Design pentru web 17-20 Universitatea Tibiscus (str. Lascăr Catargiu, nr. 6, Timișoara)
  Robotică + Hard 17-20 Universitatea Tibiscus
  C# 14-17 Continental Automotive (Timișoara, Calea Buziașului – Str. Siemens nr.1)

  Evenimentul de incheiere si de acordare a diplomelor va avea loc in data de luni 10 iulie, ora 17.00, la Sala Multifunctionala a CJ Timis.
  Organizatori: Centrul de Informare Europe Direct Timișoara / Fundația Student Plus Timisoara, CoderDojo Timișoara – Asociatia Banat IT, Liceul de Informatica ”Grigore Moisil”, Universitatea "Tibiscus" – Facultatea de Calculatoare si Informatica Aplicata.
  Parteneri: Instituția Prefectului Județul Timiș, Consiliul Judetean Timis, Continental Automotive SA, Microsoft Romania, SAP Romania.
  Parteneri media: TVR Timisoara, Radio Romania Timisoara.

  PROGRAME ERASMUS DE TRAINING ÎN SPANIA
  În perioada mai - iulie 2017, cadre didactice ale Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată :
  • Conf.univ.dr.ing. Dan Laurenţiu Lacrămă
  • Conf.univ.dr.ing. Tiberiu-Marius Karnyanszky
  • Lect.univ.dr. Simona Angela Apostol
  • efectuează stagii de training de două săptămâni la Daniela Tompa Individual Company din San Carles dela Respita (Tarragona, Spania) respectiv la Centro Eurolatinoamericano de Juventud (CEULAJ) din Mollina (Malaga, Spania), în cadrul unor granturi ERASMUS de practică.
  CURSUL FESTIV DE ABSOLVIRE AL PROMOŢIEI 2014-2017
  Marţi 30 mai 2017, de la ora 12.00, sala festivă a Casei ADAM MULLER GUTTENBRUNN a fost gazda cursului festiv de absolvire al celei de-a 15-a promoţii (2014-2017) a specializării Informatică din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată.
  Au fost invitaţi studenţii anului III şi membrii familiilor acestora, cadre didactice, studenţi din alţi ani ai facultăţii.
  Festivitatea a început cu intonarea imnului studenţesc GAUDEAMUS IGITUR, urmată de un discurs al Preşedintelui Senatului Universitatii "Tibiscus" din Timişoara, conf.univ.dr.ing. Laurenţiu Dan Lacrămă şi al Decanului Facultăţii de Calculatore şi Informatică APlicată, conf.univ.dr.ing. Tiberiu Marius Karnyanszky.
  Ultima ora de curs a fost susţinută de către prof.univ.dr. Ioan Doru Albu.
  A urmat discursul reprezentantului absolvenţilor - Ehab Aboulatif, apoi reprezentanţii absolvenţilor - Diana Mihoc şi Lucian Cristea-Golban - au predat cheia facultăţii către reprezentanţii studentilor anului II - Alex Matuszca şi Sergiu Dumitru - după care s-a strigat pentru ultima dată catalogul anului şi s-au înmânat absolvenţilor o diplomă onorifică şi un trandafir.
  Festivitatea s-a încheiat cu imnul studenţesc, cu pozele de grup şi cu un pahar de şampanie.
  COOLEST PROJECTS ROMANIA 2017
  Competiția Coolest Project a CoderDojo România este o replică națională a celui mai important eveniment al rețelei globale CoderDojo.
  Voluntarii CoderDojo organizează sâmbătă, 13 mai, între orele 14:00 și 18:00, la Iulius Mall Timișoara, (etajul 2, la baza scărilor către Food Court), evenimentul Coolest Projects România, un moment de bilanț și expunere către comunitate a proiectelor echipelor și creatorilor individuali interesați de validarea progresului lor și de obținerea de feedback.
  Evenimentul promovează, recunoaște și răsplătește creativitatea, inovarea, spiritul antreprenorial și valorificarea cunoștințelor școlare din domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).
  Categoriile competiției Coolest Projects România sunt Scratch, Site-uri web, Jocuri, Aplicații mobile, Hardware, Design/Artă digitală, Evolution (proiecte complexe) și Algoritmică. Un juriu competent, obiectiv și neutru, format din profesioniști din sectorul IT timișorean, dar din afara rețelei CoderDojo, va desemna cele mai bune proiecte.
  În același timp, proiectele vor fi expuse și celorlalți ninja participanți, mentorilor din alte dojo-uri, publicului larg (colegi, părinți, dar și profesori de informatică, antreprenori și angajați ai firmelor IT, universitari din domenii tehnologice). Fiecare proiect câștigător al unei categorii de concurs va beneficia de o bursă de călătorie în vederea participării la evenimentul Coolest Projects al rețelei globale CoderDojo, programat să aibă loc la Dublin, în 17 iunie.
  În plus, evenimentul va fi o nouă ocazie de reunire a reprezentanților celor peste 30 de dojo-uri active din țară, și (sperăm) a unor dojo-uri invitate din străinătate, de interacțiune cu mediul educațional, administrativ, economic și cu presa locală, cu potențiali noi mentori și reprezentanți ai unor instituții și organizații interesate să găzduiască noi implementări CoderDojo, în cadrul unui program de ateliere de lucru.
  Vom arăta, din nou, că învățarea, cunoașterea și practicarea programării sunt ”cool”!
  Înscrierea proiectelor tinerilor programatori se face pe site-ul http://coderdojo.ro/coolestprojectsRO.htm.
  Evenimentul beneficiază de sprijinul sponsorilor Smithfield România, Continental Automotive România, Iulius Mall Timișoara, Andrisoft Wanguard și al partenerilor Universitatea ”Tibiscus” Timișoara, United Business Center, Openville, Tech Box.
  Pentru informații suplimentare, detalii și propuneri de parteneriat, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la coolestprojects@coderdojo.ro sau telefonic, la 0722691279 (Radu Ticiu)!

  PROGRAM ERASMUS DE PRACTICĂ ÎN SPANIA
  În perioada mai - iulie 2017, opt studenţi din anii I-III ai specializării Informatică din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată:
  • Cotuna-Coste Andrei
  • Donea Marius
  • Pănoiu Vlad Constantin
  • Rebeleș Andrei Florin
  • Luchian Cristian Daniel
  • Praja Marius Călin
  • Brad Paul Armand
  • Cîrneală Cosmin
  • efectuează un stagiu de practică de trei luni la Centro Eurolatinoamericano de Juventud (CEULAJ) din Mollina (Malaga, Spania) respectiv San Carles dela Respita (Tarragona, Spania), în cadrul unui grant ERASMUS de practică.


  SIMPOZION STUDENȚESC: EUROPA... ÎNCOTRO?
  UNIVERSITATEA "TIBISCUS" DIN TIMIŞOARA, FACULTATEA DE DREPT ŞI ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ, CENTRUL DE CERCETĂRI FUNDAMENTALE ŞI APLICATIVE ÎN DOMENIUL DREPTULUI şi LIGA STUDENŢILOR DIN CADRUL UNIVERSITĂŢII "TIBISCUS" ORGANIZEAZĂ SIMPOZIONUL STUDENȚESC CU TEMA

  EUROPA ..... ÎNCOTRO?

  în data de 9 MAI 2017 la Casa Adam Müller-Guttenbrunn (Timișoara, Str. Gh. Lazăr nr 10-12)

  PROGRAMUL SIMPOZIONULUI STUDENŢESC EUROPA, ÎNCOTRO?
  17.00 Conferinţă pe tema “Europa, încotro?” susţinută de E.S. domnul COSMIN BRÂNZAN, Consulul Onorific al Franţei la Timişoara
  17.30 Conferinţă pe tema “Europa, încotro?” susţinută de E.S. domnul JOSÉ MIGUEL VIÑALS, Consulul Onorific al Spaniei la Timişoara
  18.00 Pauză de cafea
  18.15 Prezentarea eseului “Educaţie, formare şi sport în Uniunea Europeană” – student George CHIVA-MOLNAR, anul II, FDAP
  18.30 Prezentarea concluziilor chestionarelor realizate de studenţii FDAP pe tema Zilei Europei
  18.45 Pauza de cafea
  19.00 Simularea unui proces prezentat de Centrul de Cercetări Juridice Aplicate al FDAP – conf. dr. Adriana CORHAN, lector dr. Mădălina JEBELEAN, asist. dr. Florin BAN şi studenţii FDAP

  SESIUNEA DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A STUDENŢILOR 2017

  Joi 11 mai 2017 de la ora 17.00, sala 308 din corpul Lascăr Catargiu al Universităţii "Tibiscus" din Timişoara va fi gazda ediţiei 2017 a SESIUNII DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A STUDENŢILOR, organizată în acest an de Facultatea de Drept şi Administrație Publică în colaborare cu Liga Studenţilor din Universitatea "Tibiscus".

  JAVA COMPETITION PENTRU UNIVERSITĂȚI EDIȚIA 2017
  S-a lansat a doua editie a Java Competition pentru Universitati - Dezvoltarea aplicatiilor Java pentru Oracle Database, organizata de catre Adfaber.org ce are ca sponsor Oracle Academy!
  Ne-ar face placere sa avem participanti si din cadrul Universitatii "Tibiscus"!
  Anul acesta tema competitiei nationale este Smart City iar participantii trebuie sa realizeze o aplicatie ce arata modul in care tehnologia usureaza viata de zi cu zi transformand orasul in care locuim intr-unul inteligent – folosind tehnologii Java si Oracle Database.
  Mai multe detalii AICI -> premii in valoare de aprox. 10 000 de ron!
  Va invitam sa inscrieti pe site echipa formata din 2 studenti si un mentor iar pana pe 30 aprilie asteptam proiectul inovativ! Ei pot participa si cu proiectul de an/de licenta daca acesta se incadreaza in cerinte!
  "Studentii smart tranforma orasul intr-un Smart City"
  Pentru orice detalii puteți scrie pe java@adfaber.org!
  PREZENTARE ATOS IT SOLUTIONS AND SERVICES
  Joi 6 aprilie 2017 de la ora 17.00 în sala 201 a avut loc o întâlnire cu prietenii noștri de la ATOS IT SOLUTIONS AND SERVICES pentru o discuție despre software, baze de date, oferte de muncă și multe altele...
  A prezentat Iasmina Iovanov - absolventă a facultății noastre, promoția 2016.
  LIMBAJE DE ASAMBLARE - ÎNDRUMĂTOR DE LABORATOR

  În seria Îndrumătoare de laborator, la Editura Mirton din Timişoara a apărut, la sfârşitul lunii februarie 2017, ediţia a doua - revăzută și adăugită - a materialului de laborator Limbaje de asamblare sub semnătura conf.univ.dr. Tiberiu Marius Karnyanszky, lect.univ.dr. Florentina Anica Pintea și lect.univ.ing. Virgiliu Streian, un ajutor util celor care doresc să parcurgă şi să promoveze disciplina Limbaje de asamblare din anul I de studiu la specializarea Informatică.

  CD-ul cuprinde:
  * 14 lucrări de laborator
  * Transformarea numerelor între diferite baze de numerație, operații cu numere și reprezentarea numerelor în calculator
  * Teme propuse
  * Documentații privind limbajele de asamblare și pachetele software specifice

  PREZENTARE MICROSOFT ROMANIA
  Miercuri 29 martie 2017 între orele 17.00-19.00 facultatea noastră a găzduit o întâlnire cu prietenii noștri de la MICROSOFT ROMÂNIA care s-a axat pe o discuție despre software, aplicații, oferte de muncă și multe altele...
  Au prezentat:
  * Alexandru Sferle,
  Technical Advisor on Active Directory
  * Alexandru Vrancianu,
  University Recruiter
  * Lucian Foda,
  Support Engineer - Deployment, MACH hire
  * Remus Alexandru Catrina,
  Support Engineer - Windows, MACH hire
  LIMBAJE DE ASAMBLARE - ÎNDRUMĂTOR DE LABORATOR

  În seria Îndrumătoare de laborator, la Editura Mirton din Timişoara a apărut, la sfârşitul lunii februarie 2017, ediţia a doua - revăzută și adăugită - a materialului de laborator Limbaje de asamblare sub semnătura conf.univ.dr. Tiberiu Marius Karnyanszky, lect.univ.dr. Florentina Anica Pintea și lect.univ.ing. Virgiliu Streian, un ajutor util celor care doresc să parcurgă şi să promoveze disciplina Limbaje de asamblare din anul I de studiu la specializarea Informatică.

  CD-ul cuprinde:
  * 14 lucrări de laborator
  * Transformarea numerelor între diferite baze de numerație, operații cu numere și reprezentarea numerelor în calculator
  * Teme propuse
  * Documentații privind limbajele de asamblare și pachetele software specifice

  BUZZCAMP 17
  BuzzCamp își deschide porțile pentru a 17-a oară !
  În ziua de 9 MAI 2017, tinerii sunt așteptați în Timișoara să descopere noi oportunități de angajare.  BuzzCamp reunește pentru a 17-a oară zeci de angajatori și mii de tineri participanți în cele mai mari opt orașe din România. Studenții și absolvenții din Timișoara au șansa ca in 9 MAI, sa participe la conferințe și workshop-uri susținute de speakerii prezenți la eveniment, să afle informații valoroase despre mediul de lucru real din companii și au o șansă foarte mare de a fi angajați de către acestea, pe lângă sfaturile de dezvoltare personală și orientare în carieră pe care le vor primi de la speakerii prezenți la eveniment.
  Tema celei de-a 17-a ediții a celui mai longeviv eveniment din țară dedicat dezvoltării personale și orientării în carieră este Game of Professions. Evenimentul își propune să ofere tinerilor oportunitatea de a interacționa direct cu angajatorii și sfaturi pentru a-și urma pasiunile și visurile profesionale cât mai potrivit pentru fiecare în parte. Obiectivul BuzzCamp este acela de a-i îndruma pe participanți corect atât pe plan profesional, cât și pe cel personal, iar speakerii motivaționali și persoanele publice prezente le vor împărtăși din experiența proprie.
  La ediția din Timișoara, Accenture, EY și Evomag se numără printre companiile în căutarea profilelor specifice de studenți și absolvenți pe care să îi recruteze în programele lor de formare. Evenimentul va acoperi de această dată opt județe: București, Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Brașov, Sibiu și Constanța, iar până în prezent s-a bucurat de atenția unui număr de 18.000 de participanți și peste 100 de companii.
  Participarea la BuzzCamp este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită o înscriere prealabilă pe www.buzzcamp.ro/event sau https://goo.gl/naIij7.

  FACILITĂȚI PENTRU STUDENȚI LA CĂLĂTORIA PE CĂILE FERATE

  De la data de 01.02.2017 a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 42/31.01.2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi (citește).

  INDEXAREA VOLUMULUI "ANALE. SERIA INFORMATICĂ" ÎN BAZA DE DATE INDEX COPERNICUS

  Revista "Anale. Seria Informatică" / "Annals. Computer Science Series" editată de Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată a obţinut, în urma procesului de evaluare pentru includerea în ICI Journal Master List 2015, scorul ICV = 69,64 (detalii).

  BRANDSTORM - CUM SĂ CÂŞTIGI 10.000 EURO ?
  Au început înscrierile la Brandstorm, competiţia de business internaţională care le oferă studenţilor şi masteranzilor pasionaţi de inovaţie şansa să câştige:
  • Un voucher de călătorie de 10.000 €;
  • Un trofeu de CSR de 5.000 €;
  • O excursie la sediul central al L'Oreal din Paris;
  • Faima internaţională
  Ce trebuie făcut?
  • Disrupt men's grooming with life-changing ideas - L'Oreal Men Expert
  Mai multe detalii despre provocarea L'Oreal Brandstorm aici: https://goo.gl/4FKvNu

  ALEGERI - LOC VACANT PENTRU STUDENT REPREZENTANT AL FCIA ÎN SENATUL UNIVERSITAR
  Luni 19.12.2016, între orele 15:00-19:00, în sala 210, Liga Studenţilor din Universitatea Tibiscus organizează alegeri la nivelul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată pentru ocuparea unui loc vacant (student) în Senatul Universităţii.
  Studenţii Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată care doresc să candideze trebuie să depună cerere până vineri 16.12.2016, la secretariatul facultăţii.
  În cazul în care prezenţa la vot va fi sub 50% din totalul studenţilor din cadrul facultăţii, alegerile se vor repeta la data de 20.12.2016 orele 15-19.

  D.R.E.A.M. - UN PROIECT DE VIS LA COLEGIUL LOGA DIN TIMIŞOARA
  Timişoara va fi gazda unui nou proiect implementat de către Colegiul Naţional ”Constantin Diaconovici Loga” intitulat DREAM.
  ”Discover Real Everywhere Applications of Maths – DREAM”, este un proiect finanţat de Comisia Europeană prin noua generaţie de programe ERASMUS+, acţiunea Cheie 2 de parteneriate strategice în domeniul educaţiei şcolare.
  Proiectul are ca leader Colegiul Naţional ”Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara, România, alături de partenerii 1o Geniko Lykeio din Aigiou, Grecia, Agrupamento de Escolas Soares Basto din Oliveira de Azeméis Norte, Portugalia şi Universitatea ”Tibiscus” din Timişoara, România.
  Startul proiectului a avut loc în 12 decembrie 2016, la Colegiul C.D.LOGA, când s-au întâlnit echipele partenere din Grecia şi din Portugalia cu reprzentanţii Timişoarei.
  Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea unei metodologii moderne de predare-învăţare a matematicii, bazată pe investigarea unor probleme din viaţa reală.
  Materialele create prin colaborarea elevilor şi profesorilor din România, Grecia şi Portugalia vor fi transformate în cursuri on-line, accesibile tuturor comunităţilor interesate, în vederea producerii de activităţi de învăţare colaborative.
  Prin intermediul software-ului educaţional GeoGebra, al platformei de învăţare MOODLE şi al limbajului de programare de aplicaţii mobile AppInventor, materialele dezvoltate vor sublinia implicarea matematicii în Economie, Educaţie fizică, Ştiinţe naturale, Artă, Arhitectură şi Fizică.
  Proiectul se implementează în perioada noiembrie 2016 - octombrie 2018 şi beneficiază de o finanţare de 102 230 EUR din partea Comisiei Europene şi a Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, prin Erasmus+ 2014-2020.
  Persoana de contact:
  Prof. Gizela Fuioagă – Manager Proiect
  Tel: 0256-491873
  Fax: 0256-492094
  E-mail: cdloga@loga.ro


  ANALE. SERIA INFORMATICĂ, volumul XIV fascicula 1 / 2016

  A apărut volumul XIV fascicula 1 din revista "Anale. Seria Informatică" / "Annals. Computer Science Series" editată de Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată, clasificată în categoria B+ de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice în Învăţământul Superior.

  VALEO INNOVATION CHALLENGE 2017
  Credeţi că aveţi o idee de inovaţie care ar putea transforma maşina viitorului?
  Acceptând provocarea de a intra în Valeo Innovation Challenge 2017 (https://valeoinnovationchallenge.valeo.com/), studenţii au oportunitatea de a deveni lideri în inovaţia de automobile şi de a câştiga 100.000 de Euro! Şi pentru prima oară, profesorii facultăţilor pot fi parte a echipelor.
  Vă rugăm şi vă încurajăm să promovaţi în rândul studenţilor şi cadrelor didactice de la toate disciplinele această competiţie plină de provocări, care încurajează tinerii să inoveze pentru a realiza maşina anului 2030 mai inteligentă, mai prietenoasă cu mediul, mai intuitivă şi mai distractivă!
  Echipe formate din 2 până la 5 studenţi pot trimite propunerile lor pentru cele două categorii:
  * Cea mai bună inovaţie tehnologică în domeniul automotive;
  * Cea mai bună idee de a utiliza maşina într-un nou mod,
  pe website-ul Valeo Innovation Challenge 2017 (https://valeoinnovationchallenge.valeo.com/).
  Echipa câştigătoare la categoria "Cea mai bună inovaţie tehnologică în domeniul automotive" va avea oportunitatea de a-şi dezvolta ideea într-un accelerator dedicat startup-urilor, partener Valeo.
  Echipele finaliste vor zbura la Paris pentru ceremonia oficială de premiere din octombrie 2017.
  Valeo va premia fiecare loc câştigător de la cele două categorii cu 100.000 de Euro, în timp ce echipele de pe locul 2 vor primi 10.000 de Euro.
  Termenul limită de înscriere în competiție este 31 ianuarie 2017.
  Valeo este un producător global de echipamente originale (OEM) şi o companie promotoare a noilor tehnologii şi sisteme pentru maşina viitorului. Inovaţia se regăseşe în ADN-ul Valeo şi compania este în prezent una dintre susţinătoarele tehnologiilor de maşini care se conduc singure şi tehnologiilor care reduc emisiile CO2.
  Pentru mai multe informaţii de actualitate vă invităm să vizitaţi website-ul oficial (http://www.valeo.com/), pagina de Linkedin (https://www.linkedin.com/company-beta/2669?pathWildcard=2669) sau pagina de Facebook (https://web.facebook.com/Valeo.Group).

  MEGADOJO TIMIŞOARA 2016
  MegaDojo Timişoara este cel mai mare eveniment de educaţie informală în domeniul programarii, dedicat copiilor şi tinerilor, desfăşurat vreodată într-o locaţie unică în Romania!

  Cele 13 implementări CoderDojo din Zona Metropolitană Timişoara şi-au unit forţele pentru a aduce împreună 512 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 7-17 ani care au cel puţin un lucru în comun: pasiunea pentru programare.

  MegaDojo Timişoara face parte din programul Timişoara - Capitala Tineretului din România (TCTR).

  Evenimentul cuprinde diverse activităţi, care vor încuraja performanţa, colaborarea şi creativitatea participanţilor.

  Programul MegaDojo cuprinde:
  - ateliere de programare
  - workshop-uri
  - concursuri supriză
  - prezentări de proiecte
  - fun & coolness!

  Lucrezi în IT sau eşti pasionat de programare? Cunoşti una sau mai multe dintre următoarele tehnologii: Scratch, web (html + CSS, JavaScript), C++, C#, Java, Python, Ruby, Photoshop, Game Development şi Hardware/Robotică ? Împărtăşeşte din cunoştinţele tale şi experimentează atmosfera CoderDojo participând ca mentor!

  MegaDojo va include şi activităţi orientate către promovarea TCTR către publicul larg:
  -competiţii de proiecte web, având ca teme de lucru realizarea de pagini web pentru evenimentele TCTR
  -competiţii de proiecte Scratch (quiz-uri, prezentări ale oraşului Timişoara, jocuri educaţionale cu specific local, educaţie pentru sănătate, ecologie, comportament urban)
  -competiţii de design pentru realizarea de propuneri de afişe de promovare.

  Participarea este gratuită.

  Înscrierea copiilor, a părinţilor care doresc să îi vadă în acţiune, a mentorilor şi a voluntarilor se face pe pagina https://megadojotimisoara2016.eventbrite.com/

  BAZELE MATEMATICE ŞI LOGICE ALE INFORMATICII

  În colecţia Carte universitară a Editurii Eurostampa din Timişoara a apărut, la sfârşitul lunii octombrie 2016, a doua ediţie a cărţii Bazele matematice şi logice ale informaticii a conf.univ.dr. Tiberiu-Marius Karnyanszky, un ajutor util celor care doresc să parcurgă şi să promoveze disciplina Bazele informaticii din anul I de studiu la specializarea Informatică.

  Cartea cuprinde patru capitole:
  * Bazele matematice ale informaticii
  * Reprezentarea informaţiilor numerice
  * Bazele logice ale informaticii
  * Bazele construcţiei calculatoarelor

  ÎN ATENŢIA TUTUROR STUDENŢILOR
  Studenţii care au restanţe din anii anteriori sau diferenţe în urma echivalării planurilor de învăţământ sunt rugaţi:
 • să completeze şi să depună la secretariatul facultăţii cererile de recontractare a disciplinelor în cauză, poână la 15.10.2016
 • să achite taxele de recontractare/diferenţă până la 16.12.2016, pentru disciplinele planificate în semestrul I al anului universitar
 • să achite taxele de recontractare/diferenţă până la 17.05.2017, pentru disciplinele planificate în semestrul II al anului universitar

 • ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR DIN ANUL II - PRACTICĂ DE SPECIALITATE
  R E G U L A M E N T

  CAPITOLUL I. OBIECTIVE
  Art.1. Practica de specialitate face parte din planul de învăţământ, ca disciplină obligatorie şi se efectuează de către toţi studenţii anului II din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, specializarea Informatică, fiind cotată cu un număr de 4 credite.
  Art.2. Atragerea studenţilor în aplicarea practică a informaţiei profesionale reprezintă o componentă esenţială a pregătirii universitare.
  Art.3. Practica de specialitate a studenţilor are drept obiectiv aplicarea în practică, la un loc de muncă real, a cunoştinţelor dobândite de-a lungul primelor patru semestre de activitate didactică.
  Art.4. Activităţile de practică urmăresc:
  -familiarizarea studenţilor cu activităţile desfăşurate la nivelul unui agent economic,
  -aprofundarea aspectelor activităţii ce impun aplicarea cunoştinţelor de specialitate,
  -lucrul în echipă pentru realizarea şi implementarea de proiecte de specialitate.

  CAPITOLUL II. LOCUL ŞI DURATA
  Art.5. Practica se desfăşoară pe perioada anului II de studiu cu un program de 4 ore/zi (total 112 ore), eşalonat de-a lungul întregului an sau condensat pe perioade mai scurte.
  Art.6. Practica se desfăşoară:
  a) la parteneri ai facultăţii cum sunt: agenţi economici, instituţii, asociaţii, ONG-uri sau orice altă entitate care include activităţi din sfera IT,
  b) în cadrul întreprinderii simulate care funcţionează în cadrul facultăţii,
  c) în cadrul institutelor de cercetare care funcţionează pe lângă facultate,
  d) în cadrul cercurilor studenţeşti din cadrul facultăţii,
  e) împreună cu disciplinele de Voluntariat, la programe de cooperare şi colaborare ale facultăţii,
  în toate aceste cazuri pe baza unui contract încheiat între universitate, partener şi student.

  CAPITOLUL III. ORGANIZAREA
  Art.7. Studenţii vor fi organizaţi la locul de practică pe baza organigramei proprii a partenerului.
  Art.8. Pe parcursul perioadei de practică, studentul va realiza diferite proiecte specifice tematicii abordate, pentru care va fi notat.
  Art.9. La finele perioadei de practică studentul va întocmi un dosar de practică ce va conţine toate proiectele întocmite şi susţinute, pentru care va primi nota aferentă practicii. Acesta va cuprinde:
  -un raport sintetic al activităţilor realizate (maxim două pagini), în care se prezintă tema de practică, obiectivele activităţii de practică, modalitatea de lucru, planificarea activităţilor pe zile, echipa în care s-a lucrat;
  -proiectele de practică întocmite;
  -un raport detaliat care prezintă rezultatele activităţii desfăşurate. Se vor anexa orice documente ilustrative (dosare de presă, fişe bibliografice, chestionare sau alte instrumente de cercetare, concluzii cu privire la rezultatele obţinute etc.).

  CAPITOLUL IV. OBLIGAŢIILE STUDENŢILOR
  Art.10. Fiecare student are obligaţia de a frecventa orele de practică conform orarului convenit.
  Art.11. Fiecare student va trebui să întocmească, pe parcursul perioadei de practică, dosarul cu proiectele solicitate. La sfârşitul perioadei de practică, studentul va preda dosarul de practică.

  CAPITOLUL V. COORDONAREA PRACTICII
  Art.12. Practica se va desfăşura sub îndrumarea unei persoane desemnate de către partenerul unde se desfăşoară activitatea.
  Art.13. Activitatea de practică va fi supervizată de cadrul didactic responsabil cu practica.
  Art.14. Persoanele care îndrumă activitatea practicii au obligaţia de a orienta studenţii în desfăşurarea activităţii lor, a le acorda îndrumarea necesară în vederea întocmirii dosarului de practică şi însuşirii cunoştinţelor de către student.
  Art.15. Calificativul acordat pentru modul în care studentul şi-a îndeplinit sarcinile va fi comunicat acestuia.
  Art.16. Cadrul didactic responsabil de practică va fi informat de fiecare student la sfârşitul perioadei de practică de rezultatele obţinute şi va preda dosarul de practică.

  CAPITOLUL VI. MODUL DE EVALUARE
  Art.17. La sfârşitul perioadei de practică studentului i se va acorda o notă finală ce va fi consemnată în procesul verbal, notă ce va fi bazată pe calificativul acordat de către partenerul unde a efectuat practica.

  CAPITOUL VII. DISPOZIŢII FINALE
  Art.18. În cazul în care studentul, la finele perioadei de practică, nu obţine notă de promovare (minim 5) va fi considerat ca având restanţă la această disciplină.
  Art.19. În cazul în care, la încheierea sesiunii de restanţe şi reexaminări, studentul nu a promovat disciplina de practică, aceasta se va putea recontracta în anul următor de studii.
  Art.20. Activitatea de practică de specialitate se poate desfăşura şi prin proiecte sau granturi de studii (Erasmus sau de alt tip).
  Art.21. Activitatea de practică de specialitate se poate desfăşura şi în cadrul facultăţii, în cursul semestrului sau al sesiunilor de examene, sub îndrumarea câte unui cadru didactic titular de disciplină de curs. În acest caz, dosarul de practică va cuprinde activitatea desfăşurată în cadrul facultăţii iar îndrumarea practicii respectiv calificativul vor fi realizate/acordate de cadrul didactic în cauză.
  Art.22. Prezentul Regulament va fi comunicat celor implicaţi în această activitate prin postare pe pagina web a facultăţii şi afişare la avizier.

  ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR DIN ANUL II MASTER ASD
  Finalizarea studiilor la programul de master ASD se realizează în vara anului 2017 prin examen de disertaţie. Acesta se compune din probă practică (elaborarea şi susţinerea lucrării de difertaţie).
  Pentru desfăşurarea ritmică a acestei activităţi, în orarul semestrului I al anului universitar 2016/2017 este prevăzută disciplina Elaborarea lucrării de disertaţie, cu 1 oră/săptămână. Participarea la această disciplină (şi promovarea colocviului din sesiunea de iarnă 2017) presupun:
  a) alegerea coordonatorului lucrării de disertaţie şi a temei, până la data de 15.10.2016. Pentru aceasta vă rugăm contactaţi cadrul didactic dorit în cursul săptămânii 10-15.10.2016. Completaţi şi depuneţi la cadrul didactic sau la secretariat o cerere cu denumirea temei. Studenţii care nu aleg coordonatorul respectiv tema până la sfârşitul lunii octombrie 2016 vor fi repartizaţi pe locurile şi temele rămase la alte cadre didactice.
  b) după alegerea temei, participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de disertaţie în sesiunea de iarnă 2017. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de iarnă 2017 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  c) activitatea de elaborare a lucrării de disertaţie va continua şi în semestrul II. Participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de disertaţie în sesiunea de vară 2017. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de vară 2017 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  d) Prezentarea la examenul de finalizare a studiilor este condiţionată, printre altele, de promovarea colocviilor Elaborarea lucrării de disertaţie din ambele semestre ale anului II.

  Mult succes !
  ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR DIN ANUL III DE STUDIU
  Finalizarea studiilor la programul de licenţă Informatică se realizează în vara anului 2017 prin examen de licenţă. Acesta se compune din probă teoretică (verificarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate) respectiv probă practică (elaborarea şi susţinerea lucrării de licenţă).
  Pentru desfăşurarea ritmică a acestei activităţi, în orarul semestrului I al anului universitar 2016/2017 este prevăzută disciplina Elaborarea lucrării de licenţă, cu 1 oră/săptămână. Participarea la această disciplină (şi promovarea colocviului din sesiunea de iarnă 2017) presupun:
  a) alegerea coordonatorului lucrării de licenţă şi a temei, până la data de 15.10.2016. Pentru aceasta vă rugăm consultaţi lista cu temele de licenţă propuse (afişată la avizierul facultăţii) şi contactaţi în cursul săptămânii 10-15.10.2016 profesorul coordonator. Completaţi şi depuneţi la cadrul didactic sau la secretariat o cerere cu denumirea temei. Studenţii care nu aleg coordonatorul respectiv tema până la începutul săptămânii viitoare vor fi repartizaţi pe locurile şi temele rămase la alte cadre didactice.
  b) după alegerea temei, participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de licenţă în sesiunea de iarnă 2017. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de iarnă 2017 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  c) activitatea de elaborare a lucrării de licenţă va continua şi în semestrul II. Participaţi periodic la întâlniri cu cadrul didactic coordonator pentru a putea avansa în elaborarea lucrării. Astfel veţi avea asigurată promovarea disciplinei Elaborarea lucrării de licenţă în sesiunea de vară 2017. În situaţia în care nu vă alegeţi tema şi/sau nu prezentaţi periodic cadrului didactic coordonator evoluţia lucrării, în sesiunea de vară 2017 nu veţi promova colocviul aferent şi astfel veţi avea o restanţă.
  d) Prezentarea la examenul de finalizare a studiilor este condiţionată, printre altele, de promovarea colocviilor Elaborarea lucrării de licenţă din ambele semestre ale anului III.

  Mult succes !
  DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2016/2017
  Deschiderea anului universitar 2016/2017 a avut loc luni 3 octombrie 2016 de la ora 16:00 la sediul Rectoratului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara (Str. Bucegi nr. 7).
  Prima întâlnire a candidaţilor declaraţi admişi cu facultatea a avut loc luni 3 octombrie 2016 de la ora 18:00 la Check Inn Hotel (Str. Mioriţa nr. 11-13).
  ÎN ATENŢIA CANDIDAŢILOR DECLARAŢI ADMIŞI LA CONCURSUL DE ADMITERE ÎN ANUL UNIVERSITAR 2016/2017
  Urmare a concursului de admitere - sesiunile iulie şi septembrie 2016, aţi fost admişi în anul I de studiu (respectiv înmatriculaţi în ani superiori, unde a fost cazul) la specializarea Informatică din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată a Universităţii "Tibiscus" din Timişoara.

  Din data de 21 septembrie (şi până în 17.10.2016 inclusiv) se poate achita prima rată din taxa de şcolarizare - 800 lei.

  Până la 1 octombrie (dar, dacă se poate, în cel mai scurt timp posibil) rugăm toţi studenţii care au probleme la dosarul de admitere să completeze documentele lipsă:
  -diploma de bacalaureat in original. Lipsa diplomei în original duce la imposibilitaea înmatriculării şi astfel la pierderea locului !
  -foaie matricola liceu
  -certificat de naştere
  -adeverinţă medicală
  -poze

  Dacă printre Dumneavoastră sunt candidaţi declaraţi admişi care au mai fost admişi la alt program de studii sau care din motive diverse nu mai doresc să urmeze cursurile la facultatea noastră, vă rugăm să ne anunţaţi în cel ma scurt timp.

  Pentru orice alte detalii vă aşteptăm la sediul facultăţii, prin telefon sau e-mail (vezi datele de contact).
  ALEGERE DISCIPLINE OPŢIONALE ŞI FACULTATIVE
  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI I

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Departamentul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului I de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului I, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Arte vizuale (Design) – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Arte vizuale (Foto) – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 14.10.2016.

  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI II

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului II de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului II, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Disciplina 1: Sisteme de operare distribuite
  Disciplina 2: Proiectare asistată de calculator

  Semestrul II:
  Pachet 1: Sisteme informatice de contabilitate + Modelare şi simulare
  Pachet 2: Prelucrarea imaginilor + Aplicaţii multimedia

  Studenţii trebuie să aleagă o disciplină în semestrul I respectiv un pachet în semestrul II prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii, dar nu mai târziu de 14.101.2016.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Departamentul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului II de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului II, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Cultură şi civilizaţie I – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Cultură şi civilizaţie II – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 14.10.2016.

  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI III

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului III de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului III, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Pachet 1: Tehnici de optimizare + Conducerea proceselor tehnologice
  Pachet 2: Grafică digitală + Aplicaţii e-Society
  Pachet 3: Reţele neuronale + Administrarea reţelelor locale

  Semestrul II:
  Pachet 1: Management antreprenorial + Modelare şi programare în afaceri
  Pachet 2: Informatică medicală + Informatică juridică
  Pachet 3: Programare concurentă şi distribuită + Inginerie software

  Studenţii trebuie să aleagă câte un pachet în fiecare semestru prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii, dar nu mai târziu de 14.10.2016.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Departamentul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului III de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului III, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Mass media şi publicitate – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Istoria informaticii – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 14.101.2016.

  EXMATRICULĂRI
  A fost emisă Decizia Rectorului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara nr. 398/1/26.09.2016 de exmatriculare a studenţilor care nu au achitat taxele de studii şi/sau nu au obţinut numărul minim de credite necesar promovării (citeşte).
  VACANŢĂ DE VARĂ
  În perioada 1-31 august 2016 suntem în vacanţă. Facultatea şi secretariatul sunt ÎNCHISE. Ne găsiţi pe mail la fcia@tibiscus.ro sau pe pagina de Facebook !
  EXMATRICULĂRI
  A fost emisă Decizia Rectorului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara nr. 339/1/18.07.2016 de exmatriculare a studenţilor care nu au achitat taxele de studii şi/sau nu au obţinut numărul minim de credite necesar promovării (citeşte decizie | citeşte lista exmatriculaţi).
  ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI II LICENŢĂ
  Colocviu la disciplina PRACTICĂ DE SPECIALITATE - septembrie 2016, conform următorului REGULAMENT:

  CAPITOLUL I. OBIECTIVE

  Art.1. Practica de specialitate face parte din planul de învăţământ, ca disciplină obligatorie şi se efectuează de către toţi studenţii anului II din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, specializarea Informatică, fiind cotată cu un număr de 3 credite.
  Art.2. Atragerea studenţilor în aplicarea practică a informaţiei profesionale reprezintă o componentă esenţială a pregătirii universitare.
  Art.3. Practica de specialitate a studenţilor are drept obiectiv aplicarea în practică, la un loc de muncă real, a cunoştinţelor dobândite de-a lungul primelor patru semestre de activitate didactică.
  Art.4. Activităţile de practică urmăresc:
  -familiarizarea studenţilor cu activităţile desfăşurate la nivelul unui agent economic,
  -aprofundarea aspectelor activităţii ce impun aplicarea cunoştinţelor de specialitate,
  -lucrul în echipă pentru realizarea şi implementarea de proiecte de specialitate.

  CAPITOLUL II. LOCUL ŞI DURATA

  Art.5. Practica se desfăşoară pe o perioadă de 3 săptămâni, la finele semestrului IV, cu un program de 6 ore/zi (30 de ore/săptămână).
  Art.6. Practica se desfăşoară la parteneri ai facultăţii cum sunt: agenţi economici, instituţii, asociaţii, ONG-uri sau orice altă entitate care include în activitatea sa activităţi din sfera IT, pe baza unui contract încheiat între universitate, partener şi student.

  CAPITOLUL III. ORGANIZAREA

  Art.7. Studenţii vor fi organizaţi la locul de practică pe baza organigramei proprii a partenerului.
  Art.8. Pe parcursul celor trei săptămâni de practică, studentul va realiza diferite proiecte specifice tematicii abordate, pentru care va fi notat.
  Art.9. La finele perioadei de practică studentul va întocmi un dosar de practică ce va conţine toate proiectele întocmite şi susţinute, pentru care va primi nota aferentă practicii. Acesta va cuprinde:
  -un raport sintetic al activităţilor realizate (maxim două pagini), în care se prezintă tema de practică, obiectivele activităţii de practică, modalitatea de lucru, planificarea activităţilor pe zile, echipa în care s-a lucrat;
  -proiectele de practică întocmite;
  -un raport detaliat care prezintă rezultatele activităţii desfăşurate. Se vor anexa orice documente ilustrative (dosare de presă, fişe bibliografice, chestionare sau alte instrumente de cercetare, concluzii cu privire la rezultatele obţinute etc.).

  CAPITOLUL IV. OBLIGAŢIILE STUDENŢILOR

  Art.10. Fiecare student are obligaţia de a frecventa orele de practică conform orarului stabilit.
  Art.11. Fiecare student va trebui să întocmească, pe parcursul perioadei de practică, dosarul cu proiectele solicitate. La sfârşitul perioadei de practică, studentul va preda dosarul de practică.

  CAPITOLUL V. COORDONAREA PRACTICII

  Art.12. Practica se va desfăşura sub îndrumarea unei persoane desemnate de către partenerul unde se desfăşoară activitatea.
  Art.13. Activitatea de practică va fi supervizată de cadrul didactic responsabil cu practica.
  Art.14. Persoanele care îndrumă activitatea practicii au obligaţia de a orienta studenţii în desfăşurarea activităţii lor, a le acorda îndrumarea necesară în vederea întocmirii dosarului de practică şi însuşirii cunoştinţelor de către student.
  Art.15. Calificativul acordat pentru modul în care studentul şi-a îndeplinit sarcinile va fi comunicat acestuia.
  Art.16. Cadrul didactic responsabil de practică va fi informat de fiecare student la sfârşitul perioadei de practică de rezultatele obţinute şi va preda dosarul de practică.

  CAPITOLUL VI. MODUL DE EVALUARE

  Art.17. La sfârşitul perioadei de practică studentului i se va acorda o notă finală ce va fi consemnată în procesul verbal, notă ce va fi bazată pe calificativul acordat de către partenerul unde a efectuat practica.

  CAPITOUL VII. DISPOZIŢII FINALE

  Art.18. În cazul în care studentul, la finele perioadei de practică, nu obţine notă de promovare (minim 5) va fi considerat ca având restanţă la această disciplină.
  Art.19. În cazul în care, la încheierea sesiunii de restanţe şi reexaminări, studentul nu a promovat disciplina de practică, aceasta se va putea recontracta în anul următor de studii.
  Art.20. Activitatea de practică de specialitate se poate desfăşura şi prin proiecte sau granturi de studii (Erasmus sau de alt tip).
  Art.21. Activitatea de practică de specialitate se poate desfăşura, îm mod excepţional, şi în cadrul facultăţii, în cursul lunii septembrie 2015, sub îndrumarea unui cadru didactic titular de disciplină de curs. În acest caz, dosarul de practică va cuprinde activitatea desfăşurată în cadrul facultăţii iar îndrumarea practicii respectiv calificativul vor fi realizate/acordate de cadrul didactic în cauză.
  Art.22. Prezentul Regulament va fi comunicat celor implicaţi în această activitate prin postare pe pagina web a facultăţii şi afişare la avizier.
  SESIUNEA DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A STUDENŢILOR 2016

  Joi 26 mai 2016 de la ora 17.00, sala 106 din corpul Lascăr Catargiu al Universităţii "Tibiscus" din Timişoara a fost gazda ediţiei 2016 a SESIUNII DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A STUDENŢILOR, organizată în acest an de Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată în colaborare cu Liga Studenţilor din Universitatea "Tibiscus".

  COMITETUL ŞTIINŢIFIC
  Asociaţia “Universitatea Tibiscus”: Prof.univ.dr. Adrian Mihail MARIAN
  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată: Lect.univ.dr. Florentina Anica PINTEA
  Facultatea de Drept şi Administraţie Publică: Prof.univ.dr. Ciprian VALCAN
  Facultatea de Psihologie: Prof.univ.dr. Loredana Ileana VÎŞCU
  Facultatea de Ştiinţe Economice: Lect.univ.dr. Cristina Mihaela NAGY
  Asociaţia Alumni Tibiscus Timişoara: Lect.dr. Diana IOVANOVICI
  Liga Studenţilor din Universitatea “Tibiscus”: Stud. Lucian GÎRNICEANU

  COMITETUL ORGANIZATORIC
  Conf.univ.dr. Tiberiu Marius Karnyanszky – decanul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată
  Conf.univ.dr. Laurenţiu Dan Lacrămă – preşedintele Senatului Universităţii “Tibiscus” din Timişoara
  Lect.univ.dr. Alexandra Emilia FORTIŞ - Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată

  LUCRĂRI PREZENTATE
  Configurare, rulare şi editare pentru un server emulat al jocului MU Online
  Student Andrei Valentin ADAM (Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată)
  Coordonator: Conf.univ.dr. Laurenţiu Dan LACRĂMĂ
  Traficul de persoane
  Studentă Alina-Cristina TRUŞCULESCU (Facultatea de Drept şi Administraţie Publică)
  Coordonator: Prof.univ.dr. Lidia BARAC
  Crima organizată
  Marcela PUREC (Facultatea de Drept şi Administraţie Publică)
  Coordonator:
  Aspecte ale personalităţii managerilor dintr-o companie multinaţională
  Studentă Cristina BARBU (Facultatea de Psihologie)
  Coordonator: Lect.univ.dr. Ramona RADUCAN
  Stiluri de lucru, stima de sine şi stres profesional la angajaţi din industria automotive
  Studentă Ina SPERIATU (Facultatea de Psihologie)
  Coordonator: Lect.univ.dr. Daniel CIUCUR
  Psihosomatica şi anxietate la pacienţi cu intervenţie pe cord deschis
  Studentă Florina TOTA (Facultatea de Psihologie)
  Coordonator: Lect.univ.dr. Zvetlana-Mandruta ANGHEL
  Analiza riscului de faliment
  Masterand CHIRIAN Virginia (Facultatea de Ştiinţe Economice)
  Coordonator: Lect.univ.dr. NAGY Cristina Mihaela
  Reorganizarea societăţilor
  Masterand COZAN Maria (Facultatea de Ştiinţe Economice)
  Coordonator: Lect.univ.dr. NAGY Cristina Mihaela


  Urmare a prezentării publice a lucrărilor, comitetul ştiinţific a recompensat pe următorii studenţi pentru calitatea ştiinţifică şi a prezentării:
 • Cristina BARBU - locul I
 • Florina TOŢA - locul II
 • Ina SPERIATU şi Virginia CHIRAN - locul III
 • Andrei Valentin ADAM - premiu special de originalitate
 • IT CONGRESS 2016
  Cadrele didactice din Departamentul de Informatica participa in 18 si 19.05.2016 la Complexul Senator din Timisoara la evenimentul IT CONGRESS 2016, o actiune a companiei ETA 2u, cel mai puternic devoltator IT din afara capitalei, dedicata specialistilor din IT din companiile de stat si private.

  ALEGERI ACADEMICE 2016
  Marţi 17.05.2016 de la ora 18:00 în sala 203 vor avea loc alegerile academice pentru mandatul 2016-2020 pentru ocuparea funcţiei de director al Departamentului Informatică, a Consiliului Departamentului Informatică şi Consiliului Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată precum şi pentru poziţiile de reprezentanţi ai cadrelor didactice în Senatul universitar.

  În pregătirea acestor alegeri, marţi 17.05.2016 de la ora 11:00, în sala de festivităţi a Casei "Adam Muller Guttenbrunn" din Timişoara va avea loc întâlnirea candidaţilor cu electoratul din facultate.

  FACULTATEA NOASTRĂ LA SCRATCH DAY 2016
  Sâmbătă 14 mai 2016 se sărbătoreşte ziua mondială Scratch.
  Reţeaua metropolitană CoderDojo Timişoara se alătură seriei de evenimente dedicate Scratch şi îi invită pe toţi utilizatorii acestui limbaj de programare să participe, cu prezentări de proiecte, la o sesiune specială CoderDojo, la Startup Hub din Piaţa Timişoara 700, str. C. Brediceanu nr. 10.
  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată este partener al evenimetului şi va contribui la buna desfăşurare a activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare care se vor desfăşura cu această ocazie.
  CURSUL FESTIV DE ABSOLVIRE AL PROMOŢIEI 2013-2016
  Marţi 17 mai 2016, de la ora 11.30, sala festivă a Casei ADAM MULLER GUTTENBRUNN a fost gazda cursului festiv de absolvire al celei de-a 14-a promoţii (2013-2016) a specializării Informatică din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată.
  Au fost invitaţi studenţii anului III şi membrii familiilor acestora, cadre didactice, studenţi din alţi ani ai facultăţii. Festivitatea a inceput cu intonarea imnului studentesc GAUDEAMUS IGITUR, urmat de un discurs al Rectorului Universitatii "Tibiscus" din Timisoara, conf.univ.dr. Corina Musuroi, apoi de un discurs al presedintelui Senatului universitar, conf.univ.dr. Laurentiu Dan Lacrama. Ultima ora de curs a fost sustinuta de catre decanul facultatii, conf.univ.dr. Tiberiu Marius Karnyanszky si a avut tema "De la 0 la 1... in trei ani". A urmat discursul reprezentantului absolventilor, stud. Iasmina-Bianca Iovanov, apoi absolventii au predat cheia facultatii reprezentantilor studentilor anului II dupa care decanul de an, conf.univ.dr. Laurentiu Dan Lacrama a strigat pentru ultima data catalogul anului si a inmanat absolventilor o diploma onorifica si un trandafir. Festivitatea s-a incheiat cu imnul studentesc, cu pozele de grup si cu un pahar de sampanie.
  SIMPOZIONUL DIDACTICA INTERNATIONAL 2016
  CONFERINTA INTERNAŢIONALĂ “EDUCAŢIA BAZATĂ PE INTELIGENŢA EMOŢIONALĂ. TEHNOLOGII MODERNE DE ÎNVĂŢARE.” derulată in cadrul SIMPOZIONULUI DIDACTICA INTERNAŢIONAL editia XXV în 13 MAI 2016 va fi ORGANIZATĂ de:
  • INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDETEAN CARAŞ-SEVERIN - Inspector Şcolar General, prof. dr. Nicolae Grindeanu
  • CASA CORPTULUI DIDACTIC CARAŞ-SEVERIN - Director, prof. Nicoleta Marcu
  • COLEGIUL NAŢIONAL “TRAIAN DODA” CARANSEBEŞ - Director, prof. Felix Cosmin Borcean
  • UNIVERSITATEA “TIBISCUS” DIN TIMIŞOARA - Rector, conf. univ. dr. Corina Muquroi
  • O.S.P.D . Caransebes - presedinte prof. Ionescu Mariana
  INVITAŢI:
  MMag. phil. Koch – Tufiş Marinel Ovidiu, Drd. la Universitatea Karl- Franzens din Graz (Karl-Franzens.-Universitat Graz), Facultatea Umanistă (Geisteswissenschaftliche Fakultat), Institutul de Istorie (Institut fiir Geschichte) din Austria / Osterreich.

  1. SCOPUL CONFERINȚEI:
  Schimbul de experienţă privitor la implicarea cadrelor didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar, a studenţilor şi elevilor şi a altor categorii profesionale in activităţi educative prin intermediul cărora să se promoveze educaţia precum şi modalitatea in care trebuie realizată educatia in secolul XXI, pentru a contribui la formarea unor competenţe, atitudini şi aptitudini in educaţie, promovind inovarea, cercetarea ştiinţifică, valorile culturale, studiile in educaţie si alte noutăti.

  2. GRUP ŢINTĂ:
  Cadre didactice din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal si universitar.

  3. DATA ŞI LOCUL DE DESFĂŞURARE:
  13 MAI 2016, ora 9.00, la Colegiul Naţional ”Traian Doda” Caransebes, Str. Libertăţii Nr. 14.

  Mai multe detalii pe site-ul Colegiului Naţional "Traian Doda" Caransebeş.
  ŞCOALA ALTFEL: SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN 2016
  Cea de-a 5-a ediţie a programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun 2016" se apropie, iar facultatea noastră a pregătit programe speciale pentru copii, care mai de care mai interesante. Ediţia de anul acesta are loc între 18 şi 22 aprilie.
  BUZZ CAMP LA TIMIŞOARA ÎN 14 APRILIE 2016

  Inspire Group a dat startul înscrierilor pentru ediţia din această primăvară a evenimentului BuzzCamp, cu numărul de ordine 15. Pentru că ne dorim să contribuim la dezvoltarea personală şi profesională a fiecărui tânăr ambiţios, la ediţia BuzzCamp Career Series TU eşti în prim-plan.

  Echipa BuzzCamp vine la Timişoara pe 14 aprilie, la Hotel Continental, să discute cu tine pe larg despre „Job vs carieră” sau mai bine zis, despre drumul de la un job care asigură costurile cotidiene la o carieră în domeniul visat.

  Tu din ce categorie faci parte: astepţi nerăbdător să treacă acele ore de la job sau actualul loc de muncă este chiar o etapă din planul tău de carieră?

  Primul pas în parcursul profesional îl reprezintă un job, iar ca student, acesta îţi asigură siguranţă materială şi un confort personal. Cu toate acestea, vezi locul de muncă actual doar ca pe o necesitate şi oricând ai prefera să te orientezi către un alt domeniu. Primul job reprezintă şi o oportunitate de a câştiga experienţă, competenţe profesionale şi mai ales de a-ţi forma o idee asupra viitorului tău parcurs.

  Nu-i aşa că ai auzit de oameni care se trezesc dimineaţa, mânaţi de pasiunea pentru ceea ce fac? Aceştia sunt dornici să se implice în proiecte şi au sentimentul că activitatea lor are un efect important asupra societăţii.

  Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că atingerea succesului şi dezvoltarea unei cariere reprezintă procese de lungă durată. De aceea, cel mai indicat este să rămâi motivat şi să iei iniţiativă încă din studenţie pentru a-ţi urma visul.

  Noi ne-am gândit să gasim împreună o cale pentru a te ajuta să descoperi echilibrul dintre siguranţa financiară şi plăcerea profesională.

  Te aşteptăm în cadrul conferinţei „Job vs carieră”, unde reprezentanţii companiilor de succes: Daniel Padurean - Trainer Naţional (Generali), Horatiu Pirvulescu – Assurance Executive Director (EY Romania Timisoara Office), Maria Mosorescu - Employer Branding Manager (LIDL), Carmen Novac - HR Lead (Accenture Timişoara), Dorin Stratan - Country Manager (The Smart Cube) îţi vor împărtăşi secrete şi îţi vor oferi sfaturi despre cum să-ţi clădeşti o carieră care să îţi aducă satisfacţie atât din punct de vedere profesional, cât şi financiar.

  De asemenea, EY, Generali, LIDL, Bitdefender, Accenture, The Smart Cube, Flanco au pregătit pentru tine workshop-uri interactive.

  Înscrie-te acum, asigură-ţi locul aici, vino la BuzzCamp Career Series şi ia-ţi certificatul de BUZZCAMPer!
  PROGRAM ERASMUS DE PRACTICĂ ÎN SPANIA
  De la sfârşitul lunii aprilie 2016, cinci studenţi din anul I de la specializările Informatică şi Administrarea Sistemelor Distribuite din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată:
  • Bobic Nicoleta-Denisa
  • Ciobanu Petrică-Florin
  • Jilavu-Lajos Sebastian
  • Moldovan Darius-Cristian
  • Fuioagă Valentin Florin
  • efectuează un stagiu de practică de trei luni la Primăria din Canillos de Albaida (Spania), în cadrul unui grant ERASMUS de practică încheiat de universitatea noastră cu ESCUELA INTERNACIONAL DE FORMACIÓN Y ESTUDIOS UNIVERSITARIOS.
  EŞTI STUDENT PASIONAT DE PROGRAMARE ŞI TEHNOLOGIE?

  Termen de înscriere: 30 martie 2015 ora 23.00 !
  PROIECT ROBOT ENGINEERING CONTEST (ROBOTEC) 2016

  BuzzCamp, proiect marca Inspire Group, cel mai longeviv eveniment din România dedicat dezvoltării personale, recrutării specializate şi orientării în carieră pentru studenţi şi absolvenţi, dă startul înscrierilor pentru cea de-a 15-a ediţie.

  Evenimentul BuzzCamp, care din 2008 şi până astăzi a pus faţă în faţă peste 100 de companii cu mai mult de 18,000 de participanţi, va ajunge de această data în 9 oraşe (Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanţa) şi, ca în fiecare an, se bucură de sprijinul celor mai mari centre universitare şi de implicarea a peste 50 de organizaţii studenţeşti.

  Ediţia din această primăvară, BuzzCamp Career Series, vine ca o provocare pentru toţi tinerii ambiţioşi, care vor să îşi construiască o carieră stabilă şi frumoasă în domeniul pe care şi l-au ales.

  Pentru că ne-am gândit la toţi paşii necesari în atingerea unui vis, tinerii care se înscriu la BuzzCamp vor fi îndemnaţi de cei mai buni speakeri să se autodepăşească şi să împărtăşească propriile ingrediente pentru şlefuirea unei cariere strălucite. Mai mult decât atât, cei mai mari angajatori vin la BuzzCamp pentru a discuta deschis cu fiecare tânăr care îşi doreşte să se dezvolte personal şi profesional în cadrul companiei preferate.

  Primele “episoade” din seria “Cariera ta începe la BuzzCamp” vor avea loc la Bucureşti, în perioada 28-31 martie.
  In prima zi, 28 martie, cea de Finance & Consulting vom dezbate în cadrul conferinţei „Din pasiune sau pentru bani” direcţiile pe care le urmăreşte orice tânăr în drumul lui spre reuşită, în funcţie de nevoile pe care le are. Se angajează într-o companie DIN PASIUNE pentru munca pe care o întreprinde sau este nevoit să accepte un job care îi oferă un salariu atractiv, beneficii şi deci, un confort?
  29 martie, ziua IT & Engineering, este dedicată discuţiilor despre „Soft skills vs. hard skills”. O să aflăm împreună cu ce arme trebuie să vină un tânăr la interviul pe care-l susţine la compania preferată. Ce contează cel mai mult pentru un specialist în Resurse Umane – potenţialul pe care-l vede în candidat, disponibilitatea, coeziunea cu echipa, pasiunea sau competenţele tehnice?
  Pe 30 martie, ziua BPO, angajatorii vor sta faţă în faţă cu „Omul din spatele CV-ului”. Vom afla de la specialişti cât de importante sunt aptitudinile şi abilităţile pe care le are un candidat şi cât de importantă este experienţa de lucru pe care o are. Ce cântăreşte mai mult – experienţa acumulată sau omul din faţa recruiterului?
  În ultima zi de BuzzCamp, 31 martie, ziua Consumer Relationship, vom juca adevăr sau provocare la conferinţa „Statut vs. satisfacţie”. Vom afla ce este mai important pentru un angajat – titulatura pe care o dobândeşte sau postul urmărit în cadrul companiei dorite. Cât de împlinit este un tânăr dacă are o poziţie de management într-o companie care nu este nici foarte mare şi nici pe wishlist-ul său sau cât de mulţumit şi satisfăcut este în momentul în care are un post de junior în compania visurilor sale.

  Pe 7 aprilie, echipa BuzzCamp poposeşte la Iaşi. Cei mai tari speakeri ne vor împărtăşi în cadrul conferinţei „Step by step in lifelong learning” de ce trebuie să vrem să învăţăm constant şi să vrem din ce în ce mai mult de la noi.

  La Cluj, pe 12 aprilie, tinerii înscrişi îi pot întreba direct pe cei mai mari angajatori cât de importante sunt calificările pe care le-au obţinut. Cât de mult învăţăm şi cât aplicăm din cursurile de la facultate sau cât de mult ne perfecţionăm în urma unui curs acreditat? La conferinţa „Certificări sau facultate?” aflăm dacă e relevant ca un candidat să aibă certificări care să confirme faptul că este apt pentru un anumit post sau dacă este de ajuns să aibă studii în domeniul său.

  „Job vs carieră” sau cu câtă plăcere venim la muncă, cât entuziam avem când auzim de noi proiecte, cât de mult ne implicăm. Actualul loc de muncă este un pas spre cariera dorită sau este doar un job care ne asigură costurile de viaţă? Despre toate acestea vom vorbi pe larg la Timişoara, pe 14 aprilie.

  Pentru că echipa BuzzCamp este nerăbdătoare să afle despre experienţele de la primul loc de muncă, ne întâlnim la Braşov, pe 19 aprilie, să concepem împreună un „Ghid de supravieţuire la primul job”.

  Stă personalitatea la baza unei cariere? Caracterul este ingredientul principal în drumul spre carieră? În cadrul conferinţei „Personalitatea şi cariera – prieteni sau inamici?” de la Sibiu (21 aprilie), vom descoperi împreună cum ne influenţează personalitatea cariera.

  Pentru că inovaţia este principala cale către câştig, iar fiecare dintre noi vrea să devină cea mai bună versiune a sa, discutăm liber despre „Inovaţia şi motivaţia la locul de muncă” la Craiova, pe 26 aprilie.

  Fiindcă noi suntem de părere că ţelul fiecăruia ar trebui să fie învingerea ultimei performanţe, ne întâlnim la Bacău, pe 5 mai, la conferinţa „Competitivitatea în carieră” să discutăm pe larg despre competiţie.

  „Work-life balance” sau work-life choices? La BuzzCamp Constanţa (10 mai) îi întrebăm pe cei mai buni speakeri cum au reuşit să creeze un echilibru între viaţa de la locul de muncă şi viaţa din afara biroului.

  Avem în tolbă multe surprize pentru toţi cei care ni se alătură şi cu care o să construim un întreg “serial” despre carieră. Participarea la BuzzCamp este gratuită, însă locurile sunt limitate şi necesită o înscriere prealabilă pe site-ul www.buzzcamp.ro/event.

  Inspire Group deţine agenţiile care organizează evenimentele: BuzzCamp, Business^Girls şi Caravana Culturală. Este iniţiatorul studiului Most Loved Employers, publisher-ul proiectelor Great|Co. şi World Wide Brands şi dezvoltatorul site-ului de recrutare buzzjob.ro.
  PRIMĂVARA SE NUMĂRĂ JOB-URILE ÎN COMPANII DE RENUME LA BUZZCAMP 15

  Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC) din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, vă informează că va organiza proiectul Robot Engineering Contest (RoboTEC), care reprezintă un concurs internaţional adresat studenţilor. Acesta are ca şi scop dezvoltarea capacităţii participanţilor de a-şi folosi cunoştinţele dobândite în cadrul facultăţii.

  RoboTEC se va desfăşura în perioada 01 - 03 aprilie 2016 în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi este dedicat pasionaţilor de robotică. Studenţii doritori se pot înscrie până în 24 martie. În cadrul proiectului se pot înscrie echipe formate din doi studenţi (indiferent de ciclul de studiu) care pot fi coordonaţi de către un profesor ce poate contribui activ la construirea roboţelului, urmând ca, pe perioada concursului, masa şi cazarea acestora şi a profesorului coordonator să fie asigurate de către organizatori.

  Accesând site-ul http://robotec.ligaac.ro, aveţi posibilitatea să aflaţi detalii despre construirea roboţilor, regulamentele şi probele la care trebuie să participe De asemenea, pe site mai găsiţi formularul de înscriere şi datele de contact relevante.

  De menţionat este faptul că roboţeii participanţi trebuie să fie funcţionali dinaintea concursului. Pe perioada concursului este permisă doar configurarea şi reparaţia lor în laboratoarele puse la dispoziţie de către noi (dacă este cazul).

  În cazul în care aveţi întrebări, aşteptăm să ne scrieţi la adresa de e-mail: robotec@ligaac.ro.
  INNOVATION LABS 2016

  Pasionat de tehnologie? Te invităm alături de noi la IdeaJAM - primul concurs de idei lansat de Innovation Labs la Timişoara!

  Vino la Timişoara Startup Hub, luni 7 martie 2016 de la ora 18:30, şi vei putea afla mai multe despre proiectul Innovation Labs Timişoara 2016 şi ai putea chiar să pleci cu un premiu!

  Evenimentul este un moment de introducere dar şi de pregătire în vederea participării la Innovation Labs 2016 Timişoara Hackathon, care va avea loc la Timişoara în 12 - 13 martie.

  Agenda IdeaJAM:
  1. Prezentarea proiectului Innovation Labs 2016
  2. Prezentarea mentorilor
  3. Concurs de idei inovatoare
  - prezentare în limba engleză de maximum 3 minute: ideea, problema căreia i se adresează, soluţia propusă, publicul ţintă, echipa
  - jurizare, comunicarea şi premierea ideii câştigătoare
  4. Tombolă pentru desemnarea câştigătorului/echipei câştigătoare a unui premiu

  Extra: pizza & drinks!

  Mai multe detalii la www.innovationlabs.ro şi www.fb.com/ilabsro.
  ALEGERE DISCIPLINE OPŢIONALE ŞI FACULTATIVE
  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI I

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Colectivul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului I de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului I, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul II:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Arte vizuale (Foto) – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 26.02.2016.

  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI II

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului II de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului II, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul II:
  Pachet 1: Sisteme informatice de contabilitate + Coduri şi criptografie
  Pachet 2: Prelucrarea imaginilor + Aplicaţii multimedia

  Studenţii trebuie să aleagă o disciplină în semestrul I respectiv un pachet în semestrul II prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii, dar nu mai târziu de 26.02.2016.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Colectivul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului II de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului II, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul II:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Cultură şi civilizaţie II – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 26.02.2016.

  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI III

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului III de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului III, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul II:
  Pachet 1: Management antreprenorial + Informatică medicală
  Pachet 2: Modelare şi programare în afaceri + Programare pentru dispozitive mobile

  Studenţii trebuie să aleagă câte un pachet în fiecare semestru prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii, dar nu mai târziu de 26.02.2016.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Colectivul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului III de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului III, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Mass media şi publicitate – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Istoria informaticii – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 26.02.2016.

  PRELEGERE PUBLICĂ & CURS
  PRELEGEREA PUBLICĂ pentru ocuparea prin concurs a postului de lector universitar, poziţia 13 din Statul de funcţii al Departamentului de Informatică, a avut loc luni 01.02.2016, de la ora 10:00, în sala 202 a Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată din cadrul Universităţii „Tibiscus” din Timişoara.
  Candidat:
  Asist.univ.dr. Vale (n. Saierli) Olivia Anne Marie
  Comisia de concurs:
  Preşedinte:
  Conf.univ.dr. Tiberiu-Marius Karnyanszky
  (Universitatea „Tibiscus” din Timişoara)
  Membri:
  Prof.univ.dr. Constantin Buşe
  (Universitatea de Vest din Timişoara)
  Conf.univ.dr. Vasile Lupulescu
  (Universitatea „Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu)
  Conf.univ.dr. Romeo Negrea
  (Universitatea „Politehnica” din Timişoara)
  Lect.univ.dr. Dorel Barbu
  (Universitatea de Vest din Timişoara)
  CURSUL la disciplina "Fundamentele algebrice ale informaticii" cu tema "Coordonatele unui vector într-o bază dată. Matricea de trecere de la o bază la alta" a avut loc luni 01.02.2016, de la ora 12:00, în sala 202 a Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată din cadrul Universităţii „Tibiscus” din Timişoara.

  VACANŢĂ DE IARNĂ
  În perioda 19.12.2015-10.01.2016 suntem în vacanţă. Ne puteţi contacta prin e-mail sau telefon mobil (vezi secţiunea CONTACT).
  TAXE DE ŞCOLARIZARE, RECONTRACTĂRI ŞI EXAMENE DE DIFERENŢĂ
  Dragi studenţi,
 • Întrucât în perioada 19.12.2015 - 10.01.2016 suntem în vacanţă, casieria universităţii este închisă. Puteţi plăti rata 2 din taxa de şcolarizare la bancă (detalii în secţiunea INFO STUDENŢI / INFO MASTERANZI -> TAXE) sau puteţi achita rata în prima zi după vacanţă (11.01.2016) cu o penalizare de 1% din valoarea ratei.
 • Cei care aveţi restanţe din anii anteriori aferente disciplinelor care se studiază acum în semestrul I, până la data de 18.12.2015 a fost termenul de depunere a cererii de recontractare a creditelor respectiv de plată a taxei de recontractare. Dacă nu aţi făcut acest lucru în timp util, puteţi reveni în 11.01.2016 pentru rezolvarea problemei.
 • Cei care aveţi diferenţe din anii anteriori aferente disciplinelor care se studiază acum în semestrul I, până la data de examen va trebui să achitaţi taxa de examen de diferenţă. Dacă nu aţi făcut acest lucru până acum, puteţi reveni după 11.01.2016 pentru rezolvarea problemei.
  Tuturor, o VACANŢĂ MINUNATĂ !
 • STUDENT EMINENT 2015
  A 20-a ediţie a festivităţii decernării diplomelor şi premiilor anuale ale Asociaţiei "Orizonturi Universitare" – STUDENT EMINENT 2015, destinate studenţilor şi tinerilor cercetători cu rezultate excepţionale în activitatea universitară a avut loc luni, 14 decembrie 2015, ora 1800, Amfiteatrul "Alexandru Rogojan", clădirea "Electro" (Universitatea "Politehnica"), bd. V. Pârvan 2, corp D.
  Reprezentanta Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată a Universităţii "Tibiscus" din Timişoara este studenta COSTEA CRISTINA din anul III licenţă Informatică.
  FUNDAMENTELE ALGEBRICE ALE INFORMATICII

  La începutul lunii decembrie 2015 a apărut îndrumătorul de curs şi laborator Fundamentele algebrice ale informaticii al asist.univ.dr. Olivia Anne Marie Vale, un ajutor util celor care doresc să parcurgă şi să promoveze disciplina Fundamentele algebrice ale informaticii din anul I de studiu la specializarea Informatică.

  PARTICIPĂ LA STUDIUL TRENDENCE GRADUATE BAROMETER 2016 – EDIŢIA EUROPEANĂ!

  Stimaţi studenţi,

  Vă invităm să participaţi la unul dintre cele mai cuprinzătoare studii europeane despre educaţie şi carieră.

  În fiecare an, aproximativ 950 universităţi din Europa primesc informaţii valoroase despre gradul de satisfacţie al studenţilor lor prin intermediul trendence Graduate Barometer. În acelaşi timp, în jur de 280.000 de studenţi contribuie la modelarea mediului educaţional şi a celui legat de dezvoltarea carierei prin obiectivele şi motivaţiile pe care le împărtăşesc în cadrul acestui studiu.

  Doriţi să contribuiţi şi dumneavoastră la studiu? Angajatorii şi universitatea vor fi informaţi cu privire la dorinţele dumneavoastră! Răspundeţi întrebărilor studiului folosind link-ul următor: www.trendence-gradbarometer.eu

  şi aveţi şansa de a câştiga prin tragere la sorţi:
  - unul din cele 5 vouchere x 500 euro (aprox. 2.250 RON)* - unul din cele 10 vouchere x 200 euro (aprox. 900 RON)* * Puteţi utiliza voucherele BestChoice Europe în peste 70 de magazine online. Creditul voucherului poate fi divizat în mai multe magazine online şi pot fi folosite combinat mai multe vouchere.

  La finalul completării chestionarului puteţi descărca gratuit rezultatele ediţiei anterioare, un raport care conţine informaţii utile cu privire la studii şi dezvoltarea carierei. Răspunsurile sunt anonime şi datele dumneavoastră sunt protejate conform legilor în vigoare.

  Your future has a voice!

  Persoană de contact din partea facultăţii: Lect.univ.dr. Alexandra Emilia Fortiş.

  REFERENDUM PENTRU ALEGEREA MODALITĂŢII DE DESEMNARE A RECTORULUI
  Miercuri 25.11.2015, între orele 10-18, sala 003 a sediului B al Universităţii "Tibiscus" din Timişoara va fi gazda Secţiei de votare aferentă referendumului la nivelul Universităţii "Tibiscus" din Timişoara pentru alegerea modalităţii de desemnare a Rectorului pentru mandatul 2016-2020.

  În pregătirea acestui referendum, marţi 17.11.2015 de la ora 18:00, în sala 205 a Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată va avea loc o dezbatare publică asupra referendumului şi implicaţiilor care decurs din acesta. La referendum sunt invitate cadrele didactice ale facultăţii şi studenţii reprezentanţi în Consiliul Facultăţii şi Senatul universitar.

  BUZZ! CAMP, LA A DOUA GENERAŢIE DE STUDENŢI
  Bucureşti, 16.11.2015.
  Cel mai longeviv eveniment din România dedicat dezvoltării personale, recrutării specializate şi orientării în carieră pentru studenţi şi absolvenţi ajunge la Timişoara, joi, pe 19 noiembrie la Hotel Timişoara. Aflat la a 14-a ediţie, evenimentul BuzzCamp va acoperi de această dată 11 oraşe (Braşov, Sibiu, Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Bacău, Constanţa, Piteşti şi Craiova): ”Cariera mea şi a echipei Inspire Group a început şi se dezvoltă cu fiecare ediţie BuzzCamp. Din 2008 şi până astăzi evenimentul a pus faţă în faţă 100 de companii cu peste 18,000 de participanţi. La ultima ediţie, 135 de tineri cu potenţial şi-au început cariera în cadrul companiilor partenere. În fiecare an, ne bucurăm de sprijinul celor mai mari centre universitare şi de implicarea a peste 50 de organizaţii studenţeşti.” – Anca Matei Nazarov, Project Director BuzzCamp & Co-founder Inspire Group.

  La ediţia din Timişoara a BuzzCamp, companiile Accenture, Bitdefender, EY, LIDL, Visma şi Vodafone vor fi prezente la eveniment să caute profile specifice de studenţi şi absolvenţi pe care să îi recruteze în programele de formare. La ediţiile din Braşov, Sibiu, Bucureşti, Iaşi şi Cluj de anul acesta, toate companiile prezente la eveniment au identificat potenţiali viitori colegi în audienţa de la BuzzCamp. Prin prezenţa la workshop-urile organizate individual, de fiecare companie în parte, audienţa BuzzCamp are şansa să interacţioneze cu reprezentanţii companiilor, să le cunoască mediul de lucru şi filosofia şi să realizeze în ce măsură ar putea să se integreze în structura lor. Participarea la BuzzCamp este gratuită, însă locurile sunt limitate şi necesită o înscriere prealabilă pe site-ul www.buzzcamp.ro/event.

  BuzzCamp se organizează bianual din anul 2008 şi este o platformă complexă de orientare în carieră, recrutare, workshop-uri şi conferinţe axate pe dezvoltare personală. Evenimentul se desfăşoară în contextul în care, ultimul raport de cercetare realizat de Institutul Naţional de Statistică, privind ocuparea şi şomajul, situează rata şomajului în rândul tinerilor la 25%: ”Nu ne dorim ca tinerii cu potenţial să fie puşi în situaţia de a alege între a participa la cursurile facultăţii pentru care au optat şi a fi angrenaţi într-un job full-time. Experienţa Inspire Group pe proiecte de employer-branding şi recrutare, precum şi clienţii alături de care dezvoltăm evenimentul, de 8 ani, ne demonstrează că ambele sunt la fel de importante. Ne aflăm într-un moment în care tinerii cu potenţial au nevoie de orientare şi soluţii pentru a începe o carieră, nu de un simplu job după terminarea facultăţii.” – Alina Anghel, Business Development Director & Co-founder, Inspire Group.

  În acest moment, ediţia a 14-a se bucură de sprijinul a 15 dintre cei mai importanţi angajatori: Accenture, Bitdefender, Groupe Renault, Arvato, Vodafone România, LIDL, EY, SCC, WNS, Nestle, Carrefour, HP, Continental Automotive şi Telus şi beneficiază deja de 30 de speakeri confirmaţi.

  În toate ediţiile anterioare s-au alăturat proiectului persoane publice din domenii variate, de la actori şi sportivi la antreprenori şi traineri ca: George Ivaşcu, Maria Buza, Virgil Ianţu, Cornel Ilie, Cori Grămescu, Grigore Leşe, Dan Chişu, Radu Iacoban sau Ivan Patzaichin.

  Despre Inspire Group:
  Inspire Group este compania specializată în servicii de employer branding şi recrutare, organizatorul evenimentului BuzzCamp, editorul proiectelor Great│co., World Wide Brands şi realizatorul studiului Most Loved Employers, alături de Mercury Research.

  Workshop-uri:
 • Datorită performanţelor deosebite ale tehnologiilor @bitdefender, produsele româneşti se menţin în topul industriei. @Bitdefender România, premiantul categoriei IT la „Premiile industriei româneşti” te invită la workshop-ul pregătit pentru tine, să descifrezi secretele din culisele “industriei nevăzute”. Înscrie-te acum aici: http://buzzcamp.ro/event/timisoara/inscriere/!
  Hint: dacă eşti student la Automatică-Calculatoare / Matematică-Informatică / Cibernetică, la #buzzcampevent14 ai şansa de a fi noul angajat #BItdefender!
 • Planurile de viitor ale echipei @Visma Software România sunt ambiţioase! La #buzzcampevent14 ai ocazia să discuţi faţă în faţă cu profesioniştii #Visma despre “Avantajele principiului SOLID”, iar apoi să lucrezi şi să înveţi lucruri noi de la experţi din diferite ţări. Dacă eşti student în an terminal la Automatică-Calculatoare / Informatică, dacă îţi place să fii la curent cu tot ce este nou în domeniul tehnologic şi să pui în practică idei şi concepte noi, atunci #Visma este locul potrivit! Înscrie-te acum aici: http://buzzcamp.ro/event/timisoara/inscriere/
 • ALEGERI PENTRU MEMBRU ÎN CONSILIUL FACULTĂŢII DE CALCULATOARE ŞI INFORMATICĂ APLICATĂ
  Având în vedere vacantarea unei poziţii de membru al Consiliului Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, se organizează alegeri pentru completarea acestuia după cum urmează:
  -Regulamentul de alegere a structurilor şi funcţiilor de conducere în cadrul Universităţii „Tibiscus” din Timişoara [citeşte]
  -Calendarul alegerilor:
  -Joi 27.09.2015, adoptarea calendarului de către Senatul universitar
  -Marţi 06.10.2015 ora 18 – şedinţa de alegeri
  ALEGERI PENTRU STUDENT-MEMBRU ÎN SENATUL UNIVERSITAR DIN PARTEA FACULTĂŢII DE CALCULATOARE ŞI INFORMATICĂ APLICATĂ
  Având în vedere vacantarea unei poziţii de student-membru al Senatului universitar, din partea Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, se organizează alegeri pentru completarea Senatului universitar după cum urmează:
  -Regulamentul de alegere a structurilor şi funcţiilor de conducere în cadrul Universităţii „Tibiscus” din Timişoara [citeşte]
  -Calendarul alegerilor:
  -Joi 24.09.2015, adoptarea calendarului de către Senatul universitar
  -Marţi 06.10.2015 ora 18 – şedinţa de alegeri
  -reluarea şedinţei de alegeri, în cazul în care nu este îndeplinit cvorumul la prima şedinţă de alegeri: Marţi 13.10.2015 ora 18
  ALEGERE DISCIPLINE OPŢIONALE ŞI FACULTATIVE
  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI I

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Colectivul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului I de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului I, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Arte vizuale (Design) – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Arte vizuale (Foto) – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 10.10.2015.

  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI II

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului II de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului II, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Sisteme de operare distribuite
  Proiectare asistată de calculator

  Semestrul II:
  Pachet 1: Sisteme informatice de contabilitate + Coduri şi criptografie
  Pachet 2: Prelucrarea imaginilor + Aplicaţii multimedia

  Studenţii trebuie să aleagă o disciplină în semestrul I respectiv un pachet în semestrul II prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii, dar nu mai târziu de 10.10.2015.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Colectivul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului II de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului II, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Cultură şi civilizaţie I – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Limbă străină (franceză sau italiană) – 2 ore/săptămână
  Cultură şi civilizaţie II – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 10.10.2015.

  IMPORTANT – ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI III

  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată oferă studenţilor anului III de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului III, disciplinele opţionale din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Pachet 1: Tehnici de optimizare + COnducerea proceselor tehnologice
  Pachet 2: Grafică digitală + Administrarea reţelelor locale

  Semestrul II:
  Pachet 1: Management antreprenorial + Informatică medicală
  Pachet 2: Modelare şi programare în afaceri + Programare pentru dispozitive mobile

  Studenţii trebuie să aleagă câte un pachet în fiecare semestru prin completarea unei cereri la secretariatul facultăţii, dar nu mai târziu de 10.10.2015.

  Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, prin Colectivul de Discipline Transversale, oferă studenţilor anului III de studiu posibilitatea de a urma, în cursul anului III, disciplinele facultative din Planul de învăţământ după cum urmează:

  Semestrul I:
  Mass media şi publicitate – 2 ore/săptămână

  Semestrul II:
  Istoria informaticii – 2 ore/săptămână

  Parcurgerea unei discipline în fiecare semestru este gratuită (inclusă în taxa de şcolarizare). Studenţii care doresc să urmeze aceste cursuri sunt rugaţi să se adreseze secretariatului facultăţii, dar nu mai târziu de 10.10.2015.

  EXMATRICULĂRI
  A fost emisă Decizia Rectorului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara nr. 519/3/30.09.2015 de exmatriculare a studenţilor care nu au obţinut numărul minim de credite necesar promovării citeşte.
  CEREMONIE DE DECERNARE A TITLULUI DE PROFESOR HONORIS CAUSA
  * Vineri 02.10.2015 de la ora 13:00 la Sala de conferinţe a Hotelului Check Inn din TImişoara a avut loc ceremonia de decernare a titlului de PROFESOR HONORIS CAUSA AL UNIVERSITĂŢII "TIBISCUS" DIN TIMIŞOARA către


  Prof.univ.dr.ing. BRANIMIR RELJIN

  specialist recunoscut în domeniul reţelelor neuronale, profesor la Universitatea din Belgrad (Serbia).
  DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2015/2016
  Deschiderea anului universitar 2015/2016 a avut loc după cum urmează:
  * Luni 28.09.2015 de la ora 15:00 la sediul rectoratului din strada Bucegi nr. 7, cu întreaga comunitate Tibiscus
  Cu această ocazie au adresat urări de succes în noul an universitar:
  -Conf.univ.dr. Corina Muşuroi, rectorul universităţii
  -COnf.univ.dr. Dan Lacrămă, preşedintele senatului universitar
  -Prof.univ.dr. Cirpian Valcan, prorector
  -Stud. Lucian Gîrniceanu, preşedintele Ligii Studenţilor
  -Stud. Iasmina Iovanov, din partea Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată
  -Stud. Marcela Ciobotici, din partea Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică
  -Stud. Dea Gherga, din partea Facultăţii de Psihologie
  -Stud. Camelia Moruz, din partea Facultăţii de Ştiinţe Economice
  -Stud. Cristian Bordea
  -Prof.univ.dr. Adrian Rachieru, prorector
  * Luni 28.09.2015 de la ora 17:30 la sediul facultăţii, cu studenţii anului I de licenţă
  * Luni 28.09.2015 de la ora 19:00 la sediul facultăţii, cu studenţii anilor II şi III de licenţă
  * Sâmbătă 10.10.2015 de la ora 10:00 la sediul facultăţii, cu studenţii anului I de master
  ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI II LICENŢĂ
  Colocviu la disciplina PRACTICĂ DE SPECIALITATE - vineri 25.09.2014 ora 17, conform următorului REGULAMENT:

  CAPITOLUL I. OBIECTIVE

  Art.1. Practica de specialitate face parte din planul de învăţământ, ca disciplină obligatorie şi se efectuează de către toţi studenţii anului II din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, specializarea Informatică, fiind cotată cu un număr de 3 credite.
  Art.2. Atragerea studenţilor în aplicarea practică a informaţiei profesionale reprezintă o componentă esenţială a pregătirii universitare.
  Art.3. Practica de specialitate a studenţilor are drept obiectiv aplicarea în practică, la un loc de muncă real, a cunoştinţelor dobândite de-a lungul primelor patru semestre de activitate didactică.
  Art.4. Activităţile de practică urmăresc:
  -familiarizarea studenţilor cu activităţile desfăşurate la nivelul unui agent economic,
  -aprofundarea aspectelor activităţii ce impun aplicarea cunoştinţelor de specialitate,
  -lucrul în echipă pentru realizarea şi implementarea de proiecte de specialitate.

  CAPITOLUL II. LOCUL ŞI DURATA

  Art.5. Practica se desfăşoară pe o perioadă de 3 săptămâni, la finele semestrului IV, cu un program de 6 ore/zi (30 de ore/săptămână).
  Art.6. Practica se desfăşoară la parteneri ai facultăţii cum sunt: agenţi economici, instituţii, asociaţii, ONG-uri sau orice altă entitate care include în activitatea sa activităţi din sfera IT, pe baza unui contract încheiat între universitate, partener şi student.

  CAPITOLUL III. ORGANIZAREA

  Art.7. Studenţii vor fi organizaţi la locul de practică pe baza organigramei proprii a partenerului.
  Art.8. Pe parcursul celor trei săptămâni de practică, studentul va realiza diferite proiecte specifice tematicii abordate, pentru care va fi notat.
  Art.9. La finele perioadei de practică studentul va întocmi un dosar de practică ce va conţine toate proiectele întocmite şi susţinute, pentru care va primi nota aferentă practicii. Acesta va cuprinde:
  -un raport sintetic al activităţilor realizate (maxim două pagini), în care se prezintă tema de practică, obiectivele activităţii de practică, modalitatea de lucru, planificarea activităţilor pe zile, echipa în care s-a lucrat;
  -proiectele de practică întocmite;
  -un raport detaliat care prezintă rezultatele activităţii desfăşurate. Se vor anexa orice documente ilustrative (dosare de presă, fişe bibliografice, chestionare sau alte instrumente de cercetare, concluzii cu privire la rezultatele obţinute etc.).

  CAPITOLUL IV. OBLIGAŢIILE STUDENŢILOR

  Art.10. Fiecare student are obligaţia de a frecventa orele de practică conform orarului stabilit.
  Art.11. Fiecare student va trebui să întocmească, pe parcursul perioadei de practică, dosarul cu proiectele solicitate. La sfârşitul perioadei de practică, studentul va preda dosarul de practică.

  CAPITOLUL V. COORDONAREA PRACTICII

  Art.12. Practica se va desfăşura sub îndrumarea unei persoane desemnate de către partenerul unde se desfăşoară activitatea.
  Art.13. Activitatea de practică va fi supervizată de cadrul didactic responsabil cu practica.
  Art.14. Persoanele care îndrumă activitatea practicii au obligaţia de a orienta studenţii în desfăşurarea activităţii lor, a le acorda îndrumarea necesară în vederea întocmirii dosarului de practică şi însuşirii cunoştinţelor de către student.
  Art.15. Calificativul acordat pentru modul în care studentul şi-a îndeplinit sarcinile va fi comunicat acestuia.
  Art.16. Cadrul didactic responsabil de practică va fi informat de fiecare student la sfârşitul perioadei de practică de rezultatele obţinute şi va preda dosarul de practică.

  CAPITOLUL VI. MODUL DE EVALUARE

  Art.17. La sfârşitul perioadei de practică studentului i se va acorda o notă finală ce va fi consemnată în procesul verbal, notă ce va fi bazată pe calificativul acordat de către partenerul unde a efectuat practica.

  CAPITOUL VII. DISPOZIŢII FINALE

  Art.18. În cazul în care studentul, la finele perioadei de practică, nu obţine notă de promovare (minim 5) va fi considerat ca având restanţă la această disciplină.
  Art.19. În cazul în care, la încheierea sesiunii de restanţe şi reexaminări, studentul nu a promovat disciplina de practică, aceasta se va putea recontracta în anul următor de studii.
  Art.20. Activitatea de practică de specialitate se poate desfăşura şi prin proiecte sau granturi de studii (Erasmus sau de alt tip).
  Art.21. Activitatea de practică de specialitate se poate desfăşura, îm mod excepţional, şi în cadrul facultăţii, în cursul lunii septembrie 2015, sub îndrumarea unui cadru didactic titular de disciplină de curs. În acest caz, dosarul de practică va cuprinde activitatea desfăşurată în cadrul facultăţii iar îndrumarea practicii respectiv calificativul vor fi realizate/acordate de cadrul didactic în cauză.
  Art.22. Prezentul Regulament va fi comunicat celor implicaţi în această activitate prin postare pe pagina web a facultăţii şi afişare la avizier.
  EXMATRICULĂRI
  A fost emisă Decizia Rectorului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara nr. 415/1/20.07.2015 de exmatriculare a studenţilor care nu au achitat taxele de studii şi/sau nu au obţinut numărul minim de credite necesar promovării citeşte.
  EXAMEN DE DISERTAŢIE - MASTER ADMINISTRAREA SISTEMELOR DISTRIBUITE
  Joi 09.07.2015, de la ora 17:00, sala 202 a Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată a fost gazda susţinerii examenului de disertaţie de către promoţia 2015 a programului de studii universitare de master ADMINISTRAREA SISTEMELOR DISTRIBUITE. Din cei 21 absolvenţi ai promoţiei s-au prezentat la examen 17 candidaţi care au promovat cu medii între 9,00 şi 10. Felicitări !
  EXAMEN DE DISERTAŢIE - MASTER WEB-DESIGN
  Joi 09.07.2015, de la ora 09:00, sala 202 a Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată a fost gazda susţinerii examenului de disertaţie de către promoţia 2015 a programului de studii universitare de master WEB-DESIGN. Din cei 12 absolvenţi ai promoţiei s-au prezentat la examen 8 candidaţi care au promovat cu medii între 9,00 şi 10. Felicitări !
  SUSŢINEREA PRELEGERII PUBLICE ÎN CADRUL CONCURSULUI PENTRU OCUPAREA UNUI POST DIDACTIC
  Miercuri 01.07.2015, de la ora 12:00, sala 202 a Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată va fi gazda susţinerii prelegerii publice a Asist.univ.dr. FLORENTINA ANICA PINTEA, în cadrul concursului pentru ocuparea postului didactic de lector universitar la Departamentul de Informatică.

  Comisia de concurs este formată din:
  Preşedinte - Conf.univ.dr.ing. Tiberiu Marius Karnyanszky (Universitatea "Tibiscus" din Timişoara)
  Membri:
  Conf.univ.dr.ing. Laurenţiu Dan Lacrămă (Universitatea "Tibiscus" din Timişoara)
  Lect.univ.dr. Angela Simona Apostol (Universitatea "Tibiscus" din Timişoara)
  Prof.univ.dr.ing. Florin Alexa (Universitatea "Politehnica" din Timişoara)
  Lect.univ.dr. Georgeta Simion (Universitatea "Politehnica" din Timişoara)

  Sunteţi invitaţi la acest eveniment la care intrarea este liberă.
  FESTIVITATEA DE PREMIERE A ELEVILOR LAUREAŢI LA CONCURSURILE DE INFORMATICĂ 2015
  Marţi 16.06.2015, Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara a fost gazda festivităţii de premiere a elevilor care au fost laureaţi la concursurile de informatică organizate şi desfăşurate de-a lungul anului şcolar 2014/2015.
  Universitatea "Tibiscus" din Timişoara a sprijinit etapa judeţeană a competiţiei INFOGIM 2015, elevii câştigători fiind premiaţi în prezenţa Conf.univ.dr. Laurenţiu Dan Lacrămă, preşedintele Senatului universitar.
  PROGRAM ERASMUS DE TRAINING LA UNIVERSITATEA "JULES VERNE" DIN PICARDIE (FRANŢA)
  În perioada 22-30 iunie 2015, două cadre didactice ale Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată:
  • asist.univ.dr. Florentina Anica Pintea
  • asist.univ.drd. Diana Sophia Codaţ
  • efectuează un stagiu de training la Universitatea "Jules Verne" din Picardie (Franţa) printr-un grant ERASMUS.
  PROGRAM ERASMUS DE PRACTICĂ LA CEULAJ MOLLINA (MALAGA, SPANIA)
  Începând cu jumătatea lunii iunie 2015, şapte studenţi din anii I şi II ai specializării Informatică din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată:
  • Bulzan Maria Mirela
  • Ciurdăreanu Daniel-Eugen
  • Cristea-Golban Lucian
  • Damian Florin
  • Mesaroş Vlad
  • Szucs Alexa-Bianca
  • Murăraşu Ovidiu-Sebastian
  • efectuează un stagiu de practică de trei luni la Centro Eurolatinoamericano de Juventud (CEULAJ) din Mollina (Malaga, Spania), în cadrul unui grant ERASMUS de practică.  PROGRAM ERASMUS DE TRAINING LA CEULAJ MOLLINA (MALAGA, SPANIA)
  În perioada 13-25 iunie 2015, decanul şi prodecanul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată:
  • Conf.univ.dr. Tiberiu Marius Karnyanszky
  • Lect.univ.dr. Simona Angela Apostol
  • efectuează un stagiu de training la Centro Eurolatinoamericano de Juventud (CEULAJ) din Mollina (Malaga, Spania), în cadrul unui grant ERASMUS, în pregătirea stagiului studenţesc de practică.  S-A DAT STARTUL LA EVALUAREA CADRELOR DIDACTICE ŞI PROGRAMELOR DE STUDIU
  Folosind portalul studenti.tibiscus.ro, studenţii noştri pot efectua, până la 30.09.2015, evaluarea on-line a cadrelor didactice şi a programelor de studii pe care le urmează, ca parte a programului anual de evaluare şi asigurare a calităţii în Universitatea "Tibiscus" din Timişoara.

  Vă invităm să parcurgeţi formularele şi astfel să contribuiţi la un învăţământ mai bun în facultate !

  ÎNTREPRINDEREA SIMULATĂ "SOFTWARE SOLUTION SRL" ŞI-A ÎNCEPUT ACTIVITATEA LA FACULTATEA NOASTRĂ
  Proiectul ”Cariera – provocarea mea!” a fost demarat la 2 Mai 2014 şi se derulează pe o perioadă de 18 luni, fiind implementat de către Universitatea „Tibiscus” din Timişoara în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Timişoara.

  Obiectivul general al proiectului - cresterea ocupabilităţii pe piaţa muncii a unui număr de 400 de elevi şi studenţi aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la viaţa activă prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă va duce la dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii, prin asigurarea concordanţei dintre învăţământul superior şi liceal şi piaţa muncii şi generarea de noi oportunităţi pentru absolvenţi de a se integra cu succes pe o piaţă a muncii modernă.

  Cum competitivitatea este direct determinată de nivelul de educaţie şi de calitatea pregătirii educaţionale a resursei umane, proiectul CARIERA presupune realizarea de activităţi practice ale studenţilor, reflectându-se în mod direct asupra calităţii procesului de pregătire educaţională de care beneficiază grupul ţintă, contribuind astfel la dezvoltarea capitalului uman.

  Astfel, proiectul şi-a propus crearea de oportunităţi pentru studenţi de a participa la activităţi de învăţare prin muncă şi dezvoltarea sistemului de asistare şi orientare în carieră.

  În împlinirea acestor obiective, începând cu luna mai 2015 a fost înfiinţată întreprinderea simulată "SOFTWARE SOLUTION SRL", de către studenta Cristina Costea, sub coordonarea asist.univ.dr. Florentina Pintea.

  CONCURSUL STUDENŢESC "ACI SPY ACADEMY 2015"
  Concursul “ACI Spy Academy” este conceput pentru a incuraja studentii care urmeaza cursurile unei unitati de invatamant public sau privat, conform vizei la zi din carnetul de student, pentru a-si folosi cunostintele si creativitatea si a depasi provocarile IT, in scopul realizarii Temei concursului.
  Organizatorul concursului este ACI Worldwide (EED) S.R.L. din Timisoara.
  Tema concursului este „Academia de spioni – Challenge Accepted”.
  Concursul incepe pe 23 Mai 2015 la ora 10:00 AM EET si se desfasoara la sediul Organizatorului, situat in Timisoara, Str. Pestalozzi, nr. 22, et. 1.
  Detalii: web sau facebook.

  CONCURSUL INTERJUDEŢEAN DE CREATIVITATE ÎN DOMENIUL SOFTWARE "INFOGIM 2015"
  Vineri 15 mai 2015, Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" a fost gazda ediţiei 2015 a concursului de creativitate în domeniul informaticii ”INFOGIM”.
  Parteneră în organizarea evenimentului, Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată (prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică şi Inovare Tehnologică în Informatică Aplicată) a fost reprezentată de colega noastră Alexandra Emilia Fortiş.

  OPEN DOORS BUW – OPORTUNITATE JOB PENTRU VORBITORII DE GERMANA LA NIVEL AVANSAT
  Open Doors BUW – Oportunitate job pentru vorbitorii de germana la nivel avansat Compania BUW isi deschide portile si te asteapta sa vii sa ii cunosti, oferind oportunitati de angajare vorbitorilor de germana la nivel avansat. Evenimentul va avea loc vineri, 22 mai, la sediul companiei de la ora 10:00. Afla mai multe detalii si inscrie-te accesand următorul link.

  SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL ”DIDACTICA ŞTIINŢELOR ÎNCADRATĂ ÎN MEDIUL IT”
  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată a Universităţii “Tibiscus” din Timişoara, Institutul GeoGebra Timişoara, România, Societatea de Ştiinţe Matematice din România, Filiala Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Casa Corpului Didactic Brăila şi Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius” Brăila au organizat în perioada 8-9 Mai 2015, la Brăila, Simpozionul Internaţional ”DIDACTICA ŞTIINȚELOR ÎNCADRATĂ ÎN MEDIUL IT”, ediţia I-a. Toate lucrările prezentate în cadrul Simpozionului vor fi publicate în volumul de lucrări cu ISSN dedicat simpozionului, publicat într-o editură acreditată CNCSIS. O selecţie a lucrărilor de interes internaţional urmează a fi publicate şi în limba engleză în Jurnalul Internaţional “Geogebra The New Language For The Third Millennium” (GGIJRO).

  SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL ”EDUCAŢIA ÎN SPIRIT CREATIV ŞI MODERN”
  Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” din Timişoara în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş şi Consiliul Judeţean Timiş, au organizat în data de 9 Mai 2015, Simpozionul Internaţional ”Educaţia în Spirit Creativ şi Modern”, ajuns la ediţia a VI-a. La secţiunea III. Comunicare şi bune practici, secţiune dedicată elevilor şi studenților, au participat Costea Cristina şi Codea Graţiana, studente în anul II la Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată (Universitatea ”Tibiscus” din Timişoara). Cu această ocazie au prezentat lucrarea ”Utilizarea Tablei interactive în prezentarea temei - Anul internaţional al Luminii şi al Tehnologiilor bazate pe lumină”, împreună cu profesorul coordonator - Florentina A. Pintea.

  ACORD INSTITUŢIONAL ERASMUS CU UNIVERSITATEA "JULES VERNE" DIN PICARDIE (FRANŢA)
  Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată a Universităţii "Tibiscus" din Timişoara a semnat în 05.05.2015 un acord instituţional de tip ERASMUS cu UNIVERSITÉ DE PICARDIE JULES VERNE, Departamentul de Matematică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, care oferă programul de studii Informatică.
  Pe baza acestui acord, maxim 2 studenţi din ciclul de licenţă sau master pot parcurge maxim 6 luni fiecare, la universitatea parteneră.
  Detalii şi alte informaţii puteţi obţine la Decanat.

  CERCETĂRI ŞI APLICAŢII ALE STUDENŢILOR UNIVERSITĂŢII "TIBISCUS" DIN TIMIŞOARA
  Denumire: Simpozionul Ştiinţific CERCETĂRI ŞI APLICAŢII ALE STUDENŢILOR UNIVERSITĂŢII "TIBISCUS" DIN TIMIŞOARA
  Data: 12.05.2015
  Program orar:
  Ora 12:00 – 14:00 Prezentarea cercetărilor
  Ora 14:30 – 15:30 Premierea câştigătorilor şi acordarea diplomelor de participare
  Locul manifestării: Universitatea “Tibiscus” din Timişoara, Facultatea de Psihologie, etaj I, sala C1
  Oraganizator: Facultatea de Psihologie
  Comitetul Ştiinţific:
  Preşedinte:
  Prof.univ.dr. Adrian MARIAN- Asociaţia “Universitatea Tibiscus”
  Membri:
  Conf.univ.dr. Dan LACRĂMĂ - Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată (FCIA)
  Prof.univ.dr. Ciprian VĂLCAN - Facultatea de Drept şi Administraţie Publică (FDAP)
  Conf.univ.dr. Partenie ANUCUŢA - Facultatea de Psihologie (FP)
  Conf.univ.dr. Marina SÂRBOVAN - Facultatea de Ştiinţe Economice (FSE)
  Ordinea prezentărilor:
  1. Cristina COSTEA (studentă anul II FCIA), Graţiana CODEA (studentă anul II FCIA), Alexandra FORTIŞ (FCIA), Florentina PINTEA (FCIA): Anul internaţional al luminii – integrare pe SmartBoard
  2. Eugen MOROŞAN (student anul II FDAP): Conflictul din sud-estul Ucrainei din perspectiva dreptului internaţional
  3. Diana DAMINESCU (studentă anul III FP): Variaţii ale agresivităţii la femei (comparativ mame vs. Non mame)
  4. Andrei MOŢ (student anul II FCIA), Sebastian PEIA (student anul II FCIA): Sistem expert de prelucrare a testelor Baum
  5. Andrei MATEI (student anul II FDAP): Executarea silită în materia contractelor de leasing
  6. Gheoghe TUDOR (student anul III FP): Variaţii ale stresului ocupaţional în instituţii militarizate
  7. Ovidiu KISS (student master an II FCIA), Tiberiu KARNYANSZKY (FCIA): Clasic şi modern în proiectarea magazinelor virtuale
  8. Marcela PUREC (studentă anul III FDAP): Cariera mea - o provocare
  9. Jana (LAVRITS) BORCHESCU (studentă anul III FP): Stimă de sine şi conflict interpersonal la angajaţi din administraţia publică timişoreană
  10. Adasena TURNEA (student master anul I FSE): Comerţul modern în România / The Modern Commerce in Romania
  Vino la BuzzCamp!
  Ultimele inscrieri la BuzzCamp!
  Inspire Group a inceput numaratoarea inversa pentru cea de-a 13-a editie BuzzCamp, evenimentul care aduce laolalta companii de top din Romania si juniori high potential pentru echipele lor, intr-un cadru business interactiv! Sunt ultimele zile de inscriere si ultimele locuri disponibile! Peste 200 de tineri au fost deja selectati! Daca nu te-ai inscris, rezerva-ti locul pe http://buzzcamp.ro/event/timisoara/inscriere/.
  Organizatorii ti-au pregatit numeroase surprize si premii, asa ca accepta provocarile pe care le lanseaza.
  Se apropie 1 mai, iar BuzzCamp ti-a pregatit o surpriza! Inscrie-te acum pe http://buzzcamp.ro/event/timisoara/inscriere/ , fii prezent atat la conferinta, cat si la workshop-urile unde vei fi selectat si poti castiga 100 de euro bani de buzunar pentru un weekend la mare. Extragerea se va face pe 23 aprilie, iar norocosul va intra in posesia premiului la finalul conferintei. Te asteptam la BuzzCamp!
  Vino cu gasca de prieteni la eveniment si BuzzCamp te scoate la bere. Gasca cea mai mare va fi castigatoare! Trimite un e-mail pe adresa info@inspiregroup.ro cu numele gastii tale si numele prietenilor care te vor insoti la eveniment. Pentru a intra in competitie, inscrierea la eveniment este obligatorie atat pentru tine, cat si pentru prietenii tai. Termenul limita de aplicare este 21 aprilie, ora 23:59.
  In plus, in aceasta editie, ai ocazia sa dezbati tema actuala de dezvoltare personala „Esecul – prima lectie de (auto) motivare” cu Kurt Swakhonen - Development Manager Visma, Cristian Gherghinescu - Sortware Architect Visma, Daniela Tuleu - Specialist Marketing TVR, Sarah Ashton - Service Delivery Lead Accenture.
  BuzzCamp este un eveniment special organizat pentru tine si iti ofera oportunitatea sa participi la workshop-uri sustinute de Cargo - Partner, EY, VISMA, Accenture, WNS, BUW.
  Mai mult decat atat, in timpul pauzelor, la fotoliile de consiliere te vei intalni cu reprezentantii Cargo-Partner, WNS.
  Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa fii prezent. Pe toate celelalte le vei descoperi singur, chiar la eveniment.
  Pentru ca vrem sa fii in permanenta legatura cu reprezentantii companiilor, iti punem la dispozitie platfoma buzzjob.ro. Inscrie-te pe buzzjob.ro si vei avea sansa sa-ti gasesti un job chiar daca nu ai experienta. Site-ul iti ofera acces la job-uri, internshipuri, traineeship-uri si programe de practica, in cele mai importante companii de pe piata. In plus, esti la curent cu evolutia aplicatiilor tale si primesti gratuit consiliere in redactarea CV-ului si in cariera.
  Inspire Group te asteapta la BuzzCamp! Inscrie-te pe http://buzzcamp.ro/event/timisoara/inscriere/ si devino BuzzCamper!
  Sesiune specială de examene 20-30 aprilie 2015
  În perioada 20-30 aprilie 2015 se va desfăşura o sesiune specială de reexaminări dedicată studenţilor care doresc să avanseze data sesiunii de reexaminări din septembrie 1015. Detalii privind sesiunea puteţi obţine în secţiunea Info Studenţi.
  Se apropieBuzzCamp Timisoara! Te-ai inscris?
  Nu te-ai inscris inca la BuzzCamp? Noi iti recomandam sa te grabesti!
  Acceseaza http://buzzcamp.ro/event/timisoara/inscriere/ si intra in comunitatea BuzzCamperilor.
  Pe 23 aprilie, la NH Hotel, cel mai complex eveniment de dezvoltare personala, recrutare targetata si orientare in cariera este special organizat pentru tinerii care vor sa investeasca timp in dezvoltarea lor, sa cunoasca mediul organizational din Romania sau sa lucreze intr-o companie de renume.
  Am stat de vorba cu organizatorii si iata ce am aflat:
  “300 de tineri vor fi selectati pentru a participa la eveniment, iar confirmarea locului le asigura accesul la conferinta care va avea ca tema “Esecul – prima lectie de (auto)motivare” .
  In fiecare editie aducem ceva nou, iar tema aleasa este bazata pe feedback-ul participantilor editiilor anterioare, fiind o tema de actualitate si de interes pentru ei. Este important ca tinerii sa interactioneze cu oameni care au ceva de spus si din a caror experienta de viata sa aiba de invatat. Tocmai de aceea, speakerii invitati sunt din domenii variate, oameni cu povesti de succes, printre care ii putem mentiona pe Kurt Swakhonen, Cristian Gherghinescu, Daniela Tuleu, Sarah Ashton.
  Pe langa informatiile pentru dezvoltarea lor personala, impreuna cu companiile participante, le oferim tinerilor oportunitati reale de angajare si orientare in cariera.
  Astfel, in cadrul workshop-urilor dar si in timpul pauzelor, la fotoliile de consiliere, se vor intalni cu reprezentantii Cargo-Partner, WNS, EY, VISMA, Accenture, BUW, Carpatcement.
  Ne dorim sa ajutam tanara generatie sa-si gaseasca drumul catre un viitor de succes. De sapte ani reusim prin evenimentele noastre sa influentam pozitiv viitorii profesionisti si continuamsa o facem in fiecare editie.
  In plus, am pregatit numeroase surprize si premii, tot ce trebuie sa faca tinerii este sa accepte provocarea pe care o lansam.
  Vino cu gasca de prieteni la eveniment si BuzzCamp tescoate la bere. Gasca cea mai mare va fi castigatoare! Trimite un e-mail pe adresa info@inspiregroup.ro cu numele gastii tale si numele prietenilor care te vor insoti la eveniment. Pentru a intra in competitie, inscrierea la eveniment este obligatorie atat pentru tine, cat si pentru prietenii tai. Termenul limita de aplicare este 21 aprilie, ora 23:59.
  Consideram ca sunt suficiente motive sa nu lipsiti de la BuzzCamp, un eveniment de recrutare altfel! Inscrierile se fac pe http://buzzcamp.ro/event/timisoara/inscriere/, iar participarea este gratuita!”
  Inscrie-te si devino BuzzCamper!
  PRACTICĂ ERASMUS LA MALAGA (SPANIA) 2015
  Dragi studenti! Luni 06.04.2015 de la ora 17 (aproximativ), cei interesati de deplasare prin mobilitati Erasmus+ la Malaga, Spania, pentru practica de specialitate vor avea o intalnire cu doamna Conf.univ.dr. Corina Muşuroi - rectorul universităţii, in sala 202.
  Programul de pratică se defăşoară pe o perioadă de 3 luni (1 iulie - 30 septembrie 2015) şi urmează a se desfăşura la Primăria (http://www.mollina.es/) respectiv Centro Eurolatinoamericano de Juventud (CEULAJ - http://www.ceulaj.injuve.es/ceulaj/) din Mollina (Malaga).
  Prin amablilitatea partenerului nostru de practică din Spania, studenţilor participanţi li se oferă un pachet de servicii astfel:
  -cazare: 75 euro/lună, bungalow pentru 4 persoane (cameră de zi + 4 dormitoare de o persoană + bucătărie utilată + baie)
  -curăţenie: 20 euro/lună/persoană
  -masă (opţional): 3 mese/zi, luni-vineri, la preţul de 235 euro/lună
  -închiriere bicicletă (opţional): 75 euro/lună.
  De asemenea, urmariti site-ul Universitatii, pentru ca in luna mai va avea loc o vizita a colegilor din Spania care vor sustine cateva prelegeri pe acest subiect, intalniri la care veti fi invitati sa participati.
  „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!" 2015
  În cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” 2015, cu tema: "Anul Internaţional al Luminii şi al Tehnologiilor bazate pe Lumină", desfăşurat în perioada 06.04.2015 - 10.04.2015, Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată va primi vizita elevilor din şcoli timişorene după cum urmează:
 • Luni, 06.04,2015: Clasa a V-a, Colegiul Naţional “Constantin Diaconovici Loga”, responsabili: Alexandra E. Fortiş, Florentina A. Pintea, Graţiana K. Codea, Cristina Costea
 • Marti, 07.04.2015: Clasa a X-a şi Clasa a XI-a, Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu”, responsabili: Alexandra E. Fortiş, Florentina A. Pintea, Graţiana K. Codea, Cristina Costea
 • Miercuri, 08.04.2015: Clasa a VII-a, Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" şi Clasa a IX-a, Liceul Teoretic “J. L. Calderon”, responsabili: Alexandra E. Fortiş, Florentina A. Pintea, Graţiana K. Codea, Cristina Costea
 • Joi, 09.04.2015: Clasa a V-a, Liceul Pedagogic "Carmen Sylva", responsabili: Alexandra E. Fortiş, Florentina A. Pintea, Graţiana K. Codea, Cristina Costea
 • Vineri, 10.04.2015: Clasa a XII-a, Colegiul Tehnic “I.C. Brătianu”, responsabili: Alexandra E. Fortiş, Florentina A. Pintea, Simona A. Apostol, Graţiana K. Codea, Cristina Costea
 • Ia-ti acum cetatenia BuzzCamp! Incepe a 13-a editie!
  Cu pasi repezi, vine o noua editie BuzzCamp! Editia cu numarul 13 va fi cu noroc pentru tine! Daca ai intre 18 si 27 de ani si esti din Timisoara, rezerva-ti in agenda data de 23 aprilie. Venim in orasul tau si iti aducem cei mai buni speakeri si companii de top in cadrul celui mai complex eveniment de dezvoltare personala si orientare in cariera.
  Inscrie-te acum pe http://buzzcamp.ro/event/timisoara/inscriere/ ca sa fii sigur ca iti rezervi unul dintre cele 300 de locuri disponibile. Da, numai 300 de tineri vor fi selectati pentru a participa la eveniment.
  Pentru ca ne dorim sa avem o influenta pozitiva asupra viitorului tau, iti oferim sansa sa participi la un eveniment unde totul are un obiectiv bine stabilit. In cadrul conferintelor cu teme de dezvoltare personala ai ocazia sa afli povestile de succes ale celor mai cunoscuti speakeri motivationali, traineri, dar si vedete,care iti vor impartasi din experienta si know-how-ul lor si iti vor raspunde la intrebari.
  In ceea ce priveste workshop-urile, avem alaturi de noi companii internationale din domeniul tau, care nu doar ca iti vor pune la dispozitie input-uri despre cultura lor organizationala, dar au si oportunitati de cariera special pentru participantii la workshop-uri (job-uri, programe de internship si traineeship si stagii de practica).
  La BuzzCamp oportunitatile apar si in pauze. La ce ne referim cand spunem asta? In pauzele de dupa conferinte si in cele dintre workshopuri, esti asteptat de catre companii la fotoliile de consiliere. Specialistii in HR iti vor raspunde la intrebari legate de compania pe care o reprezinta, dar si la intrebari legate de dezvoltarea profesionala.
  Pentru a participa la evenimentul care aduce laolalta companii de top din Romania si juniori high potential pentru echipele lor, intr-un cadru business interactiv, efortul tau este minim.Tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii pe http://buzzcamp.ro/event/timisoara/inscriere/ si sa fii prezent la eveniment. Nu uita acasa entuziasmul si deschiderea de a afla lucruri noi. De restul ne ocupam noi!
  Daca ai intrebari, ne gasesti oricand pe mail la info@inspiregroup.ro si pe pagina de facebook https://www.facebook.com/buzzcamp.ro.
  Inscrie-te la BuzzCamp, vino la eveniment si devino BuzzCamper!
  iTEC 2015 lansează noi provocări!
  Ajuns anul acesta la cea de a 8-a ediţie, concursul IT Engineering Contest, organizat de Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare, îşi propune să aducă studenţii în contact cu mediul economic din domeniu şi să apropie elevii de mediul academic timişorean.
  Ediţia din acest an îşi doreşte continuarea tradiţiei de a fi cel mai mare concurs de acest gen din vestul ţării, sperând la un număr de participanţi cel puţin la fel de mare ca al ediţiei precedente.
  În acest an, probele propuse elevilor şi studenţilor sunt în număr de 5:
  · 3 hackatoane de 42 de ore ce se adresează atât studenţilor, cât şi elevilor: Application Development, Mobile Application Development şi Embedded Development
  · o probă de Web Development, care va lua startul efectiv cu aproximativ 2 săptămâni înainte de deschiderea oficială
  · o probă de Algoritmică, destinată exclusiv elevilor, ce va fi organizată în acest an de Liga AC împreună cu Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara (OSUT)
  Detalii: www.itec.ligaac.ro.
  BANCA COMERCIALĂ FEROVIARĂ DEMAREAZĂ CAMPIONATUL DE RECLAME!
  Banca Comercială Feroviara le propune regizorilor amatori şi pasionaţilor de publicitate Campionatul de Reclame. Eşti pasionat de advertising, ai idei bune şi crezi că ai putea realiza un spot publicitar? Show us what you've got! Competiţia este deschisă!

  Campionatul se desfăşoară în intervalul 24 noiembrie - 24 decembrie 2014.

  Vom atribui două premii, în valoare de 500€ fiecare: Premiul Publicului, conform numărului de like-uri acumulate de clip pe pagina de Facebook Elara şi Premiul Juriului, acordat de echipa BCF.

  De ce ai nevoie ca să participi? Un telefon mobil cu o cameră de filmat, o idee bună, creativitate şi curaj.

  Condiţii de participare:
  Spot-ul trebuie să aibă o durată maximă de 30 de secunde.
  Tot echipamentul necesar este un telefon mobil cu o cameră de filmat.
  Spot-urile vor fi putea fi vizionate pe canalele de comunicare online ale BCF: YouTube, blogul Elara.ro, Facebook şi Twitter.
  Premii: Premiul Publicului (500€) acordat clipului care va acumula cel mai mare număr de like-uri pe pagina de Facebook Elara - blogul oficial al Băncii Comerciale Feroviara - şi Premiul Juriului, acordat de echipa BCF (500€).
  Pentru a participa, vă rugăm consultaţi Regulamentul şi completaţi Formularul de înscriere, disponibile pe blogul nostru Elara.ro, în secţiunea dedicată concursului (www.elara.ro/concurs/).
  Clipul realizat, însoţit de formularul de înscriere trebuie trimis la domnica.predoiu@bfer.ro până la data de 23 decembrie 2014, ora 00:00.
  Câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 24 decembrie 2014.

  Despre noi:
  Am conceput PRIMUS, un pachet novator format din cont curent, cont de economii, card de debit Mastercard şi Internet Banking.
  PRIMUS este mai bun decât 80% dintre ofertele bancare din România, lucru testat și dovedit de COMPARATORUL DE PACHETE BANCARE, disponibil pe primus.elara.ro. Banca Comercială Feroviara a fost înfiinţată cu un capital privat 100% românesc şi are 15 unităţi, în 11 oraşe importante ale ţării.

  Pentru mai multe informaţii, idei şi inspiraţie vă invităm să accesaţi site-ul interactiv primus.elara.ro, blogul oficial al Băncii Comerciale Feroviara elara.ro şi website-ul BCF bfer.ro.

  Relaţii şi detalii:
  Domnica Predoiu - domnica.predoiu@bfer.ro
  0726 758 160
  004 021 303 40 17
  Str. Popa Tatu 62A, sector 1, Bucureşti, România

  ÎNTÂLNIRE A REPREZENTANTULUI ATOS IT SOLUTIONS AND SERVICES CU STUDENŢII ŞI MASTERANZII FACULTĂŢII
  ATOS IT SOLUTIONS AND SERVICES S.R.L., partener al FACULTĂŢII DE CALCULATOARE ŞI INFORMATICĂ APLICATĂ din UNIVERSITATEA „TIBISCUS” DIN TIMIŞOARA organizează MIERCURI 10.12.2014, de la orele 18:00, în sala 202, o întâlnire cu studenţii şi masteranzii facultăţii pentru prezentarea companiei ATOS şi a oportunităţilor de angajare.
  Prezintă:
  Cosmin Hălmăgean - Resource manager
  Subunit Lead - IaaS Compute, GMS GO GD Cloud IAAS RO Compute
  STUDENT EMINENT 2014
  A 19-a ediţie a festivităţii decernării diplomelor şi premiilor anuale ale Asociaţiei "Orizonturi Universitare" – STUDENT EMINENT 2014, destinate studenţilor şi tinerilor cercetători cu rezultate excepţionale în activitatea universitară va avea loc luni, 8 decembrie, ora 1800, Amfiteatrul "Alexandru Rogojan", clădirea "Electro" (Universitatea "Politehnica"), bd. V. Pârvan 2, corp D.
  Reprezentantul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată a Universităţii "Tibiscus" din Timişoara este studentul MOŢ ANDREI din anul II licenţă Informatică.
  ALEGERI PENTRU MEMBRU ÎN SENATUL UNIVERSITAR DIN PARTEA FACULTĂŢII DE CALCULATOARE ŞI INFORMATICĂ APLICATĂ
  Având în vedere vacantarea unei poziţii de membru al Senatului universitar, din partea Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, se organizează alegeri pentru completarea Senatului universitar după cum urmează:
  -Regulamentul de alegere a structurilor şi funcţiilor de conducere în cadrul Universităţii „Tibiscus” din Timişoara [citeşte]
  -Calendarul alegerilor:
  -Joi 27.11.2014, adoptarea calendarului de către Senatul universitar
  -27.11 – 05.12.2014 depunerea candidaturilor
  -Joi 11.12.2014 ora 17 – şedinţa de alegeri
  PARTICIPĂ LA STUDIUL TRENDENCE GRADUATE BAROMETER 2015 – EDIŢIA EUROPEANĂ!

  Dragă student/ă,

  Bine ai venit la studiul studenţesc anual al Institutului trendence - Graduate Barometer Europe 2015 / Barometrul Absolvenţilor din Europa 2015!

  Sondajul de opinie se desfăşoară online în limba engleză şi franceză şi este rapid şi uşor de completat. În plus, poţi participa la această ediţie într-un mod confortabil şi sigur şi prin intermediul unui dispozitiv mobil (smartphone, tabletă etc).

  Pentru a începe completarea chestionarului, accesează link-ul: www.trendence-gradbarometer.eu

  Termenul limită pentru participarea la trendence Graduate Barometer este 15 februarie 2015.

  Universitatea noastră este una dintre cele peste 1000 de universităţi participante la sondajul trendence Graduate Barometer, cel mai cuprinzător sondaj din Europa privind educaţia şi cariera.

  Întrebările aflate în chestionar urmăresc să afle cât eşti de mulţumit/ă de studiile tale şi universitatea la care studiezi, dar şi care îţi sunt aşteptările privind viitoarea ta carieră. Sondajul reuneşte opiniile studenţilor din diferite ţări europene şi explorează diferenţele şi similitudinile care există între țările europene.

  După ce ai completat chestionarul, poţi vedea profilul studenţilor din România în comparaţie cu rezultatele altor studenţi din Europa rezultat în urma ediţiei 2014. Mai mult decât atât, ai şansa de a câştiga prin tragere la sorţi unul din următoarele premii:
  - 5 x 2.250 RON vouchere BestChoice Europe eShop - 10 x 900 RON vouchere BestChoice Europe eShop - Puteţi folosi aceste vouchere BestChoice Europe în peste 70 renumite magazine, restaurante, cinematografe, hoteluri, magazine online, evenimente, etc. Aveţi posibilitatea de a folosi creditul obţinut în diferite magazine partenere şi de a combina mai multe coduri de voucher.

  Acest sondaj este realizat în colaborare cu partenerul nostru, Institutul trendence GmbH din Berlin, Germania (www.trendence.com). Te asigurăm de faptul că răspunsurile tale vor fi anonimizate şi datele tale vor fi protejate conform legislaţiei.

  Persoană de contact din partea facultăţii: Alexandra Emilia Fortiş.

  CONFERINŢA "RE-INVENTAREA LOCULUI DE MUNCĂ"
  Centrul de informare Europe Direct Timişoara organizează în data de 25.11.2014 Conferinţa "Re-Inventarea locului de muncă: Reconcilierea vieţii profesionale cu viaţa privată prin adaptarea soluţiilor europene la realitatea românească". Conferinţa este inclusă în programul anual de activităţi al Centrului de Informare Europe Direct Timişoara şi este organizată împreună cu reprezentanţa Comisiei Europene în România şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş şi a Instituţiei Prefectului Judeţul Timiş.

  Data: 25.11.2014
  Ora: 12.00
  Locul: Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş
  Palatul Administrativ, Bd. Revoluţiei din 1989 nr. 17, Timişoara

  ALEGERI PENTRU FUNCŢIA DE DIRECTOR DE DEPARTAMENT ŞI PENTRU CONSILIUL DEPARTAMENTULUI DE INFORMATICĂ
  Având în vedere că funcţia de Director al Departamentului de Informatică din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată este vacantă, se organizează alegeri pentru funcţia de director de departament respectiv pentru Consiliul departamentului, după cum urmează:
  -Regulamentul de alegere a structurilor şi funcţiilor de conducere în cadrul Universităţii „Tibiscus” din Timişoara [citeşte]
  -Metodologia de alegeri la nivelul departamentelor şi a consiliilor facultăţilor [citeşte]
  -Calendarul alegerilor:
  31.10.2014 - 07.11.2014 - depunerea candidaturilor
  10.11.2014 ora 18 - şedinţa de alegeri
  IMPORTANT – TOŢI ANII DE STUDIU
  Studenţii tuturor anilor de studiu sunt invitaţi să prezinte la secretariatul facultăţii adeverinţa de la locul de muncă pentru a putea beneficia de reducerea de prezenţă la orele de laborator. Adeverinţele se pot preda până vineri 10.10.2014 inclusiv.
  IMPORTANT – ANUL III
  Studenţii anului III sunt invitaţi la secretariatul facultăţii pentru a completa lista cu disciplinele opţionale aferente semestrului I al anului universitar 2014/2015, până cel târziu vineri 10.10.2014 inclusiv.
  DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2014/2015 LA FACULTATEA DE CALCULATOARE ŞI INFORMATICĂ APLICATĂ

  Luni 29 septembrie 2014, de la ora 13:30, la sediul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, a avut loc deschiderea cursurilor şi prima întâlnire a studenţilor cu decanul facultăţii.

  DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2014/2015 LA UNIVERSITATEA "TIBISCUS" DIN TIMIŞOARA

  Luni 29 septembrie 2014, de la ora 12:00, la sediul Rectoratului Universităţii "Tibiscus" din Timişoara, str. Bucegi nr. 7, a avut loc deschiderea festivă a cursurilor anului universitar 2014/2015.

  PROGRAM ERASMUS LA UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES EMDEN-LEER (GERMANIA)
              În perioada 01 septembrie 2014 - 30 aprilie 2015, studenţii Iasmina-Bianca Iovanov, Viorel-Cristi Nechita şi Ioan-Florin Vasilcin, din anul II (2014/2015) de studii la Facultatea de Calcutoare si Informatica Aplicata, efectuează o mobilitate de studiu la University of Applied Sciences Emden-Leer (Germania), în cadrul unui program ERASMUS+.

  LISTA STUDENŢILOR EXMATRICULAŢI PENTRU NEPLATA TAXELOR DE ŞCOLARIZARE ŞI/SAU NEREALIZAREA CREDITELOR
  Conform art. 27 alin (3). alin (7) şi alin (9) din Regulamentul privind activitatea profesională a studenţilor pentru anul 2013/2014, prin Decizia Rectorului Universităţii „Tibiscus” din Timişoara nr. 564/1/15.07.2014 au fost exmatriculaţi studenţii care nu au achitat integral taxa de şcolarizare şi/sau nu au realizat numărul de credite necesar trecerii în anul următor [citeşte].

  ANUNŢ IMPORTANT - ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI III licenţă / ANILOR II master
  Conform art. 27 din Regulamentul privind activitatea profesională a studenţilor pentru anul 2013/2014:

  "(3)- Studentul care la finalul perioadei de şcolarizare (3 ani sau 4 ani la studii de licenţă, respectiv 2 ani la studii de masterat) are taxele de studiu achitate integral dar nu a acumulat punctele credit corespunzătoare programului (180 sau 240 de credite la studii de licenţă, respectiv 120 de credite la studii de masterat) şi are mai mult de 30 de credite restante, va fi exmatriculat. Exmatricularea se face în perioada 07-15 iulie 2014. În acest caz, studentul poate solicita reînmatricularea în anul de finalizare a studiilor (anul III sau IV la studii de licenţă, respectiv anul II la studii de masterat), prin cerere adresată decanului facultăţii, în perioada 1-20 septembrie 2014. Cererea de reînmatriculare în anul de finalizare a studiilor va fi soluţionată în termen de 48 de ore de la data înregistrării acesteia. Studentul se va reînmatricula în anul III sau IV la studii de licenţă, respectiv anul II la studii de masterat, după caz, urmând procedura în vigoare pentru anul universitar în care solicită reînmatricularea, achitând taxa de reînmatriculare şi va semna un nou contract de studii. Taxele plătite în cursul anului III sau IV la studii de licenţă, respectiv în cursul anului II la studii de masterat, nu se reportează şi nici nu se returnează în anul reînmatriculării în anul III sau IV la studii de licenţă, respectiv anul II la studii de masterat, dar nici nu trebuie completate pâna la valoarea integrală. Disciplinele promovate în anii I, II, III şi IV acolo unde se aplică, se pot recunoaşte sau echivala, după caz.
  (4)- În cazul în care la finalul perioadei de şcolarizare (3 ani sau 4 ani la studii de licenţă, respectiv 2 ani la studii de masterat) studentul are taxele de studiu achitate integral dar nu a acumulat punctele credit corespunzătoare programului (180 sau 240 de credite la studii de licenţă, respectiv 120 de credite la studii de masterat) şi are mai puţin de 30 de credite restante, prin nepromovarea materiilor din planul de învăţământ, indiferent de anul de studiu, acesta poate solicita prelungirea şcolarităţii cu un an universitar. Solicitarea se face prin cerere adresată decanului facultăţii, în perioada 07-15 iulie 2014 sau 1-20 septembrie 2014. Cererea va fi soluţionată în termen de 48 de ore de la data înregistrării acesteia. În acest caz studentul va semna un nou contract de studii. Anul de prelungire a şcolarităţii se poate contracta, la cerere, doar o singura data. Studentul care nu depune cerere pentru prelungirea şcolarităţii în perioada 07-15 iulie 2014 sau 1-20 septembrie 2014, va fi exmatriculat."  ANUNŢ IMPORTANT - ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANILOR I, II licenţă / I master
  Conform art. 27 din Regulamentul privind activitatea profesională a studenţilor pentru anul 2013/2014:

  "(7)- Dacă la finele anul I, studentul nu a achitat integral taxele de studiu până în ultima zi a sesiunii de vară, conform calendarului de activităţi, acesta va fi exmatriculat. Exmatricularea se face în perioada 07-15 iulie 2014. În acest caz, studentul se va putea prezenta la un nou concurs de admitere în anul I, urmând procedura în vigoare pentru anul universitar în care se înscrie la admitere (achitând taxa de admitere şi de înmatriculare); taxele plătite în cursul anului I parcurs nu se reportează în anii universitari următori şi nici nu se returnează. Disciplinele promovate în anul I se pot recunoaşte sau echivala, după caz.
  (9)- Dacă la finele anul II, studentul nu a achitat integral taxele de studiu până în ultima zi a sesiunii de vară, conform calendarului de activităţi, acesta va fi exmatriculat. Exmatricularea se face în perioada 07-15 iulie 2014. În acest caz, studentul poate solicita reînmatricularea în anului II, prin cerere adresată decanului facultăţii, în perioada 1-20 septembrie 2014. Cererea de reînmatriculare în anului II de studiu va fi soluţionată în termen de 48 de ore de la data înregistrării acesteia. Studentul se va reînmatricula în anul II, urmând procedura în vigoare pentru anul universitar în care solicită reînmatricularea (achitând taxa de reînmatriculare) şi va semna un nou contract de studii. Taxele plătite în cursul anului II nu se reportează şi nu se returnează în anul reînmatriculării în anul II. Disciplinele promovate în anii I şi II se pot recunoaşte sau echivala, după caz.  ANUNŢ IMPORTANT - ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI II LICENŢĂ
  Colocviu la disciplina PRACTICĂ DE SPECIALITATE - vineri 12.09.2014 ora 17, conform următorului REGULAMENT:

  CAPITOLUL I. OBIECTIVE

  Art.1. Practica de specialitate face parte din planul de învăţământ, ca disciplină obligatorie şi se efectuează de către toţi studenţii anului II din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, specializarea Informatică, fiind cotată cu un număr de 3 credite.
  Art.2. Atragerea studenţilor în aplicarea practică a informaţiei profesionale reprezintă o componentă esenţială a pregătirii universitare.
  Art.3. Practica de specialitate a studenţilor are drept obiectiv aplicarea în practică, la un loc de muncă real, a cunoştinţelor dobândite de-a lungul primelor patru semestre de activitate didactică.
  Art.4. Activităţile de practică urmăresc:
  -familiarizarea studenţilor cu activităţile desfăşurate la nivelul unui agent economic,
  -aprofundarea aspectelor activităţii ce impun aplicarea cunoştinţelor de specialitate,
  -lucrul în echipă pentru realizarea şi implementarea de proiecte de specialitate.

  CAPITOLUL II. LOCUL ŞI DURATA

  Art.5. Practica se desfăşoară pe o perioadă de 3 săptămâni, la finele semestrului IV, cu un program de 6 ore/zi (30 de ore/săptămână).
  Art.6. Practica se desfăşoară la parteneri ai facultăţii cum sunt: agenţi economici, instituţii, asociaţii, ONG-uri sau orice altă entitate care include în activitatea sa activităţi din sfera IT, pe baza unui contract încheiat între universitate, partener şi student.

  CAPITOLUL III. ORGANIZAREA

  Art.7. Studenţii vor fi organizaţi la locul de practică pe baza organigramei proprii a partenerului.
  Art.8. Pe parcursul celor trei săptămâni de practică, studentul va realiza diferite proiecte specifice tematicii abordate, pentru care va fi notat.
  Art.9. La finele perioadei de practică studentul va întocmi un dosar de practică ce va conţine toate proiectele întocmite şi susţinute, pentru care va primi nota aferentă practicii. Acesta va cuprinde:
  -un raport sintetic al activităţilor realizate (maxim două pagini), în care se prezintă tema de practică, obiectivele activităţii de practică, modalitatea de lucru, planificarea activităţilor pe zile, echipa în care s-a lucrat;
  -proiectele de practică întocmite;
  -un raport detaliat care prezintă rezultatele activităţii desfăşurate. Se vor anexa orice documente ilustrative (dosare de presă, fişe bibliografice, chestionare sau alte instrumente de cercetare, concluzii cu privire la rezultatele obţinute etc.).

  CAPITOLUL IV. OBLIGAŢIILE STUDENŢILOR

  Art.10. Fiecare student are obligaţia de a frecventa orele de practică conform orarului stabilit.
  Art.11. Fiecare student va trebui să întocmească, pe parcursul perioadei de practică, dosarul cu proiectele solicitate. La sfârşitul perioadei de practică, studentul va preda dosarul de practică.

  CAPITOLUL V. COORDONAREA PRACTICII

  Art.12. Practica se va desfăşura sub îndrumarea unei persoane desemnate de către partenerul unde se desfăşoară activitatea.
  Art.13. Activitatea de practică va fi supervizată de cadrul didactic responsabil cu practica.
  Art.14. Persoanele care îndrumă activitatea practicii au obligaţia de a orienta studenţii în desfăşurarea activităţii lor, a le acorda îndrumarea necesară în vederea întocmirii dosarului de practică şi însuşirii cunoştinţelor de către student.
  Art.15. Calificativul acordat pentru modul în care studentul şi-a îndeplinit sarcinile va fi comunicat acestuia.
  Art.16. Cadrul didactic responsabil de practică va fi informat de fiecare student la sfârşitul perioadei de practică de rezultatele obţinute şi va preda dosarul de practică.

  CAPITOLUL VI. MODUL DE EVALUARE

  Art.17. La sfârşitul perioadei de practică studentului i se va acorda o notă finală ce va fi consemnată în procesul verbal, notă ce va fi bazată pe calificativul acordat de către partenerul unde a efectuat practica.

  CAPITOUL VII. DISPOZIŢII FINALE

  Art.18. În cazul în care studentul, la finele perioadei de practică, nu obţine notă de promovare (minim 5) va fi considerat ca având restanţă la această disciplină.
  Art.19. În cazul în care, la încheierea sesiunii de restanţe şi reexaminări, studentul nu a promovat disciplina de practică, aceasta se va putea recontracta în anul următor de studii.
  Art.20. Activitatea de practică de specialitate se poate desfăşura şi prin proiecte sau granturi de studii (Erasmus sau de alt tip).
  Art.21. Activitatea de practică de specialitate se poate desfăşura, îm mod excepţional, şi în cadrul facultăţii, în cursul lunii septembrie 2014, sub îndrumarea unui cadru didactic titular de disciplină de curs. În acest caz, dosarul de practică va cuprinde activitatea desfăşurată în cadrul facultăţii iar îndrumarea practicii respectiv calificativul vor fi realizate/acordate de cadrul didactic în cauză.
  Art.22. Prezentul Regulament va fi comunicat celor implicaţi în această activitate prin postare pe pagina web a facultăţii şi afişare la avizier.
  OFERTĂ DE ANGAJARE - JAVA ŞI PHP
  Netex Consulting este o companie multinationala cu prezenta in Romania, Moldova, Serbia, Ucraina. Obiectivul nostru este de a ne dezvolta serviciile de dezvoltare software si pentru aceasta intentionam sa ne extindem echipa, fiind in cautare de Junior Java Tester (2 persoane) care sa se alature echipei de specialisti QA. Detalii: .PDF

  Netex Consulting este o companie multinationala cu prezenta in Romania, Moldova, Serbia, Ucraina. Obiectivul nostru este de a ne dezvolta serviciile de dezvoltare software si pentru aceasta intentionam sa ne extindem echipa, fiind in cautare de PHP Tester (4 persoane) care sa se alature echipei de specialisti QA. Detalii: .PDF

  PROGRAM ERASMUS DE PREDARE LA UNIVERISTY OF APPLIED SCIENCES EMDEN-LEER (GERMANIA)
          În perioada 19-30 mai 2014, Conf.univ.dr. Tiberiu Marius Karnyanszky si Asist.univ.dr. Florentina Anica Pintea, cadre didactice la Facultatea de Calcutoare si Informatica Aplicata, urmează un program de predare la University of Applied Sciences Emden-Leer (Germania), în cadrul unui program ERASMUS.
  PROGRAM ERASMUS DE PRACTICĂ LA BARCELONA (SPANIA)
                  Începând cu jumătatea lunii aprilie 2014, patru studenţi din anii I şi II ai specializării Informatică din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată:
  • Iasmina-Bianca Iovanov
  • Viorel-Cristi Nechita
  • Ioan Florin Vasilcin
  • Laurenţiu Paterău-Vandici
  • efectuează un stagiu de practică de trei luni la firme de specialitate din Barcelona (Spania), în cadrul unui grant ERASMUS de practică.
  LOCUL III LA iTEC - IT Engineering Contest
  Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC) din cadrul Universităţii „Politehnica” din Timişoara a organizat concursul de programare „iTEC” - IT Engineering Contest, un concurs naţional adresat atât elevilor cât şi studenţilor. Acesta a avut ca scop dezvoltarea capacităţii participanţilor de a-şi folosi cunoştinţele dobândite în cadrul facultăţii sau liceului.
  Concursul s-a desfăşurat în perioada 10 - 13 Aprilie 2014, în cadrul Universităţii „Politehnica” din Timişoara, iar detalii despre eveniment se pot obţine de pe site-ul proiectului http://itec.ligaac.ro.

  Studentul nostru Andrei Moţ s-a clasat pe locul III la proba RoboTEC - în care studenţii îşi construiesc înainte de concurs un robot cu diverse funcţionalităţi.

  Informaţii suplimentare se gasesc pe site-ul concursului: http://itec.ligaac.ro.
  SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN! - 2014
  Ediţia 2014 a săptămânii "altfel" a învăţământului preuniversitar este marcată în Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată a Universităţii "Tibiscus" dn Timişoara prin câteva acţiuni în care elevi ai şcolilor timişorene au făcut cunoştinţă cu mediul universitar şi problemele sale.

  Astfel, marţi 8 aprilie 2014, între orele 9-12, elevii clasei a IV-a de la Liceul "Jean Louis Calderon" din Timişoara au învăţat să se joace cu tabla inteligentă şi s-au duelat într-un concurs de jocuri pe calculator.

  Miercuri 9 aprilie 2014, între orele 9-12, a fost rândul elevilor clasei I-a de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara să înveţe despre Sistemul Solar pe tabla inteligentă şi să se dueleze într-un concurs de jocuri pe calculator.

  Iar vineri 11 aprilie 2014, între orele 9-12, elevii clasei a XII-a de la Grupul Şcolar Industrial "Emanuil Ungureanu" din Timişoara s-au luptat cu studenţii anului I ai specializării Informatică într-un concurs de gaming.

  EURO 200
  Programul "Euro200" pentru acordarea unui ajutor financiar în valoare de 200 euro în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula de către Guvernul României şi în anul 2014.
  Beneficiari ai acestui ajutor sunt studenţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
  a) sunt studenţi la Universitatea "Tibiscus", în vârstă de până la 26 de ani;
  b) au un venit brut pe membru de familie sub 150 lei, exclusiv beneficiarii unui calculator tip desktop, conform Ordonanţei nr. 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).
  Legislaţia în vigoare este:
  - Legea nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, cu modificările şi completările ulterioare;
  - HG nr. 1294/2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, cu modificările şi completările ulterioare.
  Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.
  În sensul prezentelor norme metodologice, termenul familie desemnează soţul şi soţia sau soţul, soţia şi copiii lor necăsătoriţi, care locuiesc şi gospodăresc împreună.
  Este asimilată termenului "familie" şi situaţia persoanei necăsătorite care locuieşte împreună cu copiii aflaţi în întreţinerea sa.
  În sensul definiţiei prevăzute mai sus se asimilează termenului "familie" bărbatul şi femeia necăsătoriţi, cu copiii lor şi ai fiecăruia dintre ei, care locuiesc şi gospodăresc împreună.
  Prin termenul „copil” se înţelege copilul provenit din căsătoria soţilor, copilul unuia dintre soţi, copilul adoptat, precum şi copilul încredinţat unuia sau ambilor soţi ori dat în plasament familial ori pentru care s-a instituit tutela sau curatela potrivit legii.
  Pentru obţinerea ajutorului aferent achiziţionării unui calculator în baza Legii nr. 269/2004, beneficiarii întocmesc o cerere pe care o depun la Rectoratul Universităţii. Depunerea cererilor de ajutor financiar se va face în perioada 2- 21 aprilie 2014.
  iTEC - IT Engineering Contest - concurs de programare la Timişoara
  Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC) din cadrul Universităţii „Politehnica” din Timişoara vă informează că va organiza concursul de programare „iTEC” - IT Engineering Contest, un concurs naţional adresat atât elevilor cât şi studenţilor. Acesta are ca scop dezvoltarea capacităţii participanţilor de a-şi folosi cunoştinţele dobândite în cadrul facultăţii sau liceului.

  Concursul se va desfăşura în perioada 10 - 13 Aprilie 2014, în cadrul Universităţii „Politehnica” din Timişoara, iar participanţii se pot înscrie în perioada 17 martie - 1 aprilie, direct pe site-ul proiectului http://itec.ligaac.ro.

  Probele destinate studenților sunt următoarele:
  • Pentru proba de Web Development vor fi prezentate proiecte/aplicatii web ce pot fi dezvoltate pe orice platformă (php, asp, ruby, html, css, etc.); tema va fi propusă de către organizatori.
  • Proba de Mobile Application constă în dezvoltarea unei aplicaţii mobile în Android, Windows Phone sau iOS – platforma va fi la latitudinea participanţilor, ei alegând în prealabil mediul în care vor lucra.
  • Proba de Application Development presupune dezvoltarea unei aplicaţii desktop de complexitate medie, în aproximativ 48 de ore. Concurenţii au libertatea de a-şi alege limbajul de programare şi mediul de dezvoltare utilizat.
  • În cadrul probei de Embedded Development, studenţii participanţi vor avea la dispoziţie aproximativ 48 ore pentru a dezvolta un sistem bazat pe microcontroller care să cuprindă mai multe funcţionalităţi.
  • RoboTEC, care va fi extinsă anul acesta la nivel international este o probă relativ nouă pentru concursul iTEC, una în care studenţii îşi construiesc înainte de concurs un robot cu diverse funcţionalităţi (o descriere mai detaliată găsiţi pe site-ul proiectului la secţiunea RoboTEC).
  Mai precizăm că la probe se poate participa în felul următor:
  -Web-design: se participă individual sau în echipe de maxim 2 persoane;
  -Application development: se participă individual sau în echipe de maxim 2 persoane;
  -Mobile development: se participă individual sau în echipe de maxim 2 persoane;
  -Embedded development: se participă individual sau în echipe de maxim 3 persoane;
  -RoboTEC: se participă în echipe de 2 studenţi + cadru didactic.

  Cazarea şi masa sunt asigurate de către organizatori, iar cu această ocazie fiecare participant are ocazia de a vedea şi cunoaşte atât mediul academic din Universitatea „Politehnica” din Timişoara, cât şi oraşul în sine. În acest sens se vor organiza vizite în laboratoarele universităţii şi campus.

  Informaţii suplimentare se gasesc pe site-ul concursului: http://itec.ligaac.ro.

  Pentru alte întrebari ne puteţi contacta la adresa de e-mail: itec@ligaac.ro.
  CUPA TIBISCUS - GAMING

  Vineri 14 martie 2014, sediul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată a fost gazda concursului CUPA TIBISCUS - GAMING la care au luat parte studenţi ai anului I de la specializarea Informatică.

  După încheierea probelor de Heroes 3 şi Counterstrike, câştigătoare a fost echipa compusă din Andrei Moţ şi Sebastian-Valentin Peia.

  ALGORITMI ŞI STRUCTURI DE DATE

  La începutul lunii martie 2014 a apărut îndrumătorul de laborator Algoritmi şi Structuri de Date a asist.univ.dr. Florentina Anica Pintea şi conf.univ.dr. Tiberiu-Marius Karnyanszky, un ajutor util celor care doresc să parcurgă şi să promoveze disciplina Algoritmi şi structuri de date din anul I de studiu la specializarea Informatică.

  CD-ul cuprinde 14 teme de laborator, conţinând suportul teoretic şi aplicaţii scrise în limbajul C pentru temele predate la această disciplină.

  TEZĂ DE DOCTORAT

  Vineri 28.02.2014, de la ora 9:30, sala A116 a Universităţii "Politehnica" din Timişoara - Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, a fost gazda susţinerii publice a tezei de doctorat a colegei noastre - asist.univ. Florentina Anica Pintea, teză cu titlul "Contribuţii la evaluarea asistată de calculator a testelor psihologice folosind tehnici de prelucrare a imaginilor", sub conducerea prof.univ.dr.ing. Corneliu Ioan Toma.

  Colectivul Departamentului de Informatică al Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată - Universitatea "Tibiscus" din Timişoara o felicită din toată inima pe colega noastră şi-i urează mult succes în viaţă.

  Primul concurs naţional de programare în Java susţinut de Oracle Academy
  Oracle Academy şi Junior Achievement România lansează concursul naţional de programare în Java care provoacă toţi studenţii din România să dezvolte o aplicaţie care să vină cu o soluţie creativă pentru comunitate.
  Studenţii pasionaţi de programare şi tehnologie se pot înscrie individual sau împreună cu unul sau doi colegi. Cu puţină imaginaţie, ei pot îmbunătăţi un proces sau propune o soluţie pentru o problemă punctuală și e de ajuns ca un membru al echipei să aibă abilităţi de programare în Java.

  Cum?
  - Echipa sau persoana se înregistrează online la www.java.jaromania.org începând cu 10 ianuarie 2014
  - Selectează o categorie: SMART School, SMART Business, SMART City, sau propria categorie
  - Participanţii dezvoltă o aplicaţie Java interactivă care să reprezinte o soluţie inteligentă pentru o problemă a comunităţii (de la generarea testelor şcolare sau crearea unor reprezentări grafice ale unor mici experimente ştiinţifice până la îmbunătăţirea instrumentelor de management de proiect sau promovarea turismului în oraş)
  - Toate soluţiile trebuie înscrise pe site până la data de 25 martie 2014

  Cele mai bune soluţii vor aduce premii pentru întreaga echipă: laptopuri performante, participarea la Oracle România Summer Session pentru fiecare membru, vouchere de participare la examenele de certificare Oracle şi un mare plus în portofoliul carieră.

  Pentru mai multe informaţii şi ceva inspiraţie, intrați pe pagina Facebook a concursului:
  https://www.facebook.com/javacompetition

  “Soluţii JAVA inteligente pentru beneficiul comunităţii noastre" este o competiţie naţională organizată de Oracle Academy în parteneriat cu Junior Achievement România pentru toţi studenţii din România care au şansa să îşi aprofundeze cunoştinţele, să îşi creeze un portofoliu remarcabil, să îşi folosească abilităţile şi creativitatea pentru a susţine o cauză pozitivă şi să câştige premii de excepţie.
  Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice în matematică, Ediţia a XIV-a - Departamentul de Matematică şi informatică, Facultatea de Ştiinţe a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu
  În data de 3 mai 2014, va avea loc Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice în matematică, Ediţia a XIV-a, organizată sub egida Departamentului de Matematică şi informatică, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.
  Sesiunea este organizată pe două secţiuni: secţiunea pentru studenţi şi secţiunea pentru elevi.
  Invităm studenţii şi elevi interesaţi să participe cu lucrări de matematici fundamentale sau aplicate, să se înscrie, în perioada 1 aprilie - 30 aprilie 2014.
  Înscrierea se face prin e-mail, la adresa depmath@ulbsibiu.ro, prin comunicarea următoarelor date:
  1. Numele şi prenumele autorilor lucrării.
  2. Pentru autorii studenţi: specializarea, facultatea, universitatea din România la care sunt înscrişi.
  3. Pentru elevi: specializarea, liceul, oraşul, unde autorii sunt înscrişi.
  4. Numele, prenumele, gradul didactic al profesorului îndrumător ştiinţific al lucrării.
  5. Titlul lucrării.
  6. Un scurt rezumat al lucrării.
  ANALE. SERIA INFORMATICĂ, volumul XI fascicula 2 / 2013

  A apărut volumul XI fascicula 2 din revista "Anale. Seria Informatică" / "Annals. Computer Science Series" editată de Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată, clasificată în categoria B+ de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice în Învăţământul Superior.

  BAZELE MATEMATICE ŞI LOGICE ALE INFORMATICII

  În colecţia Carte universitară a Editurii Eurostampa din Timişoara a apărut, la sfârşitul lunii ianuarie 2014, cartea Bazele matematice şi logice ale informaticii a conf.univ.dr. Tiberiu-Marius Karnyanszky, un ajutor util celor care doresc să parcurgă şi să promoveze disciplina Bazele informaticii din anul I de studiu la specializarea Informatică.

  Cartea cuprinde patru capitole:
  * Bazele matematice ale informaticii
  * Reprezentarea informaţiilor numerice
  * Bazele logice ale informaticii
  * Bazele construcţiei calculatoarelor

  STUDENT EMINENT 2013
  Studenţii si cadrele didactice ale facultăţilor din Centrul Universitar Timişoara sunt invitaţi joi 12 decembrie 2013, de la ora 19:30, la festivitatea decernării diplomelor şi premiilor anuale ale Asociaţiei “Orizonturi universitare”, care va avea loc în Amfiteatrul “Alexandru Rogojan”, grupul de facultăţti “Electro” (Universitatea Politehnica), b-dul V. Pârvan nr. 2, corp D.

  Felicitari d-lui Ilarie-Ion Dobra, STUDENT EMINENT 2013 al Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată!
  SONDAJ DE OPINIE PRIVIND EDUCAŢIA ŞI CARIERA
  Dragă student/ă,

  Bine ai venit la sondajul studenţesc anual al Institutului trendence - Graduate Barometer Europe (GBE) 2014 / Barometrul Absolvenţilor din Europa 2014. Sondajul de opinie se desfăşoară online şi este rapid şi uşor de completat.

  Pentru a începe completarea chestionarului, fă click aici: www.trendence-gradbarometer.eu.

  Universitatea noastră este una dintre cele peste 1000 de universităţi participante la sondajul trendence Graduate Barometer, cel mai mare sondaj din Europa privind educaţia şi cariera.

  Întrebările aflate în chestionar urmăresc să afle cât eşti de mulţumit de studiile tale şi care îţi sunt aşteptările de la viitoarea ta carieră. Sondajul reuneşte opiniile studenţilor din diferite ţări europene şi explorează diferenţele şi similitudinile care există între țările Uniunii Europene.

  După ce ai completat chestionarul, poţi să îţi compari răspunsurile cu rezultatele altor studenţi din Europa. Poţi desigur transmite acest link colegilor sau prietenilor, care sunt studenţi. Acest sondaj este realizat în colaborare cu partenerul nostru, Institutul trendence GmbH din Berlin, Germania (www.trendence.com). Te asigurăm de faptul că răspunsurile tale vor fi anonimizate şi datele tale vor fi protejate conform legislaţiei. Chestionarul poate fi completat online până la data de 15 februarie.

  Cu respect şi cele mai bune urări,
  În numele Institutului Trendence - persoană de contact: Lect.univ.drd. Alexandra Emilia Fortiş

  CONCURS PENTRU DEZVOLTATORII DE APLICAŢII

  Compania Star Storage desfăşoară un concurs adresat dezvoltatorilor de aplicaţii din România, dotat cu un premiu I de 5.000 euro, concurs la care se pot înscrie şi studenţii facultăţii noastre.

  Ataşat găsiţi afişul concursului, iar mai multe detalii se pot obţine pe site-ul www.cloud-factory.ro

  CUPA TIBISCUS LA TENIS DE MASĂ

  Vineri 22.11.2013 a debutat, la Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată, un concurs de tenis de masă numit CUPA TIBISCUS LA TENIS DE MASĂ, adresat cu precădere studenţilor din anii I şi II licenţă, ca alternativă sauj completare la orele de educaţie fizică din Planul de învăţământ.

  Exerciţiu de simulare a unui cutremur

  Miercuri 20.11.2013, de la ora 15:00, studenţii Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată au luat parte la un exerciţiu de simulare a unui cutremur, în baza prevederilor Protocolului nr. 9647/52170/2013 privind pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă a copiilor, elevilor şi studenţilor din învăţământul naţional preuniversitar şi superior, încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

  Iată mai jos câteva dintre regulile de comportare în caz de cutremur:
 • Cum trebuie să reacţionaţi la cutremur:
  -Păstraţi-vă calcul, nu intraţi în panică, liniştiţi şi protejaţi colegii
  -Preveniţi panica şi tendinţele de a părăsi clasa sau clădirea
  -Rămâneţi în încăpere, departe de ferestre care se pot sparge, departe de pereţi exteriori care se pot deteriora
  -Protejaţi-vă sub o bancă de clasă, sub o masă solidă sau un birou, apucând cu mâinile piciorul mesei, biroului sau băncă, sau stând în cadrul uşii sau sub o grindă. Dacă v-aţi protejat în cadrul uşii, deschideţi uşa spre exterior, spre a preveni blocarea acesteia, în vederea evacuării după terminarea mişcării seismice.
  -În lipsa unei astfel de posibilităţi, vă puteţi proteja stând la podea lângă un perete solid, pe genunchi şi coate, cu faţa în jos: cu palmele împreunate vă puteţi proteja capul, iar cu antebraţele pe lateral, faţa
  -Ascultaţi recomandările cadrelor didactice
  -Evitaţi să fugiţi pe uşă, să săriţi pe fereastră sau să alergaţi pe scări
 • Ce este bine să faceţi după cutremur:
  -Nu vă grăbiţi să plecaţi!
  -Acordaţi primul ajutor celor afectaţi de seism
  -Nu mişcaţi răniţii grav (dacă nu sunt în pericol imediat de a fi răniţi suplimentar) până la acordarea ajutorului medical calificat!
  -Dacă a luat foc ceva, stingeţi incendiul cu mijloacele din apropiere şi anunţaţi imediat cadrele didactice, personalul adminstrativ sau pompierii, la numărul 112
  -La evacuarea din clădire, verificaţi vizual scara şi drumul spre ieşire
  -Preveniţi rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi sau a altor obiecte, utilizând o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un scaun, o geantă sau cărţi
  -Părăsiţi cu calm clădirea, spre locul de adunare
 • Sesiune specială de diferenţe şi reexaminări
  Studenţii anilor II-III de la specializarea de licenţă Informatică pot participa, în perioada 21-31.10.2013, la o sesiune specială de examene de diferenţă ţi reexaminări, organizată pentru ca:
  • studenţii înmatriculaţi în ani superiori (II, III) să poată promova examenele de diferenţă stabilite în urma echivalării planurilor de învăţământ
  • studenţii curenţi să poată promova examenele restante din anul/anii anteriori
  Participartea la aceste examene este condiţionată de plata taxelor aferente, indicată la sfârşitul planificării care poate fi descărcată urmând acest link.
  Studenţii care nu participă la această sesiune sau care participă dar nu promovează examenele:
  • dacă examenul este de diferenţă, atunci acesta poate fi susţinut fie în această sesiune, fie în sesiunile ordinare (ianuarie/februarie şi iunie 2013), odată cu examenele colegilor din anii mai mici
  • dacă examenul este de diferenţă, iar studentul se prezintă la examen dar nu îl promovează, atunci acesta devine restanţă poate fi susţinut în sesiunile ordinare (ianuarie/februarie şi iunie 2013) sau cele de restanţe (septembrie), odată cu examenele colegilor din anii mai mici
  • dacă examenul este reexaminare, iar studentul se prezintă la examen dar nu îl promovează, atunci disciplina trebuie recontractată aşa cum se arată mai jos.
  Recontractarea creditelor este acţiunea care permite studenţilor să urmeze o disciplină care nu a fost promovată după cele trei sesiuni de evaluare. Recontractarea se face în anii de studii următori/anul de studiu următor, urmând ca studentul să parcurgă activităţile de curs, seminar sau laborator şi să se prezinte la examinare în sesiunile programate conform calendarului activităţilor educaţionale.
  Pentru disciplinele recontractate care în anul universitar 2013/2014 sunt prevăzute a se desfăşura în semestrul I, studentul va recontracta aceste discipline prin plata taxei aferente (după formula 40 lei x numărul de credite al disciplinei la studii de licenţă / 46,66 lei x numărul de credite al disciplinei la studii de master). Plata se poate face integral în perioada de plată a ratei I din taxa de şcolarizare (01.10 - 18.10.2013), sau în proporţie egală, în perioadele de achitare a ratelor I şi II (18.11 - 13.12.2013).
  Pentru disciplinele recontractate care în anul universitar 2013/2014 sunt prevăzute a se desfăşura în semestrul II, studentul va recontracta aceste discipline prin plata taxei aferente (după formula 40 lei x numărul de credite al disciplinei la studii de licenţă / 46,66 lei x numărul de credite al disciplinei la studii de master). Plata se poate face integral în perioada de plată a ratei III din taxa de şcolarizare (03.03 - 18.03.2014), sau în proporţie egală, în perioadele de achitare a ratelor III şi IV (16.04 - 09.05.2014).
  Recontractarea unei discipline înseamnă dreptul şi obligaţia studentului de a participa la toate activităţile didactice prevăzute în Fişa disciplinei, împreună cu studenţii care parcurg în mod curent disciplina respectivă. Prezentarea la prima sesiune de evaluare este gratuită (fiind inclusă în taxă), în timp ce evaluarea nepromovată/neprezentată urmează regimul examenelor restante (75 /150 /200 lei pentru examene respectiv 75 lei pentru colocvii).

  Deschiderea anului universitar 2013

  Deschiderea festivă a studiilor de master aferente anului 2013/2014 la Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată a avut loc sâmbătă 12.10.2013, de la ora 10:00, în sala 201 de la sediul facultăţii.

  Deschiderea anului universitar 2013

  Deschiderea festivă a anului 2013/2014 la Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată a avut loc luni 30.09.2013, de la ora 17:00, în sala 201 de la sediul facultăţii.

  Deschiderea anului universitar 2013

  Deschiderea festivă a anului 2013/2014 la Universitatea "Tibiscus" din Timişoara a avut loc luni 30.09.2013, ora 15:00, sala EUROPA a Centrului Regional de Afaceri Timisoara (bd. Eroilor de la Tisa nr. 22).

  Curs festiv - promotia 2013
  Cadrele didactice ale FCIA precum si studentii anului 3 sunt invitati la Cursul Festiv de Finalizare a Studiilor care va avea loc in data de 12.06.2013 ora 13 la Casa Adam Muller Guttenbrunn.
  Studentii vor primi o toga, li se va inmana o diploma onorifica, CD cu fotografii etc.
  La eveniment va participa si rectorul Universitatii "Tibiscus".
  La festivitate studentii pot fi insotiti de parinti, prieteni, prietene, soti, sotii, vecini etc.
  Program Erasmus de pregatire la University of Apllied Sciences Emden-Leer (Germania)
          În perioada 27 mai - 9 iunie 2013, Conf.univ.dr. Tiberiu Marius Karnyanszky si Lect.univ.dr. Simona Angela Apostol, cadre didactice la Facultatea de Calcutoare si Informatica Aplicata, efectueaza un program de pregatire la University of Applied Sciences Emden-Leer (Germania), în cadrul unui program ERASMUS.
  Oportunităţi de practică în Germania
  Compania code4business Software GmbH din Aachen, Germania, îşi are originile în cadrul Institutului de Cercetare "Institutul pentru Management Industrial" (FIR - Institute for Industrial Management), instituţie care aparţine de Universitatea RWTH din Aachen. Începând cu anul 2005, code4business oferă programe de software pentru alte companii, scrise în Magento şi C#, în special pentru sisteme eCommerce şi Shareholder Relationship Management.

  Universitatea "Tibiscus" din Timişoara şi Compania code4business Software GmbH au semnat în luna aprilie 2013 un protocol de colaborare, compania oferind programe de practică (internship-uri) pentru studenţii Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, specializarea Informatică (licenţă / master).

  Compania code4business susţine anual studenţii interesaţi să dobândeasca experienţă în domeniul software development, prin oferirea unor stagii de practică plătite. Considerăm că acest protocol oferă studenţilor o experienţă internaţională în domeniul de studiu.

  Compania aşteaptă cu interes CV-urile studenţilor din cadrul facultăţii. CV-urile în limba engleză se vor prezenta mai întâi conducerii facultăţii, pentru avizare, apoi vor fi trimise direct companiei la una din adresele de e-mail: tobias@code4business.de sau hr@code4business.de.

  Procedura de selecţie a candidaţilor este următoarea:
  1. Primul pas în colaboare este colectarea CV-urilor.
  2. Al doilea pas după trimiterea CV-urilor este de a analiza profilul studentului. În urma acestei analize, dacă candidatul este potrivit pentru acest post, Compania va lua legătura pentru a programa un interviu cât mai curând. Acest interviu:
  · va fi în limba engleză prin apel Skype
  · durează aproximativ 30-45 min
  · cel care intervievează este responsabilul pe partea de Development din cadrul companiei
  · se solicită studentului să trimită un cod pe care l-a programat pentru a putea verifica abilităţile acestuia de programare
  · dacă rezultatul primului interviu este pozitiv, atunci se va programa un al doilea interviu cu directorul companiei
  · în maxim o săptămână studentul va primi răspuns cu privire la rezultatul final

  Pentru alte detalii vă rugăm să citiţi şi posterul ataşat aici.
  Programul EURO200
  Programul "Euro200" pentru acordarea unui ajutor financiar în valoare de 200 euro în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula de către Guvernul României şi în anul 2013.
  Pentru obţinerea ajutorului aferent achiziţionării unui calculator în baza Legii nr. 269/2004, beneficiarii întocmesc o cerere pe care o depun la Rectoratul Universităţii. Depunerea cererilor de ajutor financiar se va face în perioada 1- 21 aprilie 2013.
  Prof. Karl Hayo Siemsen (University of Emden-Leer, Germania) - visiting professor la FCIA
  În perioada 16-21 ianuarie 2012, Prof. Dr. phil. Dipl.-Ing. Karl Hayo Siemsen, cadru didactic la University of Applied Sciences Emden-Leer, Faculty of Engineering, este prezent la Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată în cadrul unui program ERASMUS de vizite reciproce.
  Cu această ocazie, prof. Siemsen s-a întâlnit cu studenţii şi masteranzii facultăţii.

  Sondaj de opinie privind educaţia şi cariera
  Dragă student/ă,

  Bine ai venit la sondajul studenţesc anual al Institutului trendence - Graduate Barometer Europe (GBE) 2013 / Barometrul Absolvenţilor din Europa 2013. Sondajul de opinie se desfăşoară online şi este rapid şi uşor de completat.

  Pentru a începe completarea chestionarului, fă click aici: www.trendence-gradbarometer.eu.

  Universitatea noastră este una dintre cele peste 1000 de universităţi participante la sondajul trendence Graduate Barometer, cel mai mare sondaj din Europa privind educaţia şi cariera.

  Întrebările aflate în chestionar urmăresc să afle cât eşti de mulţumit de studiile tale şi care îţi sunt aşteptările de la viitoarea ta carieră. Sondajul reuneşte opiniile studenţilor din diferite ţări europene şi explorează diferenţele şi similitudinile care există între țările Uniunii Europene.

  După ce ai completat chestionarul, poţi să îţi compari răspunsurile cu rezultatele altor studenţi din Europa. Mai mult decât atât, ai şansa de a câştiga prin tragere la sorţi unul din următoarele premii:
  5 x cupoane Amazon a 500 € fiecare
  10 x cupoane Amazon a 200 € fiecare

  Poţi desigur transmite acest link colegilor sau prietenilor, care sunt studenţi. Acest sondaj este realizat în colaborare cu partenerul nostru, Institutul trendence GmbH din Berlin, Germania (www.trendence.com). Te asigurăm de faptul că răspunsurile tale vor fi anonimizate şi datele tale vor fi protejate conform legislaţiei. Chestionarul poate fi completat online până la data de 15 februarie.

  Cu respect şi cele mai bune urări,
  În numele Institutului Trendence - persoană de contact: Lect.univ.drd. Alexandra Emilia Fortiş

  Bursă ERASMUS - Universitatea din Roma (Italia)
  Începând cu anul universitar 2012/2013, Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată a Universităţii "Tibiscus" din Timişoara a încheiat un acord instituţional de tip ERASMUS cu Universita degli Studi di Roma "La Sapienza", prin care, în perioada 2012-2014, câte doi studenţi sau masteranzi ai facultăţii noastre pot beneficia, în fiecare an universitar, de bursă de studii pentru o perioadă de 6 luni la Departamento di Informatica al universităţii italiene.

  Acesta este cel de-al 8-lea acord ERASMUS încheiat de facultatea noastră, lista completă a universităţilor/instituţiilor partenere fiind, în acest an universitar, următoarea:
  • University of Applied Science, Emden (Germania)
  • “De Montfort” University, Leicester (Anglia)
  • Université de Picardie Jules Verne (Franţa)
  • Université Paris-Est Marne-la-Valée (Franţa)
  • Université Paris-Sud 11, Orsay (Franţa)
  • Universitaria – Centro de Practicás, Barcelona (Spania) – pentru practică
  • Università degli Studi di Roma “La Sapienza”, Roma (Italia)

  Pentru detalii şi relaţii vă rugăm să vă adresaţi decanatului facultăţii.

  Banchet absolvire promoţia 2012
  Dragi studenţi şi masteranzi,

  Vă reamintim că vineri, 29 iunie 2012, orele 19.00, la Restaurantul Nora din Timişoara va avea loc banchetul de finalizare a studiilor de licenţă şi de masterat la care sunteţi aşteptaţi să participaţi. Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactaţi persoana responsabilă cu organizarea evenimentului: Lect.dr.Apostol Simona.
  Cariera ta. Noi o sustinem
  Dragi studenti/masteranzi,

  Ma adresez voua pe aceasta cale pentru a va aduce la cunostinta ca in cursul zilelor de:

  Miercuri, 16.11.2011, orele 19 sala 2C 201
  Joi, 17.11.2011, orele 15 sala 2C 201
  Vineri, 18.11.2011, orele 17 sala 2C 201

  in cadrul Facultatii de Calculatoare si Informatica Aplicata, Universitatea Tibiscus, se va sustine o prezentare asupra urmatoarelor posibilitati de cariera in domeniul retelisticii, cu ajutorul acreditarilor Cisco:

  - Arhitect de retea
  - Inginer de retea
  - Arhitect/inginer de solutii wireless, VoIP
  - Inginer in securitatea retelelor
  - Inginer/specialist design retele

  Scopul prezentarii este:

  - dezvoltarea unei cariere intr-un domeniu de succes, foarte bine cotat pe piata IT globala
  - sustinerea modalitatilor de formare a specialistilor in domeniul retelelor de calculatoare
  - includerea in unul dintre cele mai bune programe de certificare internationala
  - facilitarea oportunitatilor de angajare la nivel global

  Structura prezentarii:

  - Cisco Networking Systems
  - Cisco Learning Academy
  - Posibilitati de cariera
  - Cerere, trend salar, exemplificare joburi pentru specialisti in retele
  - Structura - CCNA
  - Obiectiv - CCNA
  - Mod de lucru - CCNA
  - Avantaje pentru studentii/masteranzii Tibiscus

  Asteptam sa ni se alature acestui eveniment indeosebi studentii/masteranzii care doresc sa se informeze asupra etapelor pe care le propunem pentru construirea alaturi de noi a unei cariere de succes recunoscute international, cautata si bine cotata.

  Va multumim pentru timpul acordat si asteptam cu interes sa colaboram intr-un parteneriat durabil si de succes.
  trendence GBE 2012

  Pentru a începe completarea chestionarului, fă click aici:

  www.trendence-gradbarometer.eu

  Universitatea noastră este una dintre cele peste 1000 de universităţi participante la sondajul trendence Graduate Barometer, cel mai mare sondaj din Europa privind educaţia şi cariera. Întrebările aflate în chestionar urmăresc să afle cât eşti de mulţumit de studiile tale şi care îţi sunt aşteptările de la viitoarea ta carieră. Sondajul reuneşte opiniile studenţilor din diferite ţări europene şi explorează diferenţele şi similitudinile care există între ţările Uniunii Europene.

  După ce ai completat chestionarul, poţi să îţi compari răspunsurile cu rezultatele altor studenţi din Europa. Mai mult decât atât, ai şansa de a câştiga prin tragere la sorţi unul din următoarele premii:

  * 2 x € 1000

  * 5 x € 500

  Acest sondaj este realizat în colaborare cu partenerul nostru, Institutul trendence GmbH din Berlin, Germania. Te asigurăm de faptul că răspunsurile tale vor fi anonimizate şi datele tale vor fi protejate conform legislaţiei.